彭福公園 -----> 屋企花園火燭前傳

作者: carlo 發表于 2009-3-1 02:19:00
4662 35
出發 !

今日難得老公陪我地去彭福放狗 ....... 點知玩玩吓就收到電話話屋企既花園燒著左 !  吓 ! 唔係呀  !   咁潮濕燒著 D 咩呀 ?

SORRY !  今日既狗狗主人 ! 因為太多電話 !  管理處 , 消防員 , 警察 , CID 都打黎 , 真係有 D 煩 !   所以我都無好禮貌咁回應您地 ! SORRY !   

不過特地都同警察講左反正我地返去都改變唔到 D 咩既 , 咁算啦 !

但係佢地隔一陣又再打電話黎叫我地返去 ! 唉 !  好煩 !   咩心情都無晒啦 !

不過都仲有一個鐘玩 ...... 我地話 1 小時內返到去 ! HEHE ~

又一居 樓上放火燒平台花園
BANANA 發表於 2009-3-1 02:22:49 |顯示全部樓層

1# carlo

左邊呢隻正呀~~~hahaha
眼都睇唔到

l
回復

carlo 發表於 2009-3-1 04:23:22 |顯示全部樓層
1# carlo

左邊呢隻正呀~~~hahaha
眼都睇唔到 http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/onion/onion%20(20).gif

l
BANANA 發表於 2009-3-1 02:22

HAHA ~ 係呀 !  但係我想慳 D 錢 - 再長  D 先去剪 .....
回復

貓貓 發表於 2009-3-2 13:29:31 |顯示全部樓層
吓!佢有病嫁,無端端放火!
咁搵到真兇拉左佢未呀?
回復

claudiatang 發表於 2009-3-2 13:39:50 |顯示全部樓層
嚇死都似呀﹗一聽見火燭就腳軟了。
回復

vivi 發表於 2009-3-2 14:06:51 |顯示全部樓層
係啦, 做咩會咁O架
"火"唔講得笑喎, 佢自己都危險啦
好在今次冇咩o者, 攪錯呀
回復

靈鳥 發表於 2009-3-2 14:14:56 |顯示全部樓層
D人越來越變態
回復

carlo 發表於 2009-3-2 17:01:43 |顯示全部樓層
吓!佢有病嫁,無端端放火!
咁搵到真兇拉左佢未呀?
貓貓 發表於 2009-3-2 13:29

呢度 D 食蕉 好驚上面 D 人架 !   佢都唔敢上去拍門 , 費既 !  咁點知係邊個呢 !???  拉鬼拉馬咩 !  希望佢自己知衰 , 唔好再咁做啦 !
回復

carlo 發表於 2009-3-2 17:03:24 |顯示全部樓層
嚇死都似呀﹗一聽見火燭就腳軟了。
claudiatang 發表於 2009-3-2 13:39

好彩我地一家都唔係度咋 !   TOUCH WOOD !  如果唔係 , 佢地一定係花園玩架 !   嚇死 !
回復

carlo 發表於 2009-3-2 17:07:41 |顯示全部樓層
係啦, 做咩會咁O架
"火"唔講得笑喎, 佢自己都危險啦
好在今次冇咩o者, 攪錯呀
vivi 發表於 2009-3-2 14:06

佢真係無腦架 !  煙都可以煙死佢自己啦 !  白痴架 !   真係唔係講笑架 !  我再搵樓會睇埋清防車到唔到呀 !   今次佢地清防喉都唔到 , 好彩我淋完花條候係收到 , PAT 係度 , 先咁快熄到個火咋 !   真係算好彩啦 !
回復

carlo 發表於 2009-3-2 17:09:04 |顯示全部樓層
D人越來越變態
靈鳥 發表於 2009-3-2 14:14

係呀 ! 佢變態味自己變飽佢 LAW !  攪到人做咩 JE !
回復

claudiatang 發表於 2009-3-2 17:13:28 |顯示全部樓層
佢真係無腦架 !  煙都可以煙死佢自己啦 !  白痴架 !   真係唔係講笑架 !  我再搵樓會睇埋清防車到唔到呀 !   今次佢地清防喉都唔到 , 好彩我淋完花條候係收到 , PAT 係度 , 先咁快熄到個火咋 !   真係算好彩啦 ! ...
carlo 發表於 2009-3-2 17:07

嘩,好彩你條水喉在外,在大街沒有消防水龍頭的嗎?搞錯呀﹗
又一村在九龍塘,是嗎?都算高尚住宅呢﹗
回復

gege188 發表於 2009-3-2 17:29:48 |顯示全部樓層
無事就好啦..
回復

prodorothyhkg 發表於 2009-3-2 17:30:12 |顯示全部樓層
好多係越有錢越變態~~
回復

vivi 發表於 2009-3-2 21:32:31 |顯示全部樓層
claudiatang 發表於 2009-3-2 17:13

咪係, 消防車入唔到,已經係好大問題喎
大街又會冇消防水龍頭, 有冇攪錯
回復

四少 發表於 2009-3-2 23:59:54 |顯示全部樓層
"消防水龍頭" 噴完, 你仲煩 ...
還好只係小火 ...
不過好似搬入無耐 ...

我以前去過某居屋, 佢地低層有晒閉路電視
CAROL 你問下人, 可唔可以裝, 裝左之後就出告示牌比樓上 D 人知 ...
可防掉煙頭/冷氣機滴水 ... 有證有據可索償 ...
回復

四少 發表於 2009-3-3 00:00:56 |顯示全部樓層
HAHA ~ 係呀 !  但係我想慳 D 錢 - 再長  D 先去剪 .....
carlo 發表於 2009-3-1 04:23

找日我幫佢剪 .. 反正遲 D 都比人修剪 ...
回復

jellyfishy 發表於 2009-3-3 00:14:37 |顯示全部樓層
嘩~ 火都玩埋~ 放個細路電視絶對有阻'嚇'作用喎~
回復

carlo 發表於 2009-3-3 00:54:29 |顯示全部樓層
claudiatang 發表於 2009-3-2 17:13

因為我呢度既平台單位 係家家相連 , 樓本無位可以比消防車上到黎 ,   大廈樓梯有消防候既 ..... 但係要爆門入屋 LAW !   都算好彩 , 隔離屋比消防員經佢間屋 "禽 " 過黎救火 - 否則就大鑊啦 !

我住又一居 , 唔同又一村 , 係對面馬路 !   都唔知有咩咁高尚呢 !
回復

carlo 發表於 2009-3-3 00:55:45 |顯示全部樓層
無事就好啦..
gege188 發表於 2009-3-2 17:29

不幸中之大幸啦 !
回復

12下一頁