有冇人屋企可以養多隻貓貓

作者: 小天使 發表于 2009-3-19 12:57:15
6792 70
小天使 發表於 2009-4-10 23:02:55 |顯示全部樓層
ling ling 依家整日係廁記悠閒自得--->訓覺

不過唔知係唔係我同佢清耳清得太利害
佢成日fing 頭, 可能有水係入面
不過我用布又吸唔到d咩野出黎....add3icon

前兩日去睇左醫生 body check &  打針
不過都係唔知佢有 ...
p@g 發表於 2009-4-9 22:31

ling ling幾多個月大呀知唔知?
我d貓唔肯俾我唧藥水入耳仔清潔架...我平時都係唧d藥水係棉花球到...
回復

小天使 發表於 2009-4-10 23:04:03 |顯示全部樓層
仲有 ling ling 對我班百厭小子們好惡....
...打打打...... vi...vi...vi...add1icon

連我果隻屋企貓惡霸見到佢要避左佢add4icon
p@g 發表於 2009-4-9 22:34

又睇唔出佢咁惡死喎... 仲以為係位溫柔小姑娘添
回復

p@g 發表於 2009-4-11 15:26:07 |顯示全部樓層
ling ling幾多個月大呀知唔知?
我d貓唔肯俾我唧藥水入耳仔清潔架...我平時都係唧d藥水係棉花球到...
小天使 發表於 10/4/2009 23:02

好失敗呀...
去診所果時我都有問醫生架, 佢都話一陣幫我睇
點知打完針, 經過超聲波番轉番轉又番轉後一輪....
唔記得左再問添
回復

p@g 發表於 2009-4-11 15:33:47 |顯示全部樓層
仲有我記得以前有兩個醫生都教洗耳仔係直接滴入耳內
所以我就直接滴入去囉! 千其唔好用棉棒
我屋企3隻貓都係咁洗

但係 ling ling 就唔知點解咁洗就好似有問題啦
宜家呢個醫生我無睇開, 但佢叫我用棉花棒同佢洗
所以我都唔知點

不過我等ling ling 胃口好番d先再滴耳
佢仲間唔中 fing 頭
回復

cyamy 發表於 2009-4-12 09:00:48 |顯示全部樓層
60# p@g

我帶我隻貓貓去睇醫生時, 果度d護士話全白色的貓好惡架.
回復

avery 發表於 2009-4-12 09:19:06 |顯示全部樓層
ling ling 依家整日係廁記悠閒自得--->訓覺

不過唔知係唔係我同佢清耳清得太利害
佢成日fing 頭, 可能有水係入面
不過我用布又吸唔到d咩野出黎....add3icon

前兩日去睇左醫生 body check &  打針
不過都係唔知佢有 ...
p@g 發表於 2009-4-9 22:31

"醫生話下個月打針時再睇下有定無喎" ...

下個月 使鬼佢睇咩 ?! 真係有左都已經見哂肚啦 ~ D 死黄綠 ~~
回復

小天使 發表於 2009-4-12 13:54:17 |顯示全部樓層
仲有我記得以前有兩個醫生都教洗耳仔係直接滴入耳內
所以我就直接滴入去囉! 千其唔好用棉棒
我屋企3隻貓都係咁洗

但係 ling ling 就唔知點解咁洗就好似有問題啦
宜家呢個醫生我無睇開, 但佢叫我用棉花棒同佢洗
所以 ...
p@g 發表於 2009-4-11 15:33

哇…唔好用棉花棒呀…陣間佢掙扎整親佢就大獲喇!
你今次睇果個醫生口埤係點架?
回復

p@g 發表於 2009-4-12 15:26:48 |顯示全部樓層
"醫生話下個月打針時再睇下有定無喎" ...

下個月 使鬼佢睇咩 ?! 真係有左都已經見哂肚啦 ~ D 死黄綠 ~~
avery 發表於 12/4/2009 09:19

我都係咁話, 如果真係有左都"呵"埋啦add9icon
回復

p@g 發表於 2009-4-12 15:29:48 |顯示全部樓層
哇…唔好用棉花棒呀…陣間佢掙扎整親佢就大獲喇!
你今次睇果個醫生口埤係點架?
小天使 發表於 12/4/2009 13:54

我係網上面見到d人讚過囉
我唔係好想寫個名啦!
因為我見好多人話佢地機構做野好有heart
唔想影響佢地

佢地其實都幾好人架, 只不過有少少趕時間咁囉!
回復

p@g 發表於 2009-4-12 15:31:51 |顯示全部樓層
其實我本來想去番我睇果間
但係真係太遠 (要轉車)
正搵緊有無其他平靚正仲要近 ge 獸醫 (好似貪心左dadd4icon )
回復

小天使 發表於 2009-4-12 22:02:47 |顯示全部樓層
其實我本來想去番我睇果間
但係真係太遠 (要轉車)
正搵緊有無其他平靚正仲要近 ge 獸醫 (好似貪心左dadd4icon )
p@g 發表於 2009-4-12 15:31

HKCATS果邊有好多推介
回復