我愛勒杜鵑

關閉 [複製鏈接]
作者: Agnes 發表于 2009-1-22 22:33:17
54975 942
花草之家 發表於 2008-9-3 17:11:04 |顯示全部樓層
原帖由 ChrisTsui 於 2008-9-3 11:58 發表
江江,
比你睇吓我既先進武器---超聲波驅貓器~
可惜用用吓啲貓已經唔識驚~

花草之家,
人地養既貓成日黎我度"辦大事",所以....

唔講住啦~
我要出街買肉桂(滑嘟嘟話貓唔鍾意呢陣味)~ ...
咁我睇吓你成唔成功先,因為我尼度都有野猫走入我ge花園,我會嚇走佢地,如果比佢地係花園大小便,咁就惨啦!
回復

花草之家 發表於 2008-9-3 17:17:52 |顯示全部樓層
原帖由 ChrisTsui 於 2008-9-3 14:59 發表
雲雲,
個花天使可以插電,有流水~
不過我太大矇,拆包裝既時候唔知個電制攝o左個發泡膠裡面,結果掉o左~
一路都冇買番,所以依家冇流水~

江江,
我頭先出門口前檢視過,今日暫時見到一堆,希望今晚返去唔好再多一堆~ ...

我好同情你啊!d猫便便真係好臭架! 個猫主咁差ge,放隻猫出尼周圍走。
回復

ChrisTsui 發表於 2008-9-3 17:22:27 |顯示全部樓層
花草之家,
我頭先買o左半斤桂皮,今晚返去會壓碎灑o係花園,到時話你知得唔得~
我鄰居唔係養一隻貓,係十幾隻~
回復

雲雲 發表於 2008-9-3 20:22:43 |顯示全部樓層
"係十幾隻~" ??  你鄰居係唔係怕米奇?
回復

cyhh 發表於 2008-9-4 00:49:46 |顯示全部樓層
見到你地d相咁靚,我今日去花壚都忍唔住買左一盆 好大盆ga 粉紫色斑葉,外型好靚ga!不過好貴,連埋大瓷盆千三蚊 好肉痛呀 但見到咁靚又忍唔住...

但個店舖老闆話呢種係泰國嘅花仙子種,年中開到7次花 (其實我唔太明 ),但我見佢幾強壯,外型又好,所以先買 聽日就送黎啦...不過話時話,粉紫色斑葉係咪真係咁貴嘅呢,我見暑間間賣大盆嘅都over$1000,最貴$2500!

回復

ChrisTsui 發表於 2008-9-4 01:03:39 |顯示全部樓層
原帖由 雲雲 於 2008-9-3 20:22 發表
"係十幾隻~" ??  你鄰居係唔係怕米奇?

雲雲,
原本冇咁多,但係主人冇帶佢地去絕育,所以.....
回復

ChrisTsui 發表於 2008-9-4 01:08:31 |顯示全部樓層
原帖由 cyhh 於 2008-9-4 00:49 發表
見到你地d相咁靚,我今日去花壚都忍唔住買左一盆 好大盆ga 粉紫色斑葉,外型好靚ga!不過好貴,連埋大瓷盆千三蚊 好肉痛呀 但見到咁靚又忍唔住...
但個店舖老闆話呢種係泰國嘅花仙子種,中年開到7次 ...

嘩!成千二蚊呀!!!icon30
我嗰盆粉紫色斑葉只係普通膠盆,但都好大盆,樹幹好粗,賣180蚊~
你嗰盆聽日送到時,記得貼張相比大家欣賞吓~
回復

cyhh 發表於 2008-9-4 02:11:28 |顯示全部樓層
原帖由 ChrisTsui 於 2008-9-4 01:08 發表

嘩!成千二蚊呀!!!icon30
我嗰盆粉紫色斑葉只係普通膠盆,但都好大盆,樹幹好粗,賣180蚊~
你嗰盆聽日送到時,記得貼張相比大家欣賞吓~

好的^^
回復

Alfphy 發表於 2008-9-4 02:15:13 |顯示全部樓層
原帖由 cyhh 於 2008-9-4 00:49 發表
但個店舖老闆話呢種係泰國嘅花仙子種,中年開到7次 ...

嘩!你真係好捨得!
不過,千金難買心頭好!等你靚相!
回復

Alfphy 發表於 2008-9-4 02:16:00 |顯示全部樓層
原帖由 ChrisTsui 於 2008-9-4 01:03 發表

雲雲,
原本冇咁多,但係主人冇帶佢地去絕育,所以.....

你估如果你私下帶佢地去絶育,個主人知唔知?個主人成日都唔係到.....
回復

cyhh 發表於 2008-9-4 02:19:38 |顯示全部樓層
原帖由 Alfphy 於 2008-9-4 02:15 發表

嘩!你真係好捨得!
不過,千金難買心頭好!等你靚相!

但我想問吓呢...請問點post相?我係新手...唔識...
回復

Alfphy 發表於 2008-9-4 02:40:36 |顯示全部樓層
原帖由 cyhh 於 2008-9-4 02:19 發表
但我想問吓呢...請問點post相?我係新手...唔識...

在「回覆」的下方有個「上傳附件」>browse>選上傳相片,記得相片不可以超過195KB啊!:-)
回復

ChrisTsui 發表於 2008-9-4 02:43:33 |顯示全部樓層
原帖由 Alfphy 於 2008-9-4 02:16 發表
你估如果你私下帶佢地去絶育,個主人知唔知?個主人成日都唔係到.....

嘩!咁危險,而且做完手術應該要休息幾日~
我咪要請成個月假~
而且比佢地發現既話,都唔知會唔會老羞成怒,報警話我拐帶佢啲貓?
回復

Alfphy 發表於 2008-9-4 03:02:27 |顯示全部樓層
原帖由 ChrisTsui 於 2008-9-4 02:43 發表

我咪要請成個月假~
而且比佢地發現既話,都唔知會唔會老羞成怒,報警話我拐帶佢啲貓?

唔……有道理!
其實諗落都唔得,因為絶育手術費無理由要你俾埋!
回復

阿晴 發表於 2008-9-4 05:32:09 |顯示全部樓層
又真係衰左d, 令人氣憤~ 冇理由叫Chris"養"埋一份嘛, 佢0地養貓, 而家又竟然要同佢0地打理埋一份~
回復

花草之家 發表於 2008-9-4 08:47:06 |顯示全部樓層
原帖由 ChrisTsui 於 2008-9-4 02:43 發表

我咪要請成個月假~

回復

花草之家 發表於 2008-9-4 09:01:18 |顯示全部樓層
Chris早晨!我認為養咁多猫的猫主,他本身就是很有问題,這種人根本就是十分自私,又沒有公德,跟這種人講道理是沒有可能的,傻豬豬說得對,先到食環處作出投訴,看看怎樣。
回復

雲雲 發表於 2008-9-4 12:06:41 |顯示全部樓層

我咪要請成個月假~

唔係佢貓要休息幾日嗎?桂皮驅貓法有無效呀?
回復

ChrisTsui 發表於 2008-9-4 12:09:01 |顯示全部樓層
傻豬豬,
多謝你花咁多時向我解釋~
我搞亂咗人地個帖,agnes,真係唔好意思~
我pm咗你,回應件事,希望唔好介意~

花草之家&阿晴,
我會同佢地傾吓,希望事件可以有個完結~
回復

cyhh 發表於 2008-9-5 01:35:47 |顯示全部樓層
尋晚應承左大家會post上來,但晚上影始終差d 或者聰日再post過啦~因為唔係太影到粉紫色嘅效果

~我的斑葉勒杜鵑~

~我的斑葉勒杜鵑~
回復