近期開既AV(更新在75樓)

作者: 雍正 發表于 2009-3-28 17:42:06
8402 80
acmc 發表於 2009-4-29 16:31:13 |顯示全部樓層

38# 雍正
無論係唔係情人節, 都叫親戚朋友唔好送花比你, 就算收咗花都唔好帶返屋企, 隨咗av之外, 想在家中種其它植物都一樣要經過消毒程序, 去完發x等大型花場的地方, 就要好似沙士時代咁, 一入屋由頭洗到腳, 之前米行埋d花花道, 咁就唔洗定期做消毒, 慳返d功夫 law, 等到有菌有蟲至做都未遲bor.
回復

acmc 發表於 2009-4-29 17:51:06 |顯示全部樓層
即係例如你見到個人咳到出血,但你唔知佢有無傳染性疾病,但會assume佢係有傳染病,你多會避開,避免受感染,多數無人會在平日去食定d肺癆藥物,去防範自己中蕉ma
ps. 我看過你的post,知你是一個隨和的人,所以至會咁多嘢講,這是閒談而且,唔好誤會是針鋒相對ar ha.
回復

雍正 發表於 2009-4-29 19:42:13 |顯示全部樓層
38# 雍正
無論係唔係情人節, 都叫親戚朋友唔好送花比你, 就算收咗花都唔好帶返屋企, 隨咗av之外, 想在家中種其它植物都一樣要經過消毒程序, 去完發x等大型花場的地方, 就要好似沙士時代咁, 一入屋由頭洗到腳, 之前 ...
acmc 發表於 2009-4-29 04:31 PM

咁又唔駛咁大陣仗,其他新買既植物就算唔消毒
都要即時換泥同隔離一星期,因為d泥極可能有蟲卵同幼蟲
即係例如你見到個人咳到出血,但你唔知佢有無傳染性疾病,但會assume佢係有傳染病,你多會避開,避免受感染,多數無人會在平日去食定d肺癆藥物,去防範自己中蕉ma
ps. 我看過你的post,知你是一個隨和的人, ...
acmc 發表於 2009-4-29 05:51 PM

非法紫羅蘭本身有大量汁液,加上屋企空氣未必流通,會非常容易吸引害蟲寄生。
定期消毒既目的只係防治蟲害,假如唔定期消毒一但感染蟲害就會快速傳染其他植株
我定期消毒只係唔想佢地病而已!
回復

acmc 發表於 2009-4-29 23:29:52 |顯示全部樓層
咁又唔駛咁大陣仗,其他新買既植物就算唔消毒
都要即時換泥同隔離一星期,因為d泥極可能有蟲卵同幼蟲

只係換泥唔夠嘅.穩鎮d好!

非法紫羅蘭本身有大量汁液,加上屋企空氣未必流通,會非常容易吸引害蟲寄生。
定期消毒既目的只係防治蟲害,假如唔 ...
雍正 發表於 2009-4-29 19:42

屋企有老有嫩,好抗拒滅蟲等藥物,話對人體無害都唔信,我種了av咁耐都無用過,但可能要加埋環境因素,如家住低層,因近花園,或有養小動物,就作別論,因我住得較高,天台又無其它植物,所以都好好彩無出過事.
回復

klau 發表於 2009-4-30 17:10:54 |顯示全部樓層
雍正, 你睇吓你果盆疑似 midnight radiation 似唔似這盆火鳥
http://www.hkplants.com/viewthre ... =%E7%81%AB%E9%B3%A5
回復

雍正 發表於 2009-4-30 23:06:25 |顯示全部樓層
雍正, 你睇吓你果盆疑似 midnight radiation 似唔似這盆火鳥
http://www.hkplants.com/viewthre ... =%E7%81%AB%E9%B3%A5
klau 發表於 2009-4-30 05:10 PM

直頭係啦!190同257Feather都係其中一款火鳥
回復

muichujai 發表於 2009-4-30 23:56:24 |顯示全部樓層
雍正, 你 d 花仲靚過人地舖賣 go d

你盆唔識開 ge 白天鵝宜家點呀?
回復

雍正 發表於 2009-5-1 00:10:36 |顯示全部樓層
雍正, 你 d 花仲靚過人地舖賣 go d

你盆唔識開 ge 白天鵝宜家點呀?
muichujai 發表於 2009-4-30 11:56 PM

靚過人地舖真係唔敢當,呢度大把高手
淨係不斷生走莖,依然冇動靜生花
回復

geminickh 發表於 2009-5-1 09:57:42 |顯示全部樓層
嘩 , 個花園真係正呀 , D 花又靚 , 環境又好
回復

雍正 發表於 2009-5-11 23:46:21 |顯示全部樓層
兩隻色既No.151
P5090010 (Small).JPG
P5090005 (Small).JPG
P5090006 (Small).JPG
回復

nickyhk 發表於 2009-5-11 23:53:08 |顯示全部樓層
雍正出品, 必屬佳品, 真係要密留意佢幾時出分享呢..呵呵
回復

毛毛波波 發表於 2009-5-12 01:11:55 |顯示全部樓層
咁奇怪,又粉又綠add9icon
回復

Evalam 發表於 2009-5-12 09:50:48 |顯示全部樓層
兩隻色差咁遠嘅?
回復

雍正 發表於 2009-5-23 00:01:19 |顯示全部樓層
又開兩棵,Rob's Lilli Pilli及Ice Storm
Rob\'s Lilli Pilli (Small).JPG
Rob\'s Lilli Pilli 1 (Small).JPG
Rob\'s Lilli Pilli 2 (Small).JPG
Ice Storm (Small).JPG
Ice Storm 1 (Small).JPG
Ice Storm 2 (Small).JPG
Ice Storm 3 (Small).JPG
回復

雍正 發表於 2009-7-5 11:48:29 |顯示全部樓層
熱到走晒樣
Rob\'s Penny Ante (Small).JPG
Rob\'s Penny Ante1 (Small).JPG
Rob\'s Penny Ante2 (Small).JPG
Rob\'s Loose Noodle (Small).JPG
Rob\'s Loose Noodle1 (Small).JPG
NO.245擬似Midnight Radation (Small).JPG
NO.245擬似Midnight Radation1 (Small).JPG
NO.245擬似Midnight Radation2 (Small).JPG
Sinn. \'Super Orange\' (Small).JPG
Sinn. \'Super Orange\'1 (Small).JPG
Sinn. \'Super Orange\'2 (Small).JPG
回復

p@g 發表於 2009-7-5 11:53:37 |顯示全部樓層
未走晒樣, 個葉序仲係頂呱呱
回復

AV女郎 發表於 2009-7-5 15:25:23 |顯示全部樓層
d葉同d花都好靚呀add6icon
回復

雍正 發表於 2009-7-20 20:41:57 |顯示全部樓層
今次開左兩棵十字同一棵數字
Enchanting Waterfall (Sport)有D走走地
Neptune's Jewels依然好乖咁不斷長大同開花
NO.146 開得好靚,兩年心機冇白費
發叔no.146 (Small).JPG
發叔no.146 1 (Small).JPG
Enchanting Waterfall (Sport) (Small).JPG
Enchanting Waterfall (Sport) 1 (Small).JPG
Neptune\'s Jewels (Small).JPG
Neptune\'s Jewels  1 (Small).JPG
Neptune\'s Jewels  2 (Small).JPG
Neptune\'s Jewels 3 (Small).JPG
Neptune\'s Jewels  4 (Small).JPG
Neptune\'s Jewels  5 (Small).JPG
Neptune\'s Jewels 點左KK既結果 (Small).JPG
Neptune\'s Jewels 點左KK既結果 1 (Small).JPG
回復

Evalam 發表於 2009-7-20 22:08:06 |顯示全部樓層
好鍾意146add6icon
回復

貓仔bobo 發表於 2009-7-21 14:24:13 |顯示全部樓層
盆146 真係好靚呀
你地點可以將d av 既葉都種到咁靚
成個波咁既??
回復