交功課-Prudy,希媽,maggielawkm,jojo,卓男媽(#11更新)

作者: nwss54510 發表于 2009-4-2 15:20:33
1361 13

好開心各位花友既分享丫~ d花仔花女雖然只係入住左個多月到, 但都係時間報告下佢地既狀況啦^^~

卓男媽的211同 Lyan's Shooting Dtar啦~ 211已經生根, 放左係溫室較暗既地方丫~
211 & Lyan\'s Shooting Star (Large).JPG

Prudy的 Little Darlin' , Bob Sarbon及S498丫, Bob Sarbon果4個芽大得好快丫~ 1星期就有咁大了~
Little Darlin\' (Large).JPG Bob Sarbin (Large).JPG S498 (Large).JPG

jo_jo的Ice Storm及C24丫
Ice Storm & C24 (Large).JPG

siboney的Rob's Dust Storm及Rob's Loose Noodle丫, Rob's Dust Storm重生左個側芽tim~
Rob\'s Dust Storm & Rob\'s Loose Noodle (Large).JPG Rob\'s Dust Storm (Large).JPG

看下以下哩兩張相就知Ice Storm, C24, Rob's Dust Storm同Rob's Loose Noodle大得幾快啦~
2月28日攝 (Large).JPG 2月28日攝2 (Large).JPG

最後係gege188的A3 Irish Flirt和137盈妖姬啦~ 但我重未知邊盆先係A3邊盆係137呢@@"
A3 & 137 (Large).JPG

放住咁多先, 其他生芽時再放上黎啦
卓男媽 發表於 2009-4-2 15:51:44 |顯示全部樓層
加油呀, 照我估計, 應該係左面果塊葉係 137 盈妖姬
回復

Prudy 發表於 2009-4-2 17:17:39 |顯示全部樓層
好快 wo...加油!!!
回復

didi 發表於 2009-4-2 17:41:41 |顯示全部樓層
add2icon
你果啲咁快出晒芽~
我果啲仲係得塊葉咋
回復

紫草 發表於 2009-4-2 17:52:22 |顯示全部樓層
恭喜恭喜!
回復

nwss54510 發表於 2009-4-4 01:21:24 |顯示全部樓層
卓男媽 發表於 2009-4-2 15:51

我會架啦~ 終於都知道137係邊盆啦~ 感謝^^~
回復

jo_jo 發表於 2009-4-4 20:22:27 |顯示全部樓層
wah, 你盤 Ice storm 同 C24 仲大過我嗰2盤!努力
回復

gege188 發表於 2009-4-16 14:51:30 |顯示全部樓層
卓男媽 發表於 2009-4-2 15:51

無錯丫!^^
回復

nwss54510 發表於 2009-4-16 15:31:29 |顯示全部樓層
無錯丫!^^
gege188 發表於 2009-4-16 14:51

多謝你告訴我丫^^~ 佢地大得好快丫^^
回復

nwss54510 發表於 2009-4-16 15:58:59 |顯示全部樓層
無錯丫!^^
gege188 發表於 2009-4-16 14:51

有個問題了丫@@" 點解我的A3會有班的@@"??
http://hkplants.com/home/space-5217-do-album-picid-21700.html
回復

nwss54510 發表於 2009-5-6 17:39:56 |顯示全部樓層

P5060381 (Large).JPG
Jo_Jo分享的C24, d葉生埋一邊@@"

P5060330 (Large).JPG
Prudy分享的Bob Serbin, 好多苗仔丫~

P5060346 (Large).JPG
maggielawkm分享的Rob's Calyso Berat

P5060377 (Large).JPG
卓男媽分享的Lyan's Shooting Star, 又大左啦~

P5060375 (Large).JPG
maggielawkm分享的rosie raffles, 另一次都剛出苗了, 而#156真係好慢丫~"~

P5060374 (Large).JPG
希媽分享的Thunder Surprise

P5060358 (Large).JPG
Prudy分享的#C88

P5060354 (Large).JPG
Prudy分享的Caralil's Spint Dances

P5060350 (Large).JPG
Prudy分享的#82 Rob's Bunny Hop, 其餘3片重未出苗仔丫@@"

P5060348 (Large).JPG
maggielawkm代PETER分享的Happy Teen, 插了兩個月才出苗仔呢@@"

P5060379 (Large).JPG
卓男媽分享的#211, 好似冇咩大過咁呢@@"
回復

jo_jo 發表於 2009-5-6 18:27:44 |顯示全部樓層
C24要換盤啦~佢好追光~要每日轉吓個盤
回復

maggielawkm 發表於 2009-5-6 21:31:16 |顯示全部樓層
2個月都唔慢丫
回復

nwss54510 發表於 2009-5-7 09:42:48 |顯示全部樓層
C24要換盤啦~佢好追光~要每日轉吓個盤
jo_jo 發表於 2009-5-6 18:27

明白~ 今晚就同佢搬新家先^^~
回復