Cobie 的寶貝

作者: cobie 發表于 2009-2-20 13:54:18
37694 904
cobie 發表於 2009-3-22 00:02:59 |顯示全部樓層
各位好呀,就快比你哋笑死咗喇.我勁勁勁勁....掛你哋呀.亞女唔post相,我唔敢番鋪呀.
回復

cobie 發表於 2009-3-22 00:04:54 |顯示全部樓層
438# 草民

草民兄,我去左播種ma.
回復

cobie 發表於 2009-3-22 00:07:00 |顯示全部樓層
436# may.sun

租約滿都唔知tim
回復

cobie 發表於 2009-3-22 00:09:03 |顯示全部樓層
437# farfeifar
記得,仲好需要tim,但係唔識去你到啵.
回復

cobie 發表於 2009-3-22 00:12:56 |顯示全部樓層
439# 小寶

good呀小寶,thank you你哋.我種ing 小小嘞.勁需要沙律生菜.亞仔唔食炒菜.淨係鐘意鬼佬菜lor.
回復

may.sun 發表於 2009-3-22 00:16:27 |顯示全部樓層
cobie 返舖la...重有乜野賣ar老板娘
回復

cobie 發表於 2009-3-22 00:23:25 |顯示全部樓層
唉,我入左好多貨係倉到,火記去左wet,無人搬貨出嚟買呀. teddy bear4粒出左3粒,要用幾號盆種?一盆一棵?
回復

may.sun 發表於 2009-3-22 00:26:58 |顯示全部樓層
唉,我入左好多貨係倉到,火記去左wet,無人搬貨出嚟買呀. teddy bear4粒出左3粒,要用幾號盆種?一盆一棵?
cobie 發表於 2009-3-22 00:23

想請問你teddy bear你浸左水幾耐
回復

cobie 發表於 2009-3-22 00:36:44 |顯示全部樓層
448# may.sun
冇浸過水,但一天噴幾次水,冇比佢dry過.keep住幾wet下.
回復

may.sun 發表於 2009-3-22 00:42:31 |顯示全部樓層
448# may.sun
冇浸過水,但一天噴幾次水,冇比佢dry過.keep住幾wet下.
cobie 發表於 2009-3-22 00:36

我又試o下咁先 重未有芽仔我用5號盆,因有呎幾高,盆細會"倒頭中"
回復

cobie 發表於 2009-3-22 00:51:52 |顯示全部樓層
450# may.sun

又真係好耐wor,試下轉個方法都好.我覺得sun flower 正係要勁多水.天台有兩por(唔係teddy bear)剛開花.係我第2次種.早晚淋水都唔夠2,3点上去睇下佢,己經乾到想死,即係一日淋3次水.
回復

BanbieChan 發表於 2009-3-22 08:39:40 |顯示全部樓層
cobie

回復

新仔 發表於 2009-3-22 09:10:07 |顯示全部樓層
COBIE BABY 早晨呀!
回復

cobie 發表於 2009-3-22 13:20:21 |顯示全部樓層
早晨呀公主and新仔大佬,我真係好掛住你哋.好想同你哋share我種植的'樂and怒'同埋過程.只是不懂post相.睇完花老師昨晚post講---內容要少D吹水,多d內容,我有hard feeling.正是我身處的問題.係對不起睇post嘅人and自己.好內咎....
回復

alilovebyj 發表於 2009-3-22 13:33:49 |顯示全部樓層
即係一日淋3次水.<===咁都幾花時間!你有沒有放置自動補水器呢?

.......................................................................................
別內咎,如果你喜歡自己這裡的風格,保持就好了…若在別的帖文,就盡力替人家保持他的風格,不就可以嗎?來這裡,舒服最重要!來,笑一個!add4icon
回復

cobie 發表於 2009-3-22 13:45:08 |顯示全部樓層
alison, 好多謝你.認識是從你去holiday時做的植物保水器.我是熱愛植物的人,你簡直令我感動.它們是生命ma,就像小動物-樣,你機錄圬合嚟到我家,我永不放棄你.i'm sorry that i can not buy the 海澡肥for you,i need that too
回復

BanbieChan 發表於 2009-3-22 15:23:31 |顯示全部樓層
即係一日淋3次水.

別內咎,如果你喜歡自己這裡的風格,保持就好了…若在別的帖文,就盡力替人家保持他的風格,不就可以嗎?來這裡,舒服最重要!來,笑一個!add4icon
alilovebyj 發表於 2009-3-22 13:33

同意~~~

所以cobie不用介懷啊~要 happy~
回復

llaus 發表於 2009-3-22 15:39:21 |顯示全部樓層
舉手舉腳讚成和同意
回復

llaus 發表於 2009-3-22 16:37:56 |顯示全部樓層
妳起碼都有個鋪呀!
喜歡就入入來座座
唔喜歡就走開囉!!!
好似姜太公釣魚囉
回復

may.sun 發表於 2009-3-22 16:47:57 |顯示全部樓層
人不愛自己,誰愛自己like你的就like你,5喜歡你都冇法子阻止人,對嗎
回復