出售多款蔬果種子(2010年3月完)

作者: hellokitty_971 發表于 2009-3-3 11:06:50
51787 921
cookie20002005 發表於 2009-9-9 12:51:14 |顯示全部樓層
我收到種子啦,thx
回復

Vienne 發表於 2009-9-10 11:13:19 |顯示全部樓層
今日收到種子啦,多謝你d贈品呀。
回復

miumicmic 發表於 2009-9-10 15:24:09 |顯示全部樓層

11 -- 油麥菜 -- 20粒以上一份
22-- 美國紫金生菜 -- 40粒以上一份
23 -- 日本紫色圓茄子 -- 40粒一份
29 -- 唐生菜 -- 30粒以上

31 -- 日本紫甘藍 -- 20粒一份  
32 -- 日本迷你玩具南瓜 --3粒一份  
33 -- 美國珍珠果(菠蘿果) -- 30粒以上一份
35 -- 韓國娃娃菜  -- 20粒一份  
37 -- 小茴香 -- 20粒一份
40 -- 青菜心 -- 100粒以上一份
42 -- 小唐菜 -- 100粒以上一份

56 -- 台灣向日葵(大頭16"至18") --- 5粒一份

各1份
12/4 *11+1.4=$ 34.4 ,right?
網上轉數,ok嗎?
回復

hellokitty_971 發表於 2009-9-10 17:38:15 |顯示全部樓層
11 -- 油麥菜 -- 20粒以上一份
22-- 美國紫金生菜 -- 40粒以上一份
23 -- 日本紫色圓茄子 -- 40粒一份
29 -- 唐生菜 -- 30粒以上

33 -- 美國 ...
miumicmic 發表於 2009-9-10 15:24

總數$34.4,  最好能夠上載入數資料啦,  謝謝你
回復

derekchiu88 發表於 2009-9-16 22:02:22 |顯示全部樓層
hi 我想要:
3-- 四季香蔥 -- 30粒以上一份

6-- 泰國莧菜-- 200粒以上一份

8 -- 紅莧菜 -- 200粒以上一份

9 -- 韓國紅生菜 -- 40粒以上一份

21 -- 日本迷你圓形白蘿蔔 -- 25一份

22 -- 美國紫金生菜 -- 40粒以上一份

26 -- 彩色迷你蕃茄 -- 20粒一份

27 -- 迷你紫紅色蕃茄(檸檬形狀) -- 20粒一份

28 -- 苜蓿種子(水種) -- 200以上一份

46 -- 韓國大蔥 -- 50粒以上一份

Thanks
回復

hellokitty_971 發表於 2009-9-16 23:06:57 |顯示全部樓層
hi 我想要:

22 -- 美國紫金生菜 -- 40粒 ...
derekchiu88 發表於 2009-9-16 22:02

無問題, $33+$1.4=$34.4 ,謝謝你
回復

cccc923 發表於 2009-9-17 10:22:19 |顯示全部樓層
已入數for 28 -- 苜蓿種子(水種) -- 200以上一份x2
請查核
hk$7.4 17sep09, 交易號碼: N91700029914
回復

jamielau 發表於 2009-9-17 10:55:16 |顯示全部樓層
Hello~~我想要

1.四季香蔥 -- 30粒以上 一份
2.日本萵苣--- 25粒以上 一份
3.泰國青/紅燈籠椒 -- 20粒 一份
4.日本朝天椒(紅色) -- 20粒以上一份

Total 11+1.4=12.4,今日入數,聽日upload入數資料^^Thank you~
回復

jamielau 發表於 2009-9-18 11:25:04 |顯示全部樓層
Hello~~我想要

1.四季香蔥 -- 30粒以上 一份
2.日本萵苣--- 25粒以上 一份
3.泰國青/紅燈籠椒 -- 20粒 一份
4.日本朝天椒(紅色) -- 20粒以上一份

Total 11+1.4=12.4,今日入數,聽日upload入數資料^^Thank you~ ...
jamielau 發表於 2009-9-17 10:55

已經入咗數啦~~詳情見照片
回復

yannes 發表於 2009-9-18 12:05:15 |顯示全部樓層
請問那一種生葉是整沙律好好味的??
回復

hellokitty_971 發表於 2009-9-18 15:01:10 |顯示全部樓層
已經入咗數啦~~詳情見照片
jamielau 發表於 2009-9-18 11:25

PM地址給我, 明天會寄出,謝謝^^
回復

derekchiu88 發表於 2009-9-20 20:15:21 |顯示全部樓層
hi 我想要:

26 -- 彩色迷你蕃茄 -- 20粒一份

27 -- 迷你紫紅色蕃茄(檸檬形狀) -- 20粒一份

28 -- 苜蓿種子(水種) -- 200以上一份

46 -- 韓國大蔥 -- 50粒以上一份
回復

hellokitty_971 發表於 2009-9-20 22:21:38 |顯示全部樓層
hi 我想要:

22 -- 美國紫金生菜 -- 40粒 ...
derekchiu88 發表於 2009-9-20 20:15

謝謝,. 明天會寄出
回復

A.A. 發表於 2009-9-21 13:46:01 |顯示全部樓層
1# hellokitty_971

我想要一些沙律菜的種子, 請問你要買那些呢 ?  因我是新手, 容易種嗎 ?  家中只有化學泥, 可以用嗎 ?
回復

fioncym1a 發表於 2009-9-21 14:05:05 |顯示全部樓層
HI, 我想要,
虞美人          $4    1 包
黃秋葵          $6    1 包     共$10-; 一陣入數;
回復

hellokitty_971 發表於 2009-9-21 15:12:25 |顯示全部樓層
1# hellokitty_971

我想要一些沙律菜的種子, 請問你要買那些呢 ?  因我是新手, 容易種嗎 ?  家中只有化學泥, 可以用嗎 ?
A.A. 發表於 2009-9-21 13:46

我都係用普通既泥種, 可以去農作物版参考下^^
至於沙律菜呢, 就唔清楚啦, 只係知生菜可以生食
因為生既菜我唔食, 所以無接觸過, 不好意思呀
回復

hellokitty_971 發表於 2009-9-21 15:14:32 |顯示全部樓層
HI, 我想要,
虞美人          $4    1 包
黃秋葵          $6    1 包     共$10-; 一陣入數;
fioncym1a 發表於 2009-9-21 14:05

無問題, 謝謝^^
回復

Vienne 發表於 2009-9-21 17:32:54 |顯示全部樓層

我又黎幫襯啦,我想要以下共12樣,唔該晒呀。 $11x3+1.4=34.4

10 -- 黃肉迷你西瓜 -- 4粒一份
16-- 日本萵苣--- 25粒以上一份
19 -- 圓型白茄子 ---15以上一份
30 -- 天津奶油生菜 -- 40粒以上一份
35 -- 韓國娃娃菜  -- 20粒一份
50 -- 韓國 7吋 蘿蔔 -- 40粒以上一份
45 -- 日本芥菜頭 -- 30粒以上一份
回復

fioncym1a 發表於 2009-9-21 19:56:46 |顯示全部樓層

虞美人  $4    1 包 & 黃秋葵   $6    1 包     
巳入數啦~

回復

yntjia 發表於 2009-9-21 22:24:47 |顯示全部樓層
我想買以下各種,請問是否齊貨及共hk$53+2.8?

4-- 黃色大蕃茄
9 -- 韓國紅生菜
10 -- 黃肉迷你西瓜
18 -- 日本迷你長青瓜 -- 8粒一份

22 --美國紫金生菜
33 -- 美國珍珠果(菠蘿果) –

38 -- 日本紫色燈籠椒 –
47 -- 日本橙色橙籠椒 –
55 -- 台灣向日葵(普通SIZE) --- 12粒一份
56 -- 台灣向日葵(大頭16"至18") --- 5粒一份

黃雀重瓣太陽花  $6/1包 ---- (1包)
虞美人          $4/1 包 ---- (1包)
醉蝶花          $4/1 包 ----       
花煙草          $6/1 包
回復