我正式投訴 doby 投訴得唔清唔楚..引人誤會..

作者: 江江 發表于 2009-4-27 13:45:55
2279 16

我正式投訴 doby 花友佢投訴有人偷佢圖~投訴得唔清唔楚..引人誤會..
令我的帖招上不必要的麻煩

不是百度的用户~~是睇唔到百度的圖片及文字的..
怕人睇蝕花圖,奉勸一句~收埋佢

Re:[投討] 偷圖
由於苦苣苔科並沒版主, 只好在這投訢, 本人的圖片被盜用了, 請幫忙盡快刪除, 謝謝

http://www.hkplants.com/viewthre ... mp;page=1#pid525334
虛宿寶瓶 發表於 2009-4-27 13:50:04 |顯示全部樓層
Darling,你呢期好紅喎!

拿,咪打!
回復

江江 發表於 2009-4-27 13:51:52 |顯示全部樓層
Darling,你呢期好紅喎!

拿,咪打!
虛宿寶瓶 發表於 2009-4-27 13:50

我今晚去打..打..打..打..
回復

比得大帝 發表於 2009-4-27 14:17:39 |顯示全部樓層
鵝頸橋打小人??
我都想,唔該您幫我打埋呀??
hyacinth 發表於 2009-4-27 14:10

打埋你?  定幫你打邊個?  講唔清楚怕打錯人.. add12icon
回復

江江 發表於 2009-4-27 14:18:03 |顯示全部樓層
請Doby更正

11#是本人的圖片

本人的原文已刪除, 怕被再偷圖, 各版主如想找連結, 我可pm你
回復

比得大帝 發表於 2009-4-27 14:47:52 |顯示全部樓層
江江, 不要太執著了, #11是doby的圖片, #12 引用了 #11, 即 #11 和 #12 的都是doby的圖片

Doby張相被人盜用, 可以投訴, 佢並沒有投訴對像, 只是投訴自己的圖片被盜用, 所以doby的投訴成立, 不過佢已自行删除有關圖片, 當作已自行處理, 事件因而當作已了結.

因此大家都繼續唱歌, 跳舞, 開開心心
回復

doby 發表於 2009-4-27 14:52:55 |顯示全部樓層
還以為這個園藝管只有蠻橫的人, 還好還能找到明理的版主
回復

比得大帝 發表於 2009-4-27 15:01:51 |顯示全部樓層
這句就不應該了, 只會又再生事端

平息了就平息了, 好嗎?
回復

claudiatang 發表於 2009-4-27 15:50:47 |顯示全部樓層

peter 萬歲,平息了風波。
回復

s20051179 發表於 2009-4-27 16:22:41 |顯示全部樓層
以和為貴!
回復

江江 發表於 2009-4-27 17:38:39 |顯示全部樓層
江江, 不要太執著了, #11是doby的圖片, #12 引用了 #11, 即 #11 和 #12 的都是doby的圖片

Doby張相被人盜用, 可以投訴, 佢並沒有投訴對像, 只是投訴自己的圖片被盜用, 所以doby的投訴成立, 不過佢已自行删除有關圖 ...
Peter 發表於 2009-4-27 14:47

我唸 sinningia 係善意引用姐..
我都開唔到也看不到花圖..
我一定會聽 peter大哥大啲說話~有啲人自戀自怨~都唔怒得咁多 lu..
回復

比得大帝 發表於 2009-4-27 17:43:56 |顯示全部樓層
我唸 sinningia 係善意引用姐..
我都開唔到除咗顔色變白;其實跟其他花友的Sinn. Tai Rex也看不到花圖..
我一定會聽 peter大哥大啲說話~有啲人自戀自怨~都唔怒得咁多 lu.. ...
江江 發表於 2009-4-27 17:38

應該係simon處理的, 我多事八卦啫
多謝你聽我話, 乖
大家當冇事啦
回復

江江 發表於 2009-4-27 17:50:29 |顯示全部樓層
應該係simon處理的, 我多事八卦啫
多謝你聽我話, 乖
大家當冇事啦
Peter 發表於 2009-4-27 17:43

Peter 大哥大..
回復

minmin 發表於 2009-4-27 19:21:20 |顯示全部樓層
我剛回家..好似好大件事咁...
多謝PETER和寶瓶版主調停,我先睇下來由先..
而相關的圖片和連結會先刪除.
回復

江江 發表於 2009-4-27 19:37:01 |顯示全部樓層
minmin大大大
因為我的版面由頭至今都是係咁顯示的~~
該圖片祗限百度用户交流使用 www.baidu.com
同另外的花友見到的畫面是不同的..
所以有人見到..有人見唔到了~~引致誤會各執一詞了
麻煩各位大大了
回復

jellyfishy 發表於 2009-4-28 00:04:53 |顯示全部樓層
我也看不到百度用户的相.
doby不想別人未問準他就用他的相, 他無錯;
江江不想在不知情的情況下被刪相, 她也沒錯,
錯在那個版沒有了版主, 若要minmin (園藝館管理員) 做埋評理人, 又太辛苦了他.
唉~ 希望大家多多包容, 請明白這個 forum 是不含任何商業用途, 下次再發生類似事件, 各位花友可先行和平討論, 多溝通, 就不會產生不和或誤解.
回復

江江 發表於 2009-4-28 01:08:53 |顯示全部樓層
唉..我引用 siingingia之版面~可能大家的軟件唔同,(防火牆)
我由頭至今淨係見到 「 X該圖片僅限百度用户交流使用 www.baidu.com」.並無花樣圖照出現..如果我呢邊版面可見到,我一早删相啦..所以攪到我唔知佢 doby 做乜嘈我偷佢相,佢亦唔懂我怒乜, 双方就咁勞氣喇.
Anyway 麻煩各位版主大大了
Thanks a lot
回復