2009年我的小天台種植實錄(月季出嚟賀除夕)

關閉 [複製鏈接]
作者: yuwaiman 發表于 2009-1-1 17:40:51
79747 1439
yuwaiman 發表於 2009-2-27 17:05:22 |顯示全部樓層
敏敏,
我同妳的 double record,都可能比錯咗Promise,所以哩款名字有保留,等我問咗D高手先 confirm到。
黃臉婆 發表於 2009-2-27 15:29

係 double record 定 promise 對我嚟講都一樣, 因為我冇, 不過可以幫佢搵返個名始終係好事, 黃靚靚, 我等你消息
回復

雲雲 發表於 2009-2-27 17:39:02 |顯示全部樓層
敏敏,我知你都係環保小先鋒哩o架, 你要樓下搬樓上,而我係樓上搬樓下,你叻過我好多呀!
回復

黃臉婆 發表於 2009-2-27 23:31:05 |顯示全部樓層
係 double record 定 promise 對我嚟講都一樣, 因為我冇, 不過可以幫佢搵返個名始終係好事, 黃靚靚, 我等你消息
yuwaiman 發表於 2009-2-27 17:05

敏敏:
個球球真係叫 promise。
好似個個錯的,都係會開出 promise ga!
回復

hk88688 發表於 2009-2-28 00:47:01 |顯示全部樓層
yuwaiman 發表於 2009-2-27 17:05

敏敏, 我都搞錯晒朱朱啲名 , 好彩黃博士幫手搵名咋
回復

黃臉婆 發表於 2009-2-28 10:09:11 |顯示全部樓層
敏敏, 我都搞錯晒朱朱啲名 , 好彩黃博士幫手搵名咋
hk88688 發表於 2009-2-28 00:47

妳地咪鬼笑我喇!我來來去去都係獨『朱』一味!
妳地種的植物咁多元化,我要向妳地多多學習就真!
回復

花草之家 發表於 2009-2-28 10:27:43 |顯示全部樓層
妳地咪鬼笑我喇!我來來去去都係獨『朱』一味!http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/onion/onion%20(30).gif
妳地種的植物咁多元化,我要向妳地多多學習就真! ...
黃臉婆 發表於 2009-2-28 10:09

黄女士,你ge"毒朱"一味,已經毒c好多人啦(包括我)。
回復

yuwaiman 發表於 2009-3-1 22:09:58 |顯示全部樓層
88, 你d阿馬遜百合開咗未, 我d開咗了

黃玫瑰都就開, 不過你果d毒好多囉

流星嘅朱朱只係影咗呢棵咋

不過另外有棵 lemon lime 都開緊了
回復

hk88688 發表於 2009-3-1 23:33:49 |顯示全部樓層
敏敏, 我啲亞馬遜百合都見花冧喇, 不過仲未開呀, 原來咁靚
我啲好小兒科咋, 我都好似無咩黃色玫瑰, 第日可以交換嘛
Lemon Lime都好正呀, 我原本都想買, 可惜無貨
回復

yuwaiman 發表於 2009-3-2 08:38:49 |顯示全部樓層
敏敏, 我啲亞馬遜百合都見花冧喇, 不過仲未開呀, 原來咁靚
我啲好小兒科咋, 我都好似無咩黃色玫瑰, 第日可以交換嘛
Lemon Lime都好正呀, 我原本都想買, 可惜無貨 ...
hk88688 發表於 2009-3-1 23:33

等佢開完花睇吓有冇球仔生到, 有就留粒俾你啦
回復

hk88688 發表於 2009-3-2 09:58:17 |顯示全部樓層
多謝, 敏敏add6icon
咁等我又睇吓我啲朱仔有無小B先得, 可以交換禮物嘛add14icon
回復

yuwaiman 發表於 2009-3-2 10:14:05 |顯示全部樓層
敏敏,我知你都係環保小先鋒哩o架, 你要樓下搬樓上,而我係樓上搬樓下,你叻過我好多呀!
雲雲 發表於 2009-2-27 17:39

雲雲, 我唔係咩環保先鋒呀, 只係姑寒鬼一名咋
回復

花草之家 發表於 2009-3-2 11:05:19 |顯示全部樓層
雲雲, 我唔係咩環保先鋒呀, 只係姑寒鬼一名咋
yuwaiman 發表於 2009-3-2 10:14

敏敏,唔浪費即係節儉(唔係姑寒),廢物利用即係環保,支持
回復

格子 發表於 2009-3-2 11:25:04 |顯示全部樓層
阿馬遜百合好得意啊, 開花頭得得.
回復

vincentma 發表於 2009-3-2 13:35:26 |顯示全部樓層
等佢開完花睇吓有冇球仔生到, 有就留粒俾你啦
yuwaiman 發表於 2009-3-2 08:38

敏敏!我又要!
回復

雲雲 發表於 2009-3-2 14:30:38 |顯示全部樓層
我愛敏敏朱。
回復

yuwaiman 發表於 2009-3-2 16:47:10 |顯示全部樓層
敏敏!我又要!http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/bearcat/bc%20(28).gif
vincentma 發表於 2009-3-2 13:35

冇問題啦, 不過要佢生得切先喎
回復

yuwaiman 發表於 2009-3-2 16:49:51 |顯示全部樓層
昨天去完公主度之後去咗實慧, 買咗個架仔用嚟放苗仔同小花, 好彩個架唔係好高, 如果唔係4號實唔俾我買姐, 而家買咗咁又可以慳返d位了
回復

yuwaiman 發表於 2009-3-3 08:25:26 |顯示全部樓層
開咗朵黃玫瑰, 好香架

仲有一朵我估晏d會開, 而家個樣最吸引

王爺送嘅牽牛

仲有紫色花仔都開咗了
回復

susana 發表於 2009-3-3 12:03:24 |顯示全部樓層
昨天去完公主度之後去咗實慧, 買咗個架仔用嚟放苗仔同小花, 好彩個架唔係好高, 如果唔係4號實唔俾我買姐, 而家買咗咁又可以慳返d位了
...
yuwaiman 發表於 2009-3-2 16:49

好方法喎敏敏, 但你唔怕吹跌咩?
回復

yuwaiman 發表於 2009-3-3 12:12:43 |顯示全部樓層
好方法喎敏敏, 但你唔怕吹跌咩?
susana 發表於 2009-3-3 12:03

我用索帶索住個鐵架咋, 不過打風就一定要搬走囉
回復