我愛勒杜鵑

關閉 [複製鏈接]
作者: Agnes 發表于 2009-1-22 22:33:17
54973 942
Alfphy 發表於 2008-9-13 21:26:24 |顯示全部樓層
原帖由 BanbieChan 於 2008-9-13 18:14 發表

鈞哥http://a2233.myweb.hinet.net/msn/dears/dears%20(35).gif係白色+淡粉紅http://a2233.myweb.hinet.net/msn/dears/dears%20(11).gif
飛飛,全身照http://a2233.myweb.hinet.net/msn/dears/dears%20(8 ...

嘩!嘩!嘩!靚啊!
你呢棵都好得啊!
回復

cyhh 發表於 2008-9-13 21:27:17 |顯示全部樓層
原帖由 Agnes 於 2008-9-13 21:05 發表
斑比這 paul 也很靚, 成個仙女咁嬌俏, 幾個月前在花墟見過細細棵種在吊盆的, $28. 你買的較壯, 合時令, 形態也很美, 當然較貴.
我地齊齊努力, 加油, 支持花園中的靈魂----勒杜鵑. ...

就係因為你呢句,我先買呢盆大大嘅
回復

Alfphy 發表於 2008-9-13 21:34:17 |顯示全部樓層
原帖由 cyhh 於 2008-9-13 21:27 發表

哈哈哈!agnes你真係應該去收返d佣!
candice你可以在花園嘆下茶時,賞下極品勒杜鵑,真嘆!
回復

Agnes 發表於 2008-9-13 21:42:58 |顯示全部樓層
原帖由 cyhh 於 2008-9-13 21:27 發表

你盆大大嘅靈魂我寫包單冠絕整個屋苑.
一盆過就頂得住十幾廿盆泛泛之輩, 你話係唔係一早就應急急腳去買吖?
回復

cyhh 發表於 2008-9-13 21:43:45 |顯示全部樓層
原帖由 Alfphy 於 2008-9-13 21:34 發表

不過依家望出去,又真係幾好嘅
回復

cyhh 發表於 2008-9-13 21:45:59 |顯示全部樓層
原帖由 Agnes 於 2008-9-13 21:42 發表

你盆大大嘅靈魂我寫包單冠絕整個屋苑.
一盆過就頂得住十幾廿盆泛泛之輩, 你話係唔係一早就應急急腳去買吖?

我就黎俾你笑死喇Agnes
回復

Agnes 發表於 2008-9-13 22:11:07 |顯示全部樓層
原帖由 Alfphy 於 2008-9-13 21:34 發表

可惜花墟 d 鋪一般都好高竇, discount 都冇.
Candice 明晚在花園賞月, 賞極品勒杜鵑, 如此生活, 乎復何求?
$1300, 才約 7 盒月餅價錢, 月餅多吃無益, 勒杜鵑多賞怡情. Candice 都應該有十個叻.
回復

Alfphy 發表於 2008-9-13 22:14:55 |顯示全部樓層
原帖由 Agnes 於 2008-9-13 22:11 發表

可惜花墟 d 鋪一般都好高竇, discount 都冇.
Candice 明晚在花園賞月, 賞極品勒杜鵑, 如此生活, 乎復何求?
$1300, 才約 7 盒月餅價錢, 月餅多吃無益, 勒杜鵑多賞怡情. Candice 都應該有十個叻. :ye ...

嘩嘩嘩!!!好精明啊! agnes,十萬個叻啊!
諗落真係買花好過買月餅!月餅吃完就無,花長種長開,長期可賞!
回復

Alfphy 發表於 2008-9-13 22:16:39 |顯示全部樓層
原帖由 cyhh 於 2008-9-13 21:43 發表
不過依家望出去,又真係幾好嘅

你呢個花園,唔係幾好,而係超好!!
仲有個洗水盆位,食野前後可洗手,又放便打理花草,超正!
回復

Agnes 發表於 2008-9-13 22:25:42 |顯示全部樓層
原帖由 Alfphy 於 2008-9-13 22:16 發表

你呢個花園,唔係幾好,而係超好!!
仲有個洗水盆位,食野前後可洗手,又放便打理花草,超正!

agree, 洗手盆連埋 bench top 好駛好用好美觀,
開始秋涼, 相約三數知己 tea 一 tea, 唔駛去 cova 或半島啦!去少一兩次, 慳番買多棵極品都得.
回復

cyhh 發表於 2008-9-13 23:44:02 |顯示全部樓層
個洗手盆位特登用水泥整ga 方便換泥同bbq,裡面仲可放雪櫃,聽晚又bbq喇
你地話花墟 d 鋪一般都好高竇,都唔係wor,我好多間都買過,東x,瓊x,山x,華x...除左bunbun之外,通常都平到50-200,可以慳番運費

果盆勒杜鵑,就係o係山x買,本身$1200,依家連埋換盆+過海運費+搬埋上天台都係$1300,算平到d啦

回復

Agnes 發表於 2008-9-14 00:30:13 |顯示全部樓層
原帖由 cyhh 於 2008-9-13 23:44 發表
個洗手盆位特登用水泥整ga 方便換泥同bbq,裡面仲可放雪櫃,聽晚又bbq喇
你地話花墟 d 鋪一般都好高竇,都唔係wor,我好多間都買過,東x,瓊x,山x,華x...除左bunbun之外,通常都平到50-200,可以慳番運費

...

你係大户入市, 梗係好好招呼啦!
回復

cyhh 發表於 2008-9-14 00:37:26 |顯示全部樓層
原帖由 Agnes 於 2008-9-14 00:30 發表

你係大户入市, 梗係好好招呼啦!

唔關事ga ,通常discount都係傾吓計都有
有一次仲有免費大樹菠蘿食
回復

Alfphy 發表於 2008-9-14 00:41:32 |顯示全部樓層
原帖由 cyhh 於 2008-9-14 00:37 發表

唔關事ga ,通常discount都係傾吓計都有
有一次仲有免費大樹菠蘿食

嘩!貴賓式招呼喎!
回復

Agnes 發表於 2008-9-14 00:48:52 |顯示全部樓層
我成日搞搞震, 冇幫襯, 梗係冇貴賓式招呼啦!都係公平嘅!
回復

vincentma 發表於 2008-9-14 10:05:21 |顯示全部樓層
各位花友好,見到你地D勒杜鵑,我又分享下我個盆,這是去年朋友給我仟插的,放在天台,見到佢真係心花怒放,得閒在天台 tea一 tea,真係好 enjoy呀!
回復

vincentma 發表於 2008-9-14 10:07:29 |顯示全部樓層
給一個近鏡!
回復

BanbieChan 發表於 2008-9-14 10:18:48 |顯示全部樓層
原帖由 vincentma 於 2008-9-14 10:05 發表
各位花友好,見到你地D勒杜鵑,我又分享下我個盆,這是去年朋友給我仟插的,放在天台,見到佢真係心花怒放,得閒在天台 tea一 tea,真係好 enjoy呀! ...

vincentma
回復

Alfphy 發表於 2008-9-14 10:21:29 |顯示全部樓層
原帖由 vincentma 於 2008-9-14 10:05 發表
各位花友好,見到你地D勒杜鵑,我又分享下我個盆,這是去年朋友給我仟插的,放在天台,見到佢真係心花怒放,得閒在天台 tea一 tea,真係好 enjoy呀! ...

去年插技,今年就開得咁靚,叻啊!
回復

cyhh 發表於 2008-9-14 12:27:59 |顯示全部樓層

請問粉姓紅色果棵係咪比利昤杜鵑?好靚wor!
我都係種天台,但唔知點解,好似曬到有d燶燶地...
回復