蘇州姑娘

作者: 四少 發表于 2009-4-16 23:47:32
9123 60
cross 發表於 2009-4-18 09:23:15 |顯示全部樓層
食左餐勁好味的風味餐 .... 趕返 賓館 拎腳架
不過, 有腳跟無腳都差不多, 我 d 相影得好爛

放燈 我唔講大家都唔知我影咩野 ...
htt ...
四少 發表於 2009-4-18 01:02

風景比姑娘好看
回復

claudiatang 發表於 2009-4-18 09:58:29 |顯示全部樓層
四少跟團或是自由行呀?
回復

貓后 發表於 2009-4-18 10:03:39 |顯示全部樓層
我想話那係姑娘手臂好粗丫 ,但D相影得唔錯
回復

cross 發表於 2009-4-18 10:17:02 |顯示全部樓層
我想話那係姑娘手臂好粗丫 ,但D相影得唔錯
貓后 發表於 2009-4-18 10:03

會唔會係四少識o既人黎嫁
最多話「少少粗」好
回復

四少 發表於 2009-4-18 16:59:37 |顯示全部樓層
四少跟團或是自由行呀?
claudiatang 發表於 2009-4-18 09:58

兩者之間啦, 話說我早前想去旅行, 選擇去邊時係網上搜索到個旅行網有自組活動囉
咁我, 就打消跟團去 印度, 改為跟團去 柬埔寨 再跟 網上細組的活動去 江南/黃山
途中跟 d 友人傾計得知原來仲有不少類似的網頁, 而自組的形式都有 d 唔同, 我跟果個就比較似跟團 ...
因為板主會幫手安排辦理一些手續分房亦會找當地導遊, 其他網就多數唔會請導遊.
回復

hellokitty_971 發表於 2009-4-18 18:19:13 |顯示全部樓層
佢咁似露左條bra帶出黎既??
carmen 發表於 2009-4-17 20:57

嘩..哈..哈..想性感d monkey (46).gif
回復

vivi 發表於 2009-4-18 22:40:38 |顯示全部樓層

好鍾意呢張
回復

avery 發表於 2009-4-19 08:49:28 |顯示全部樓層
佢咁似露左條bra帶出黎既??
carmen 發表於 2009-4-17 20:57

條袖邊啫 ...

咁唔知定露哂兩條bra帶出黎仲要跌過膊咁滯 都好低能 ...
回復

四少 發表於 2009-4-19 10:43:05 |顯示全部樓層
西塘 寧靜的清晨

靜怡軒 - 係 "石皮弄" 裡面, 而 "石皮弄" 係一條只能夠一個人通過的窄巷子
回復

四少 發表於 2009-4-19 10:45:49 |顯示全部樓層
day2 下午趕去 杭州, 賊熱的 ...

西湖 - "蘇提" 一角 ...
其實 "蘇提" 係一條勁長且闊但又塞滿晒人的行人路囉 ..

其他景點好似公園咁 ... 所以 ... 就幫 peggie 影下公仔

西湖 傍邊有個 太子灣公園, d 花好靘 ..

夜晚就去左 王飯兒 食飯, 跟手逛 清河坊

回復

四少 發表於 2009-4-19 10:46:37 |顯示全部樓層
第二朝, 吃過早飯就再遊 西湖 未游的景點

過 段橋 行 白提 ... 不過我地都係遲左, 又係人山人海. .. . .

白提 邊 放 風箏 扮得好似 鷹 ... ...

從 印塘社 眺望 湖中小島
回復

alilovebyj 發表於 2009-4-19 12:32:46 |顯示全部樓層
我比較喜歡清晨頭兩張及公園綠林那一張。

且不說蘇州姑娘的樣子外貌,我覺得構圖大小要將雨傘全部攝入,相片可能會好看一點!

對了,為甚麼用了腳架還會震呢?

買個無綠搖控「失打」就可以了。
回復

四少 發表於 2009-4-19 22:22:18 |顯示全部樓層
我比較喜歡清晨頭兩張及公園綠林那一張。
且不說蘇州姑娘的樣子外貌,我覺得構圖大小要將雨傘全部攝入,相片可能會好看一點!
對了,為甚麼用了腳架還會震呢?
買個無綠搖控「失打」就可以了。 ...
alilovebyj 發表於 2009-4-19 12:32

"構圖大小要將雨傘全部攝入,相片可能會好看一點!" ----- 這是攝影師的位置, 我只是路過在傍抓拍而且 ...
"對了,為甚麼用了腳架還會震呢?" ----- 你看到照片有震麼
回復

jellyfishy 發表於 2009-4-20 13:18:57 |顯示全部樓層
蘇州 獅子林 - 世界文化遺產, 最獨特係園內的石林, 當年係由一位老和尚設計和建造出來, 石頭奇形怪狀, 好像迷宫一樣, 好好玩.
另外那個xx?  係咪網師園? 細細個, 好寧靜的環境. 必到蘇州園林.
還有一個最大的, 叫拙政園, 原本設計給清代退休高官, 環境清幽高尚但不豪華, 但現在給嚴重商業化了, 加了很多燈紅酒緑, 四周擺放遊客商品, 多得當局如此保育古蹟, 破壞原本古典清幽高尚的氣氛.
阿姑娘仔站著的那條河仔 (canal?) ~ 哈~~ 係家家戶戶的後門, 洗衫煮飯bb 尿尿都係個度. 都唔算太污濁既~

四少, 你個主菜應該係响黃山喎, d 相呢?

還有五月節有無 preliminary schedule?
回復

四少 發表於 2009-4-20 21:06:37 |顯示全部樓層
石頭奇形怪狀, 好像迷宫一樣, 好好玩
------- 好鬼好玩, d 人 (包括我) 都係扒來扒去, 原因係 ... 見到, 好近, 但又唔知點行到過去, 所以最快捷就係扒過去 ....

那個xx?  係咪網師園?
------- 好似唔係, 佢係條主要運河傍, 仲有個忘了咩鬼關, 又有小橋 ....

還有五月節有無 preliminary schedule?
------- 1/5 果幾日的 "清遠" 活動 full 左, 依家就等下面個推出, 應該會好快 full, 因為好多 朋友 已經拎定假期 .... 果樹真係好美, 勁引人 .... 你有問題可直接 call 我 ...
端午節活動預告
http://www.hkcities.com/forum/vi ... ighlight=%2Bhelenma
回復

四少 發表於 2009-4-20 21:24:30 |顯示全部樓層
宏村

回復

jellyfishy 發表於 2009-4-21 09:03:02 |顯示全部樓層
四少, 收pm~
回復

carmen 發表於 2009-4-21 09:58:24 |顯示全部樓層
條袖邊啫 ...

咁唔知定露哂兩條bra帶出黎仲要跌過膊咁滯 都好低能 ...
avery 發表於 2009-4-19 08:49

所以咪話"咁似"囉! 條袖邊個古怪...
回復

claudiatang 發表於 2009-4-21 11:05:26 |顯示全部樓層
36# 四少

四少,這宏村還有人在住的嗎?怎麼這麼乾淨.........有點不可思議﹗
回復

四少 發表於 2009-4-21 23:38:12 |顯示全部樓層
36# 四少
四少,這宏村還有人在住的嗎?怎麼這麼乾淨.........有點不可思議﹗
claudiatang 發表於 2009-4-21 11:05

有家, 村內人流多, 主要係旅遊 & 寫生
宏村 比 西塘 乾淨好多, 但各有特色

我住的地方

古村 對面有夜市

好多工藝品

又有 bbq 食

清晨時係好寧靜 (約 7 點前仲係)

不過維持唔到好耐
回復