2009 花展

作者: 小白 發表于 2009-3-13 14:45:28
6976 68

今天 9 時前已到維園 , 未夠鐘關係, 所以要在門外排隊等買門票. 因有學童繪晝比賽, 故已很多人, 也有很多攝影發燒友出動全套裝備.  很多攤位因未準備好都未開門做生意.  我就行到 12 點幾走人.. 買咗少少嘢  add14icon

花卉編
IMG_2253 (Small).JPG IMG_2251 (Small).JPG
IMG_2198 (Small).JPG
IMG_2204 (Small).JPG
IMG_2211 (Small).JPG IMG_2205 (Small).JPG
IMG_2208 (Small).JPG IMG_2212 (Small).JPG
IMG_2285 (Small).JPG IMG_2284 (Small).JPG
IMG_2290 (Small).JPG
IMG_2310 (Small).JPG IMG_2215 (Small).JPG
IMG_2220 (Small).JPG IMG_2275 (Small).JPG IMG_2241 (Small).JPG
IMG_2244 (Small).JPG IMG_2263 (Small).JPG
IMG_2298 (Small).JPG IMG_2280 (Small).JPG

展品編
IMG_2180 (Small).JPG IMG_2181 (Small).JPG
IMG_2185 (Small).JPG IMG_2186 (Small).JPG
IMG_2191 (Small).JPG IMG_2192 (Small).JPG
IMG_2189 (Small).JPG IMG_2190 (Small).JPG
IMG_2334 (Small).JPG IMG_2158 (Small).JPG
IMG_2333 (Small).JPG IMG_2224 (Small).JPG
IMG_2260 (Small).JPG IMG_2311 (Small).JPG

繪晝比賽編
IMG_2168 (Small).JPG IMG_2169 (Small).JPG
IMG_2240 (Small).JPG IMG_2247 (Small).JPG
IMG_2248 (Small).JPG IMG_2264 (Small).JPG
IMG_2271 (Small).JPG IMG_2322 (Small).JPG
IMG_2327 (Small).JPG IMG_2328 (Small).JPG
jellyfishy 發表於 2009-3-13 14:54:18 |顯示全部樓層
第一手資料喎~~勁~~
回復

小白 發表於 2009-3-13 14:56:23 |顯示全部樓層
我係閒人 add7icon
回復

mandywowo 發表於 2009-3-13 14:58:32 |顯示全部樓層
好靚呀, 就黎忍唔住要去走一趟啦~
回復

小白 發表於 2009-3-13 15:01:35 |顯示全部樓層
好靚呀, 就黎忍唔住要去走一趟啦~
mandywowo 發表於 2009-3-13 14:58

去... 最緊要快...  d 花會謝
回復

claudiatang 發表於 2009-3-13 15:04:38 |顯示全部樓層
孩子的畫功不錯呀﹗
小白的照片拍得很好。
要拍照就要在這兩天去,否則就不美了。的花都謝謝地。
回復

小白 發表於 2009-3-13 15:23:45 |顯示全部樓層
孩子們的作品有用水彩, 粉彩, 爉筆, 各式其式
回復

肥仔文 發表於 2009-3-13 15:31:44 |顯示全部樓層
我明天先可以去呀..希望D花唔好咁快殘..
回復

小白 發表於 2009-3-13 15:41:07 |顯示全部樓層
咁又冇咁快  add10icon
回復

肥仔文 發表於 2009-3-13 15:50:07 |顯示全部樓層
咁又冇咁快  add10icon
小白 發表於 2009-3-13 15:41

只要唔好落雨..就無咁快殘...往幾年好似隔幾日會換花..唔知今年會唔會...
回復

hellokitty_971 發表於 2009-3-13 16:08:46 |顯示全部樓層
點解對住屈金香畫,但係畫玫瑰既,不過畫得好靚
有咩特別野買?
回復

vivi 發表於 2009-3-13 16:22:31 |顯示全部樓層
但係好似年年都差唔多咁嘅
唔......去唔去好呢?

小白 你影得好靚喔
回復

hellokitty_971 發表於 2009-3-13 16:35:47 |顯示全部樓層
去~~去~~~去~~~~
回復

tata 發表於 2009-3-13 16:43:47 |顯示全部樓層
哎呀, 好靚吓~好想去呀~ 死啦, 依家落雨, 會唔會整殘晒架
回復

小白 發表於 2009-3-13 17:45:37 |顯示全部樓層
點解對住屈金香畫,但係畫玫瑰既,不過畫得好靚
有咩特別野買?
hellokitty_971 發表於 2009-3-13 16:08

係喎,,, 變咗玫瑰.  冇咩特別, 都係花花草草, 同去年差不多

但係好似年年都差唔多咁嘅
唔......去唔去好呢?

小白 你影得好靚喔
vivi 發表於 2009-3-13 16:22

亂影一通

哎呀, 好靚吓~好想去呀~ 死啦, 依家落雨, 會唔會整殘晒架
tata 發表於 2009-3-13 16:43

港島落咗一陣毛毛雨..  係就早  d 去...
回復

小白 發表於 2009-3-13 17:49:14 |顯示全部樓層
只要唔好落雨..就無咁快殘...往幾年好似隔幾日會換花..唔知今年會唔會...
肥仔文 發表於 2009-3-13 15:50

以前會換花, 真係唔知.. 但昨日新聞嘅訪問都話個市唔好, d 設計要張價就貨
回復

Tony 發表於 2009-3-13 22:26:15 |顯示全部樓層
tata 發表於 2009-3-13 16:43

頭先5點幾去到已經殘殘地~
回復

虛宿寶瓶 發表於 2009-3-13 22:48:06 |顯示全部樓層
我3點前到,熱到趴街+標汗,跟住有少少番風吹左陣微雨埋黎,雨停左之後仲大風!我影到八點有多,經歷春夏秋冬,腳又軟,腰骨又斷!
回復

march 發表於 2009-3-13 22:50:15 |顯示全部樓層
真多謝小白的匯報!d相都映得好靚!真是有點心思思想去....
你買了什麼'旬'野呀?
回復

march 發表於 2009-3-13 22:51:01 |顯示全部樓層
頭先5點幾去到已經殘殘地~
Tony 發表於 2009-3-13 22:26

天公不做美.......慘.......
回復

1234下一頁