近期開既AV(更新在75樓)

作者: 雍正 發表于 2009-3-28 17:42:06
8405 80
雍正 發表於 2009-4-14 19:27:50 |顯示全部樓層
又有兩棵開左
Sinn. guttata (Small).JPG
Sinn. guttata 1 (Small).JPG
Sinn. guttata 2 (Small).JPG
另一棵就開既Sinn. guttata (Small).JPG
另一棵就開既Sinn. guttata 1 (Small).JPG
Sinn. guttata兩兄弟 (Small).JPG
Neptune\'s Jewels (Small).JPG
Neptune\'s Jewels 1 (Small).JPG
Neptune\'s Jewels 3 (Small).JPG
Neptune\'s Jewels 2 (Small).JPG
睇完花後就要定期消毒啦! (Small).JPG
睇完花後就要定期消毒啦! 1 (Small).JPG
睇完花後就要定期消毒啦! 2 (Small).JPG
睇完花後就要定期消毒啦! 3 (Small).JPG
所有花cut晒啦 (Small).JPG
回復

lovecat28 發表於 2009-4-14 20:34:15 |顯示全部樓層
嘩, 好壯觀呀.........
回復

connie925 發表於 2009-4-14 21:18:34 |顯示全部樓層
晒泠....
回復

ylee 發表於 2009-4-14 21:37:43 |顯示全部樓層
好靚呀
回復

Fleur 發表於 2009-4-15 00:04:49 |顯示全部樓層
分享吓你點消毒好嗎?我依家用開稀嘅neem oil,由頭淋到泥滴水為止.
回復

雍正 發表於 2009-4-15 03:37:20 |顯示全部樓層
分享吓你點消毒好嗎?我依家用開稀嘅neem oil,由頭淋到泥滴水為止.
Fleur 發表於 2009-4-15 12:04 AM

用Bios Kill、neem oil、花保消毒殺菌液,每月一次交替使用
回復

Evalam 發表於 2009-4-15 09:06:04 |顯示全部樓層
好靚呀!
回復

acmc 發表於 2009-4-15 09:21:26 |顯示全部樓層
你好多藍色花喎!
回復

Fleur 發表於 2009-4-15 10:09:58 |顯示全部樓層
26# 雍正

thanks!我都打算咁做,免得啲虫適應其中一樣.
回復

kariek 發表於 2009-4-15 10:53:21 |顯示全部樓層
Neptune Jewels 好靚喎
想請問樓主, 有花o既你消唔消毒呢? (因為好似唔見你擺有花o既出來)
如果用neem oil 噴到d 花, 會唔會加咗"噴點"架? 定係會即刻謝咗?
回復

毛毛波波 發表於 2009-4-15 13:19:43 |顯示全部樓層
非常壯觀!我都剛剛用帝先隆消毒完,很難聞,不知道要過多久才可放回屋內?
回復

雍正 發表於 2009-4-15 18:55:41 |顯示全部樓層
Neptune Jewels 好靚喎
想請問樓主, 有花o既你消唔消毒呢? (因為好似唔見你擺有花o既出來)
如果用neem oil 噴到d 花, 會唔會加咗"噴點"架? 定係會即刻謝咗? ...
kariek 發表於 2009-4-15 10:53 AM

已經剪晒d花先消毒的
另外唔明「用neem oil 噴到d 花, 會唔會加咗"噴點"」係咩意思
回復

kariek 發表於 2009-4-15 20:45:47 |顯示全部樓層
32# 雍正
多謝解答!
我的意思係,用neem oil 噴到d 花,唔知d 花會唔會染色 / 漂白咗?
你係會剪哂d 花,咪好可惜囉?
回復

雍正 發表於 2009-4-15 21:24:22 |顯示全部樓層
32# 雍正
多謝解答!
我的意思係,用neem oil 噴到d 花,唔知d 花會唔會染色 / 漂白咗?
你係會剪哂d 花,咪好可惜囉?
kariek 發表於 2009-4-15 08:45 PM

任何消毒劑噴到花既話朵花枯硬
剪哂d 花係就係可惜,不過咁樣都做對佢好,所以我先影相作記錄
回復

雍正 發表於 2009-4-28 20:08:24 |顯示全部樓層

今次有三棵開左!
NO.400 (Small).JPG
NO.400 1 (Small).JPG
NO.400 2 (Small).JPG
NO.245疑似Midnight Radation (Small).JPG
NO.245疑似Midnight Radation 1 (Small).JPG
NO.245疑似Midnight Radation 2 (Small).JPG
Pony Ride (Small).JPG
Pony Ride 1 (Small).JPG
Pony Ride 2 (Small).JPG
Pony Ride 3 (Small).JPG
回復

Evalam 發表於 2009-4-28 21:40:50 |顯示全部樓層
你d花好靚呀!
回復

acmc 發表於 2009-4-28 22:20:16 |顯示全部樓層
點解要定期消毒?
回復

雍正 發表於 2009-4-28 22:27:58 |顯示全部樓層
你d花好靚呀!
Evalam 發表於 2009-4-28 09:40 PM

多謝賞花!

點解要定期消毒?
acmc 發表於 2009-4-28 10:20 PM

預防勝於治療啊!
總唔可以生左蟲先醫佢
你話係唔係
回復

theresagood 發表於 2009-4-28 23:28:29 |顯示全部樓層
Neptune\'s Jewels 3 (Small).JPG半開嗰隻好靚呀!
回復

kelly 發表於 2009-4-28 23:50:07 |顯示全部樓層
陣容鼎盛, 好有心機
回復