用緊咩砂呀???

作者: bonbonpig 發表于 2009-2-24 12:12:57
4113 33
bonbonpig 發表於 2009-2-26 01:29:28 |顯示全部樓層
上網訂,又平d又唔使自己ling,木沙要用雙層盆先com用,唔係都用得好快!我早晚都洗貓盆,所以每次都是比少少沙,一包真係用好耐!
corina 發表於 2009-2-25 10:28

YEAH!!!上網真係好方便~
咩都有....朝早訂夜晚就到喇~
我係砂盆底都會放片...因為珠砂唔係太索到.....
2日就換一次~砂都用一個星期~
但係比小小~咁咪用好耐........好似幾好bor!!!
回復

corina 發表於 2009-2-26 09:24:49 |顯示全部樓層
我用雙層盆,上層放少少沙,下層放少少清水,d水早晚都换.
記住用雙層盆時, 要揀個[西]long long 大d, 因為有貓友話d long 太細好易塞,好難洗,不過我去雜貨店買廚房用的[西],平好多!
回復

小天使 發表於 2009-2-27 23:53:55 |顯示全部樓層
有隻小墨(唔識打果個字 英文係malt)沙..係天然野..好好用...好吸味...但有個問題就係踩到周圍都係沙
所以我都係轉返用紙砂(blueno)...濕水會變藍色...但就冇小墨沙咁吸味..
回復

bonbonpig 發表於 2009-3-2 19:10:38 |顯示全部樓層
而家用緊豆腐砂~幾好用bor!!!仲好香豆腐味tim!!!!正!!!
清潔都易d呀~~~佢一舊舊~仲有包木砂未用...但係就咁用豆腐砂我已經覺得好好喇~
回復

小天使 發表於 2009-3-3 22:38:46 |顯示全部樓層
我D貓會食豆腐沙...
回復

bonbonpig 發表於 2009-3-3 23:36:27 |顯示全部樓層
我D貓會食豆腐沙...
小天使 發表於 2009-3-3 22:38

咁得人。。。。。。。。。。。
回復

小天使 發表於 2009-3-4 21:49:20 |顯示全部樓層
係呀...我初初俾佢地用果陣時佢地就去食呀
回復

Pinkcat 發表於 2009-3-8 14:41:27 |顯示全部樓層
好少貓對齋菜(豆腐)有興趣, 妳隻貓貓好特別吓
回復

Pinkcat 發表於 2009-3-8 14:43:31 |顯示全部樓層
YEAH!!!上網真係好方便~http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/penguin/penguin%20(182).gif
咩都有....朝早訂夜晚就到喇~http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/penguin/penguin%20(84).gif
我係砂盆底都會放片 ...
bonbonpig 發表於 2009-2-26 01:29

唔~ 我都要諗諗換過個盤先!反正依家貓貓大隻了大夠用哩.
回復

bonbonpig 發表於 2009-3-9 13:46:11 |顯示全部樓層
頭都大埋....細細貓....佢食豆腐砂呀!!!!!!!
回復

hellokitty_971 發表於 2009-3-9 13:51:38 |顯示全部樓層
當豆腐咁食...呀...呀.... onion (27).gif
回復

bonbonpig 發表於 2009-3-14 15:53:06 |顯示全部樓層
上網見到~豆腐砂 脫臭x7L 6包 $390好平呀~
回復

aycl2009 發表於 2009-3-26 00:46:19 |顯示全部樓層

我依家用Cat Best,但貴很多$270 40L 係APE買好用亦可沖廁,吸味,亦係APE試過森X香,但我貓多不化算都好用
回復

KUNO 發表於 2009-3-26 04:04:54 |顯示全部樓層
Cat's Best 好好用,兩隻貓貓兩日清一次,一包10L $75夠用一個月.
新砂好吸味,如果太耐冇切低換砂再加上回南潮濕吸味就差啲!

我綿綿貓好憎豆腐砂,以前砂盆用開矽砂,之後諗住換隻好啲嘅比佢用.
點鬼知佢淨係知道有少少豆腐砂加咗落去都成盆同我拉出尼再打反佢,萬試萬靈!
比佢激死!
之後用紙砂又唔好用,好快就要換,又唔吸味!
根住就用咗Cat's Best.
回復