車厘茄結果喇!~

作者: kok69 發表于 2007-10-24 13:50:59
2928 4
上次先話唔居果同個花托跌落黎..
今日上去睇居然冇事, 仲幾左個細細o既果仔!~
我諗應該係之前俾唔夠肥料佢...
希望佢生生性性結多幾個果啦~
仲有好多朵花~
貓貓 發表於 2007-10-24 14:38:22 |顯示全部樓層
恭喜恭喜!
我種過兩次蕃茄都失敗,現在改種蕃薯,今天剛收成,收穫不錯,總算回復些少自信心。(嘻嘻 個個都話種蕃薯唔會失敗,果然無騙人)
我是電腦白痴,試圖把相片經附件送出,原來 size 太大,唔可以咁做。
你可否教我怎樣貼相,等我同大家分享下d傑作。
Pls.............!
回復

曉文 發表於 2007-10-24 15:55:56 |顯示全部樓層
好野呀
可以落d鉀鏻比例多的肥
等佢出多多果實
我家裡的tomato也開始抽花芽了
回復

kok69 發表於 2007-10-24 16:32:36 |顯示全部樓層
原帖由 貓貓 於 2007-10-24 14:38 發表
恭喜恭喜!
我種過兩次蕃茄都失敗,現在改種蕃薯,今天剛收成,收穫不錯,總算回復些少自信心。(嘻嘻 個個都話種蕃薯唔會失敗,果然無騙人)
我是電腦白痴,試圖把相片經附件送出,原來 size 太大,唔可以咁做。
你可否教我怎樣貼相,等我 ...

你去呢度~
http://www.shrinkpictures.com/
upload張相上去, "2 Select New Maximum Image dimension"揀750pixel, "4 Set resized image quality (jpg compression)" 揀good, click resize, 等一陣佢就幫你整細張相架喇~
咁你可以download番黎張upload上黎~
回復

貓貓 發表於 2007-10-24 17:13:56 |顯示全部樓層
唔該晒!你真係好人喇
回復