21/3 柬埔寨 鴨仔團

作者: 四少 發表于 2009-3-29 19:41:55
6513 60
終於可以去旅行 真係要偷笑

因為時間金錢關係, 參加左 "超值" 團 就因為係 "超值" 團, 自費活動特別多 要成 US$72 .... 不過, 早機去夜機返, 辛苦 d 都開心 add14icon

香港機場 眼超超都係要返工, 眼紅我都無用
四少 發表於 2009-3-29 19:46:54 |顯示全部樓層
攪左好耐, 只有下面幾張
第一天的行程 ...
金邊 - 施漢諾親王皇宮 / 金銀閣寺

去食飯先
回復

虛宿寶瓶 發表於 2009-3-29 20:36:20 |顯示全部樓層
四少,到喉唔到肺喎!
回復

小之莊 發表於 2009-3-29 21:38:46 |顯示全部樓層
四少,有無去吳哥窟呀?
回復

四少 發表於 2009-3-29 22:16:37 |顯示全部樓層
四少,到喉唔到肺喎!
虛宿寶瓶 發表於 2009-3-29 20:36

都 ok 嫁, 只係當地導遊可能想賺多 d 所以花了點時間在自費景點, 其他的可能有點趕.
但係一團廿人, 本來諗住唔係老人團, 點知最老果個都八十幾 ... 亦有唔少過 七十 老當益壯 ....
最後都去晒我想去的地方, 只係有 d 逗留時間未如理想 or 參觀時間人太多, 但諗返下要時參選時間唔多人, 就要自己去而選擇時間避開 d 旅行團, 如果係咁做, 就要花更多更多的時間逗留當地, 咁係無得參觀 & 夜晚 6 時後會好無聊

四少,有無去吳哥窟呀?
小之莊 發表於 2009-3-29 21:38

有呀 5 日影左 6百幾張 raw ... 要比較耐的時間處理, 因為我家的電腦比較雞 ... 好慢, 由 nef 轉 jpg 一張相約要一分鐘 仲有我未攪點除塵 ... 呢個係 DSRL 必要面對的影風景相問題 最花時間 ...
回復

虛宿寶瓶 發表於 2009-3-29 22:22:26 |顯示全部樓層
吳哥窟?我好想去!
等睇你 d 相!
回復

四少 發表於 2009-3-29 22:23:38 |顯示全部樓層
皇宮 仲有相, 我又轉緊用 flickr 唔太熟, 上傳比較慢 ....

再貼

回復

四少 發表於 2009-3-29 22:25:26 |顯示全部樓層
add14icon呢種花好特別

回復

carlo 發表於 2009-3-30 15:24:31 |顯示全部樓層
點止眼紅呀 !  好羨慕添啦 !
回復

四少 發表於 2009-4-4 15:51:57 |顯示全部樓層
因為電腦/個人對電腦知識問題 ... 遲遲都無咩相睇 ...
已經好努力找 software / 問人教學點用點執 ...

咁, 依家又可以出多幾張 ...

柬埔寨 的 湄公河

回復

四少 發表於 2009-4-4 15:55:20 |顯示全部樓層
金邊 的 Sunday Market (基本上只有 生果 & BBQ 等食物買, 唔好比旅行社 d 簡介騙)

回復

四少 發表於 2009-4-4 16:06:18 |顯示全部樓層
其實睇落好正, 不過怕肚痛 & 30幾度高溫之下, 都無咩胃口食 BBQ

買左, 可去河邊的高腳屋坐草蓆慢慢食

回復

Exodus 發表於 2009-4-4 16:15:41 |顯示全部樓層
add14icon呢種花好特別

四少 發表於 2009-3-29 22:25

呢棵就係佛教好出名既娑羅雙樹
相傳佛祖係娑羅雙樹下出生, 以至涅槃
回復

Exodus 發表於 2009-4-4 16:16:30 |顯示全部樓層

我要睇吳哥窟!!!!!!
除左埃及我最想去見識既地方就係呢度..

有翻攬乳海成個傳說既石刻...
回復

四少 發表於 2009-4-4 16:28:24 |顯示全部樓層
我要睇吳哥窟!!!!!!
除左埃及我最想去見識既地方就係呢度..

有翻攬乳海成個傳說既石刻...
Exodus 發表於 2009-4-4 16:16

上面都只係我 day 2 上午行程, day 3 先到 暹粒 吳哥 ....
月尾應該可出部份相

如果要細睇  石刻  .... 就唔好跟團 .... 一定要自己去 ....
回復

虛宿寶瓶 發表於 2009-4-4 16:49:51 |顯示全部樓層
金邊 的 Sunday Market (基本上只有 生果 & BBQ 等食物買, 唔好比旅行社 d 簡介騙)

http://farm4.static.flickr.com/3633/3411361620_1cb3918f ...
四少 發表於 2009-4-4 15:55

請問....    呢兩隻龜做乜野?
回復

虛宿寶瓶 發表於 2009-4-4 16:51:48 |顯示全部樓層
我都等睇吳哥窟,表弟年頭去, d 相睇到我眼都碌埋出黎!
回復

四少 發表於 2009-4-4 18:21:37 |顯示全部樓層
請問....    呢兩隻龜做乜野?
虛宿寶瓶 發表於 2009-4-4 16:49

咩好似下面 d 魚咁 ... 全體無劏 ...

回復

虛宿寶瓶 發表於 2009-4-4 18:22:40 |顯示全部樓層
唔係嘛!成隻? YUCK !!!
回復

小白 發表於 2009-4-4 18:35:36 |顯示全部樓層
食唔係話...... 食龜 add13icon
回復

1234下一頁