黃臉婆的百合~棒棒糖~開咗喇-#179

作者: 黃臉婆 發表于 2009-3-21 16:05:49
22654 182
黃臉婆 發表於 2009-5-28 01:36:46 |顯示全部樓層
http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(28).gifDR WONG禮物,很高興與你見面喔~
may.sun 發表於 2009-5-23 22:24

叫我『黃臉婆』
哩個名,我最 like!
回復

黃臉婆 發表於 2009-5-28 01:41:20 |顯示全部樓層
Oriental Hybrids-Sorbonne
IMG_2099 (Small).JPG
IMG_2096 (Small).JPG
IMG_2103 (Small).JPG
回復

may.sun 發表於 2009-5-28 22:47:55 |顯示全部樓層
叫我『黃臉婆』http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(36).gif
哩個名,我最 like!http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(30).gif
黃臉婆 發表於 2009-5-28 01:36

g道DR WONG~
回復

黃臉婆 發表於 2009-5-29 21:21:26 |顯示全部樓層
g道DR WONG~http://a2233.myweb.hinet.net/msn/sflsfl/sflsfl%20(47).gif
may.sun 發表於 2009-5-28 22:47

回復

may.sun 發表於 2009-6-6 12:50:34 |顯示全部樓層
回復

黃臉婆 發表於 2009-6-6 13:33:36 |顯示全部樓層
知驚未?邊個再係咁叫我呢,一律不回覆並唔係我個friend!
回復

may.sun 發表於 2009-6-6 13:57:13 |顯示全部樓層
咁毒~~
回復

黃臉婆 發表於 2009-6-6 21:41:13 |顯示全部樓層
之前團購的最後一款---Oriental Hybrids-Siberia
IMG_2141 (Small).JPG
IMG_2140 (Small).JPG
IMG_2142 (Small).JPG
IMG_2135 (Small).JPG
回復

vincentma 發表於 2009-6-7 18:18:50 |顯示全部樓層
黃靚靚,好靚靚!我好期待下次既百合團購!
回復

may.sun 發表於 2009-6-11 16:04:43 |顯示全部樓層
回復

黃臉婆 發表於 2009-7-1 20:28:06 |顯示全部樓層

$10/3球的花墟香水百合。。。收球喇。。。。大小同街市買的差不多。。。
白色。。
IMG_2991 (Small).JPG
火百合。。
IMG_2987 (Small).JPG
這個未開過花的。
IMG_2995 (Small).JPG
回復

yuwaiman 發表於 2009-7-2 11:31:52 |顯示全部樓層
阿靚, 我想問吓如果有d百合小球已長出葉子, 我係咪唔好收佢, 由得佢地繼續生呀
回復

carmen 發表於 2009-7-2 19:29:50 |顯示全部樓層
阿靚, 我想問吓如果有d百合小球已長出葉子, 我係咪唔好收佢, 由得佢地繼續生呀
yuwaiman 發表於 2009-7-2 11:31

係呀, 可以唔洗收都得架! 其實d百合球收左之後,
無左d根鬢, 下次開花會無咁大同無咁壯架...
(因為我舊年就係咁樣...)
反而唔收, 由佢唔淋水仲好!
回復

yuwaiman 發表於 2009-7-3 09:39:07 |顯示全部樓層
唔該 carmen, 呢個做法啱我呢d懶人呀
回復

carmen 發表於 2009-7-3 16:23:35 |顯示全部樓層
唔該 carmen, 呢個做法啱我呢d懶人呀
yuwaiman 發表於 2009-7-3 09:39

不過唔收球唯一唔好處, 就係好晒地方囉...
回復

黃臉婆 發表於 2009-7-3 16:42:14 |顯示全部樓層
收球唔好之處,就係家人唔比雪,而且都唔G點!
回復

yuwaiman 發表於 2009-7-3 18:51:06 |顯示全部樓層
咁對我呢講, 唔收球好d, 反正雪柜都無位雪球
回復

ylee 發表於 2009-7-3 22:28:13 |顯示全部樓層
wah wah wah!黃靚靚,d百合真係好靚好靚!
回復

carmen 發表於 2009-7-6 11:35:09 |顯示全部樓層
唔收球有驚喜呀,今晚返去影張相過你地睇!
回復

carmen 發表於 2009-7-6 20:47:30 |顯示全部樓層

仲記唔記得呢張相?? 敏敏, 之前你都有買果種百合...
雖然佢唔係好適應新環境,
但係係2月中開左花!
不過d花畸型的!
開完花之後我一路都係收球,
今日就變成咁!

所以唔收球都有唔收球既好, 隨時有驚喜!
敏敏你都留意下你果棵有冇芽出啦!
回復