我的小朱2009續......2010(10朱齊開lu ^o^)

作者: hk88688 發表于 2009-2-27 00:39:40
6928 60
yuwaiman 發表於 2009-3-7 12:33:17 |顯示全部樓層
我見過double record有紅色的, 我仲以為double record 有幾隻色添, 朱朱真係太多品種了
回復

hk88688 發表於 2009-3-7 13:36:56 |顯示全部樓層
謝謝, 各位入嚟賞花呀 其實, 我只係將啲朱朱放入泥, 佢就識開花, 不過開咗花花之後, 唔知可唔可以養返佢肥肥白白, 再開花呢?

黃女士, 我都覺得Ice Queen似Jewel多啲呀add3icon
原本Ice Queen同Jewel我都有訂, 但Jewel無貨, 淨係得Ice Queen, 唔知係咪佢哋搞錯咗呢?
我對咗Sample啲圖好耐, 棵Double Record我都覺得啲色唔係好似, 似Aphrodite多啲, 但係啲花瓣啲紋又唔似, 又有啲似Blossem Peacock, help!!! 啲朱朱真係好難分呀add9icon
回復

黃臉婆 發表於 2009-3-7 13:57:11 |顯示全部樓層
謝謝, 各位入嚟賞花呀 其實, 我只係將啲朱朱放入泥, 佢就識開花, 不過開咗花花之後, 唔知可唔可以養返佢肥肥白白, 再開花呢?

黃女士, 我都覺得Ice Queen似Jewel多啲呀add3icon
原本Ice Queen同J ...
hk88688 發表於 2009-3-7 13:36

妳看看他們的走鐘和妳的多像。。。
http://www.tahua.net/bbs/thread-130950-1-1.html
回復

黃臉婆 發表於 2009-3-7 13:59:26 |顯示全部樓層
Ice Queen 我有,但未開,不知會否也開出 jewel!
回復

hk88688 發表於 2009-3-11 21:57:13 |顯示全部樓層
妳看看他們的走鐘和妳的多像。。。
http://www.tahua.net/bbs/thread-130950-1-1.html
黃臉婆 發表於 2009-3-7 13:57

唔該晒黃女士, 我睇咗條link喇, 真係好似噃, 但都唔知係咩品種添add3icon
不過咩名無所謂喇, 都幾靚吖add6icon
希望你唔好好似我諗Ice Queen變Jewel, 第日有B可以交換嘛add14icon
回復

hk88688 發表於 2009-3-11 22:13:36 |顯示全部樓層
又有小朱開花喇, 今次又有最難分嘅白色朱朱, 不過呢款無上次嗰款咁大朵,
仲有今次真係輪到Bogota開花喇, 我諗今次無認錯啩
回復

黃臉婆 發表於 2009-3-13 12:35:21 |顯示全部樓層
又有小朱開花喇, 今次又有最難分嘅白色朱朱, 不過呢款無上次嗰款咁大朵,
仲有今次真係輪到Bogota開花喇, 我諗今次無認錯啩
hk88688 發表於 2009-3-11 22:13

Fanny:
妳棵白朱,比我的覺得係 White Baby 喎!花型同大細都似!
另外Bogota 妳無認錯喇!
叻叻!
回復

hk88688 發表於 2009-3-14 01:03:08 |顯示全部樓層
Fanny:
妳棵白朱,比我的覺得係 White Baby 喎!花型同大細都似!
另外Bogota 妳無認錯喇!
黃臉婆 發表於 2009-3-13 12:35

黃女士, Bogota易認啲嘛, 白色朱朱就真係睇到眼矇都分唔出
今日加埋開咗5種白色朱朱, 我真係拎放大鏡都分唔到, 你試試

第一款

第一款

第一款

第一款

第一款

第一款

第二款

第二款

第二款

第二款

第二款

第二款

第三款

第三款

第三款

第三款

第三款

第三款

噚日4款合照

噚日4款合照

今日5款合照

今日5款合照
回復

hk88688 發表於 2009-3-14 03:51:12 |顯示全部樓層
仲有Misty&Rilona都開咗花花喇add6icon
回復

yuwaiman 發表於 2009-3-14 07:25:01 |顯示全部樓層
唔睇字, 我以為你仲咩買埋咁多同款朱添, 睇怕真係有排分lu
回復

pauline 發表於 2009-3-14 09:42:44 |顯示全部樓層
其實5款係唔係一樣的
回復

黃臉婆 發表於 2009-3-16 10:30:17 |顯示全部樓層
黃女士, Bogota易認啲嘛, 白色朱朱就真係睇到眼矇都分唔出
今日加埋開咗5種白色朱朱, 我真係拎放大鏡都分唔到, 你試試
hk88688 發表於 2009-3-14 01:03

嘩!!!嘜妳買咁多白色架?
好靚,但係唔識分!
回復

黃臉婆 發表於 2009-3-16 10:32:21 |顯示全部樓層
仲有Misty&Rilona都開咗花花喇add6icon
hk88688 發表於 2009-3-14 03:51

Misty-真係好霧呀!
Rilona-哈哈,我無呀!
回復

yuwaiman 發表於 2009-3-16 10:36:04 |顯示全部樓層
Rilona 我有2粒, Misty 我都冇噃
回復

hk88688 發表於 2009-3-19 01:22:37 |顯示全部樓層
敏敏, 黃女士, Pauline, 我都覺得啲白色朱朱好難分, 全部都差唔多樣add9icon
都係由得佢哋自由發展算喇
回復

hk88688 發表於 2009-3-19 01:27:16 |顯示全部樓層
今日見之前懷疑係Double Record嘅朱朱, 今日見啲花花又唔同咗色, 真係唔識分add3icon
仲有, 應該係White Peacock都開咗花花喇add14icon
White Peacock01.jpg
White Peacock02.jpg
White Peacock03.jpg
回復

黃臉婆 發表於 2009-3-20 09:47:33 |顯示全部樓層
今日見之前懷疑係Double Record嘅朱朱, 今日見啲花花又唔同咗色, 真係唔識分add3icon
仲有, 應該係White Peacock都開咗花花喇add14icon
hk88688 發表於 2009-3-19 01:27

走鐘的Double Record又幾好玩喎,
可以開出唔同的花樣!
這個請替我留小球呀!
回復

David 發表於 2009-3-20 11:20:11 |顯示全部樓層
hk88688 發表於 2009-3-14 01:03

Aiya, aren't all the white ones the same?!
回復

hk88688 發表於 2009-3-23 23:27:30 |顯示全部樓層
走鐘的Double Record又幾好玩喎,
可以開出唔同的花樣!
這個請替我留小球呀!http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(21).gif
黃臉婆 發表於 2009-3-20 09:47

黃女士, 收到
回復

hk88688 發表於 2009-3-23 23:31:24 |顯示全部樓層
Aiya, aren't all the white ones the same?!
David 發表於 2009-3-20 11:20

係呀, 近睇有啲唔啲唔同, 今日又多一棵白色開咗花, 我諗無白色嘞啩add9icon
仲有, giraffe都開咗花花喇add14icon
回復