作者: 四少 發表于 2009-1-5 23:25:47
1887 17

已絕育有針卡
因友人友人因私人問題, 不能養 ...
有意 pm 留聯絡電話 (最好有簡單的自我介紹, 如養狗經驗/現有無其他狗/家有沒有其他成員)
candyafr 發表於 2009-1-5 23:51:58 |顯示全部樓層
已絕育有針卡
因友人友人因私人問題, 不能養 ...
有意 pm 留聯絡電話 (最好有簡單的自我介紹, 如養狗經驗/現有無其他狗/家有沒有其他成員)
四少 發表於 2009-1-5 23:25

四少,做parttime啊?
回復

四少 發表於 2009-1-6 00:45:06 |顯示全部樓層
四少,做parttime啊?
candyafr 發表於 2009-1-5 23:51

吓 ...
唔係 ...
只係想幫下人幫下隻狗仔 ...
回復

prodorothyhkg 發表於 2009-1-7 10:00:58 |顯示全部樓層
今朝返黎就有幾單貓狗待領
回復

KUNO 發表於 2009-1-14 03:35:11 |顯示全部樓層
吓 ...
唔係 ...
只係想幫下人幫下隻狗仔 ...
四少 發表於 6/1/2009 00:45

係咩嘢狗仔呀?幾多歲呀?
如果係小型犬我可以考慮吓喎!
回復

四少 發表於 2009-1-14 20:01:55 |顯示全部樓層
係咩嘢狗仔呀?幾多歲呀?
如果係小型犬我可以考慮吓喎!
KUNO 發表於 2009-1-14 03:35

http://www.hkplants.com/viewthre ... &extra=page%3D1
呢幾日佢傻左, 攪到我一日拖三次地 ....
回復

KUNO 發表於 2009-1-14 23:18:17 |顯示全部樓層
http://www.hkplants.com/viewthread.php?tid=25145&extra=page%3D1
呢幾日佢傻左, 攪到我一日拖三次地 ....
四少 發表於 14/1/2009 20:01

哦...原來就係你尋日講嗰隻!
如果再想搵人要就通知我啦!
回復

四少 發表於 2009-1-15 00:08:19 |顯示全部樓層
哦...原來就係你尋日講嗰隻!
如果再想搵人要就通知我啦!
KUNO 發表於 2009-1-14 23:18

我已洗濕左個頭, 早已安排轉名 ...
今日返去又係咁, 拖完地, 把鬼火 ....
捉左佢入廁所 ... 用大大把剪, 剪左佢 .... d 指甲 & 腳板毛 ....
順手洗埋耳仔, 好粗暴咁扯佢 .... d 內耳毛 ....
不過我都好滿意自己的手勢, 一隻指甲都無爆缸, 最後有一隻唔太滿意再剪深 d .. 哎呀 ... 爆左一隻咁大把 ...
跟手, 一放返佢, 就乖乖去岩左廁所
下次再唔聽話, 就捉佢去沖涼 ...
再唔係同佢剪個新髮型 ...

另外我幫你留意下啦 ...
回復

KUNO 發表於 2009-1-15 02:23:57 |顯示全部樓層
哈哈...佢終於都識得學乖乖喇!
係唔係佢因為覺得舒服啲所以開心呀?
回復

carlo 發表於 2009-1-15 03:19:26 |顯示全部樓層
我已洗濕左個頭, 早已安排轉名 ...
今日返去又係咁, 拖完地, 把鬼火 ....
捉左佢入廁所 ... 用大大把剪, 剪左佢 .... d 指甲 & 腳板毛 ....
順手洗埋耳仔, 好粗暴咁扯佢 .... d 內耳毛 ....
不過我都好滿意自己的 ...
四少 發表於 2009-1-15 00:08

睇您同佢幾有緣 !
回復

claudiatang 發表於 2009-1-15 09:32:56 |顯示全部樓層
四少收養牠啦﹗
老是轉環境和主人對動物來說很難適應和會傷了牠的弱小心靈。
回復

prodorothyhkg 發表於 2009-1-15 10:48:53 |顯示全部樓層
四少咁對佢岩架,比佢知道做錯野既後果
回復

四少 發表於 2009-1-15 19:33:47 |顯示全部樓層
四少咁對佢岩架,比佢知道做錯野既後果
prodorothyhkg 發表於 2009-1-15 10:48

知鬼知馬嘛, 條友仔似熟賣熟咁...
今早又要拖地先返得工...
睇黎要買多支地拖, 一支吸尿, 一支拖地 ....
回復

martini 發表於 2009-1-15 19:51:10 |顯示全部樓層
努力喇.... 教狗等於教主人...
吾知呢個幫 5 幫到你:
http://www.mackdogtraining.hk/
http://hk.myblog.yahoo.com/mackdogtraining
回復

四少 發表於 2009-1-15 23:25:47 |顯示全部樓層
努力喇.... 教狗等於教主人...
吾知呢個幫 5 幫到你:
http://www.mackdogtraining.hk/
http://hk.myblog.yahoo.com/mackdogtraining
martini 發表於 2009-1-15 19:51

thanks..
不過好似作用唔大, 問題係佢無斷正, 每次都係等我 沖涼 / 訓教 / 返工 唔係度時亂 all
依家試緊盡量清潔佢去過的地方, 去除氣味 ...
又 or 試下用 d 刺激性氣味液體噴佢去過的地方囉 ...
不過, 我覺得係佢心理問題多囉, 可能悶 ...

我今日除左佢本身個 廁所, 我仲特意放多張尿片係佢去過的位置, 最後, 佢都係避開塊尿片, 我想死呀
回復

tsoiyiu1009 發表於 2009-1-15 23:45:50 |顯示全部樓層
咁曳曳丫...
唯有俾d耐性慢慢教~
可能一時間掛住之前個主人,專登周圍曳曳,
希望主人會搵翻佢未定~
時間可沖淡一齊,好快佢又會乖翻咖喇~
回復

KUNO 發表於 2009-1-16 00:03:04 |顯示全部樓層
咁不如試吓用張尿片吸咗啲尿之後再成張放番喺佢柯嘅位置,到佢慣咗之後再放喺佢嘅廁所嗰度吖.
回復

四少 發表於 2009-1-16 00:26:43 |顯示全部樓層
咁不如試吓用張尿片吸咗啲尿之後再成張放番喺佢柯嘅位置,到佢慣咗之後再放喺佢嘅廁所嗰度吖.
KUNO 發表於 2009-1-16 00:03

來我家第二日已經用這個方法, 佢跟手三日都好好一直係廁所尿片上大小 ...
不過三日後就 ... 四維 all ...
回復