英鎊低水 - 訂外國種子o既好時機

作者: kok69 發表于 2009-2-19 03:23:40
2567 6
而家英鎊對港紙真係好抵, £1 = 11hkd, 心思思要買d特別種子.
搵到個外國網站 ( http://www.tandmworldwide.com/ )肯寄種子黎香港. 都幾齊, 淨係蕃茄都有68種, 仲要買幾多郵費都係£2.49.
唔知有冇人有興趣夾份呢?
tztok 發表於 2009-2-19 09:30:41 |顯示全部樓層
Y 要買英國貨?你不如買英鎊,幾年後可能升值.
特別種子都未必岩氣候la
我寧願買國產貨,又平又多又快送到.
回復

kok69 發表於 2009-2-19 17:06:03 |顯示全部樓層
佢d車厘茄種子超多選擇, 分晒品種, 有d又會註明係f1.
國貨你都唔知佢堅定流...
我諗車厘茄呢d都ok o既.
回復

fianfumy 發表於 2009-2-19 19:22:22 |顯示全部樓層
Y 要買英國貨?你不如買英鎊,幾年後可能升值.
特別種子都未必岩氣候la
我寧願買國產貨,又平又多又快送到.
tztok 發表於 2009-2-19 09:30

買英磅 , 買歐元都是好時機 , 兩個月的低位 !
但買外國種子最大問題是氣候未必完全適合囉 !
回復

llaus 發表於 2009-2-19 19:29:47 |顯示全部樓層
買英磅 、買歐元都是好時機 、兩個月的低位 !
fianfumy 發表於 2009-2-19 19:22

睇定D先
東歐銀行現好大鑊
歐洲銀行有60-70%投資在東歐
現極之危呀!
回復

fianfumy 發表於 2009-2-19 19:31:50 |顯示全部樓層
睇定D先
東歐銀行現好大鑊
歐洲銀行有60-70%投資在東歐
現極之危呀!
llaus 發表於 2009-2-19 19:29

hehe ..... 我冇買到呀  , 反而因我老公工作關係 , 我買最多是  "日圓" .
回復

chayote 發表於 2009-2-19 23:13:56 |顯示全部樓層

訂外國種子,e個website仲好:
http://www.kingsseeds.com/Ko-Transact/catalogue.asp
回復