如果妳地去睇樓後 , 發現間屋有鬼 , 您仲租唔租 ?

作者: carlo 發表于 2009-2-13 01:53:27
6501 65
Ulrica 發表於 2009-3-20 13:53:03 |顯示全部樓層
我就唔會租, 自己個勢强, 隻鬼攪唔到自己, 但如果到自己個勢弱的時候, 佢唔知會攪咩. 租租下想唔租就好煩, 進退兩難, 搬一次屋好麻煩, 好多野攪, 仲要急忙找地方搬都唔係易事. 業主仲唔肯減租, 真係搵鬼住囉!
回復

vkzone2002 發表於 2009-3-22 02:12:23 |顯示全部樓層
咁個地產都想做生意, 如佢唔幫你跟又唔肯平, 就"大"下佢話要睇多幾間先再考慮.
回復

carlo 發表於 2009-3-23 16:18:21 |顯示全部樓層
我就唔會租, 自己個勢强, 隻鬼攪唔到自己, 但如果到自己個勢弱的時候, 佢唔知會攪咩. 租租下想唔租就好煩, 進退兩難, 搬一次屋好麻煩, 好多野攪, 仲要急忙找地方搬都唔係易事. 業主仲唔肯減租, 真係搵鬼住囉! ...
Ulrica 發表於 2009-3-20 13:53

咁又係 , 我都放棄左架啦 !  THX !
回復

carlo 發表於 2009-3-23 16:20:24 |顯示全部樓層
咁個地產都想做生意, 如佢唔幫你跟又唔肯平, 就"大"下佢話要睇多幾間先再考慮.
vkzone2002 發表於 2009-3-22 02:12

個地產無搵過我添呀 !  佢覺得我好煩 , 又話點知有鬼  .....  我都話問左師傅 LAW !
回復

carlo 發表於 2009-3-23 16:22:18 |顯示全部樓層
佢共係猝死,唔算凶宅喎!有凶殺案嗰啲先算係,所以業主梗係唔會因為呢啲原因減租啦!
其實好多地方都死過人啦!不過如果唔租係因為間房貴租就唔同。如果因為有鬼就.......好難有合心水既屋囉. ...
cotychan 發表於 2009-3-17 13:46

猝死係隔離呀 !  我唔租唔係因為貴 , 我而家都係租緊 2 萬 , 我係覺得有鬼唔租咋 !
回復

carlo 發表於 2009-3-31 21:29:55 |顯示全部樓層
http://www.hkreporter.com/myradi ... 2234&type=media

呢段都係講搵樓 , 間屋有鬼 !
回復