彭福公園 -----> 屋企花園火燭前傳

作者: carlo 發表于 2009-3-1 02:19:00
4697 35
carlo 發表於 2009-3-3 00:57:08 |顯示全部樓層
好多係越有錢越變態~~
prodorothyhkg 發表於 2009-3-2 17:30

我老公成日話有錢唔 = 有品
回復

carlo 發表於 2009-3-3 01:03:31 |顯示全部樓層
咪係, 消防車入唔到,已經係好大問題喎
大街又會冇消防水龍頭, 有冇攪錯http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(43).gif
vivi 發表於 2009-3-2 21:32

點講呢 - 呢度係幾座連埋一齊 -  http://www.centadata.com/ptest.a ... p;code2=&page=0  消防車邊有位入 ?
回復

carlo 發表於 2009-3-3 01:08:05 |顯示全部樓層
"消防水龍頭" 噴完, 你仲煩 ...
還好只係小火 ...
不過好似搬入無耐 ...

我以前去過某居屋, 佢地低層有晒閉路電視
CAROL 你問下人, 可唔可以裝, 裝左之後就出告示牌比樓上 D 人知 ...
可防掉煙頭/冷氣機滴水 .. ...
四少 發表於 2009-3-2 23:59

我地已經住過左 2 年 ,  要搬啦 !  D 人好煩 , 唔係漏水就淋花 - 係用花曬水壺咁淋落黎 !  地拖又係咁滴水 ----- 都唔同佢玩啦 !  我搬啦 !
回復

carlo 發表於 2009-3-3 01:08:47 |顯示全部樓層
找日我幫佢剪 .. 反正遲 D 都比人修剪 ...
四少 發表於 2009-3-3 00:00

係咪真架 !?   剪 TUNE TUNE 先啦 !
回復

carlo 發表於 2009-3-3 01:09:48 |顯示全部樓層
嘩~ 火都玩埋~ 放個細路電視絶對有阻'嚇'作用喎~
jellyfishy 發表於 2009-3-3 00:14

呢度 D 人唔怕架 !   搵段片比妳地睇呀 !   真係 .....
回復

hellokitty_971 發表於 2009-3-3 12:22:54 |顯示全部樓層
好彩你一家大細出晒去咋~
回復

vivi 發表於 2009-3-3 13:26:55 |顯示全部樓層
點講呢 - 呢度係幾座連埋一齊 -  http://www.centadata.com/ptest.a ... p;code2=&page=0  消防車邊有位入 ?
carlo 發表於 2009-3-3 01:03

咁都批到入伙紙
唉, 政府....
回復

carlo 發表於 2009-3-3 15:26:23 |顯示全部樓層
咪係, 消防車入唔到,已經係好大問題喎
大街又會冇消防水龍頭, 有冇攪錯http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(43).gif
vivi 發表於 2009-3-2 21:32

大街有 , 但係我係後面果排 ,  入唔到黎架 !
回復

carlo 發表於 2009-3-3 15:27:09 |顯示全部樓層
好彩你一家大細出晒去咋~
hellokitty_971 發表於 2009-3-3 12:22

真係好彩咋 ! touch wood
回復

carlo 發表於 2009-3-3 15:32:59 |顯示全部樓層
咁都批到入伙紙
唉, 政府....
vivi 發表於 2009-3-3 13:26

我都唔明 , 但係我有朋友既村屋攪黎攪去都唔批 , 我知有 d 學校都係咁攪好多次都唔批 ,  我仔學校既 lib 又係 , 係咪有 d 人會易 d   law 入伙紙既呢 ?
回復

claudiatang 發表於 2009-3-3 16:51:53 |顯示全部樓層
我都唔明 , 但係我有朋友既村屋攪黎攪去都唔批 , 我知有 d 學校都係咁攪好多次都唔批 ,  我仔學校既 lib 又係 , 係咪有 d 人會易 d   law 入伙紙既呢 ?
carlo 發表於 2009-3-3 15:32

親疏有別﹗因人而異﹗個別情況~~~~~~~~~~~~大家都心知肚明 >.<
或者的官認為你那幾棟樓不會有火警﹗
回復

carlo 發表於 2009-3-3 18:36:23 |顯示全部樓層
親疏有別﹗因人而異﹗個別情況~~~~~~~~~~~~大家都心知肚明 >.
claudiatang 發表於 2009-3-3 16:51

咁又係啊 !   原來朝中有人先會好辦事 !   ICIC !

呢度真係唔好有事 !   有都好大鑊 ! 每層既走廊又無 WINDOW .........
回復

vivi 發表於 2009-3-3 18:49:42 |顯示全部樓層
carlo 發表於 2009-3-3 15:32

係咁o架啦, 大財團趕收錢, 咪咩都批啦
村屋喎, 玩吓你先囉,
學校果d...欠個花洒頭都唔批呀
回復

四少 發表於 2009-3-3 20:07:21 |顯示全部樓層
我地已經住過左 2 年 ,  要搬啦 !  D 人好煩 , 唔係漏水就淋花 - 係用花曬水壺咁淋落黎 !  地拖又係咁滴水 ----- 都唔同佢玩啦 !  我搬啦 !
carlo 發表於 2009-3-3 01:08

下, 你唔係已經搬左咩 ????????

未搬, 不如臨搬之前 招呼我地去 BBQ 反轉個花園 .....
回復

carlo 發表於 2009-3-4 01:46:05 |顯示全部樓層
"消防水龍頭" 噴完, 你仲煩 ...
還好只係小火 ...
不過好似搬入無耐 ...

我以前去過某居屋, 佢地低層有晒閉路電視
CAROL 你問下人, 可唔可以裝, 裝左之後就出告示牌比樓上 D 人知 ...
可防掉煙頭/冷氣機滴水 .. ...
四少 發表於 2009-3-2 23:59

樓上上次我 D 仔女玩水既時候樓上又 [漏水 ] http://www.youtube.com/watch?v=m-gL7ikV9Pchttp://www.youtube.com/watch?v=m-gL7ikV9Pc
回復

carlo 發表於 2009-3-4 01:46:59 |顯示全部樓層
下, 你唔係已經搬左咩 ????????

未搬, 不如臨搬之前 招呼我地去 BBQ 反轉個花園 .....
四少 發表於 2009-3-3 20:07

好呀 !  等等我清潔左 D 地方先喎 !
回復