2009年我的小天台種植實錄(月季出嚟賀除夕)

關閉 [複製鏈接]
作者: yuwaiman 發表于 2009-1-1 17:40:51
80072 1439
黃臉婆 發表於 2009-2-25 15:22:18 |顯示全部樓層
呢款唔係團嫁, 不過約埋團購果d一齊開咋, 腳邊果d係球仔嚟架, 不過冇掘出嚟睇有幾大啊 ...
yuwaiman 發表於 2009-2-25 14:43

原來 La Paz 咁好生養架?我個棵都生咗幾個球仔喎,養佢咪有赚囉!
回復

yuwaiman 發表於 2009-2-26 11:06:56 |顯示全部樓層

今日都有d開咗, 但係2盆都冇咗名啊, 經確應後紅的真是 Charisma, 白的是 Christmas Gift

回復

susana 發表於 2009-2-26 12:18:31 |顯示全部樓層
敏敏,

你d朱朱好好好好靚呀!!!  加油, 等你開源呀!!  

好好用, 我用咗好耐啦,  佢有B1;B2;B3 我都係B1用得最多  播種 扦插 移植都用佢, 感覺用咗佢之後植物移植後回復得快好多. ...
格子 發表於 2009-2-25 12:26

我想問下 B1 係邊度有得買?
回復

yuwaiman 發表於 2009-2-26 14:52:47 |顯示全部樓層
敏敏,

你d朱朱好好好好靚呀!!!  加油, 等你開源呀!!  

我想問下 B1 係邊度有得買?
susana 發表於 2009-2-26 12:18

B1 我响深圳買架
回復

susana 發表於 2009-2-26 15:06:22 |顯示全部樓層
B1 我响深圳買架
yuwaiman 發表於 2009-2-26 14:52

咁香港有冇得買架?
回復

yuwaiman 發表於 2009-2-26 15:54:57 |顯示全部樓層
咁我唔知噃, 都係花友介紹我用架
回復

yuwaiman 發表於 2009-2-27 11:50:06 |顯示全部樓層
今日又有朱朱出場了. 係 double record 嚟架

睇吓 president johnson 同擬似 charisma 嘅 size 爭幾遠
回復

susana 發表於 2009-2-27 11:55:52 |顯示全部樓層
勁靚呀............. 超鍾意呀!!!!!!!!! add5icon
回復

雲雲 發表於 2009-2-27 11:59:52 |顯示全部樓層
Size相差好遠呀?朱朱大豐收~
回復

yuwaiman 發表於 2009-2-27 12:02:17 |顯示全部樓層
Size相差好遠呀?朱朱大豐收~
雲雲 發表於 2009-2-27 11:59

舊年發現朱朱好好種, 所以今年入咗d, 可能天氣啱, 所以日日有花睇囉
回復

yuwaiman 發表於 2009-2-27 12:03:07 |顯示全部樓層
勁靚呀............. 超鍾意呀!!!!!!!!! add5icon
susana 發表於 2009-2-27 11:55

你都加入養朱大行動啦
回復

雲雲 發表於 2009-2-27 12:12:07 |顯示全部樓層
我都係朱迷,你的粉絲。
回復

貓后 發表於 2009-2-27 12:14:25 |顯示全部樓層
我都係朱迷,你的粉絲。
雲雲 發表於 2009-2-27 12:12

雲雲,你忙唔忙丫
回復

雲雲 發表於 2009-2-27 12:34:47 |顯示全部樓層
貓后,你好嗎 ?我都忙忙地,仲未晒執屋呀。
現在淋花o的水,都是我洗白白時儲起來。因為這裡很珍惜用水,雖然唔會制水,但係係這裡的生活習慣,我正在學習中。
回復

貓后 發表於 2009-2-27 12:47:01 |顯示全部樓層
現在淋花o的水,都是我洗白白時儲起來。因為這裡很珍惜用水,雖然唔會制水,但係係這裡的生活習慣,我正在學習中。 ...
雲雲 發表於 2009-2-27 12:34

雲雲加油丫,你那邊有幾多地方種菜丫
回復

nuage 發表於 2009-2-27 13:01:46 |顯示全部樓層
舊年發現朱朱好好種, 所以今年入咗d, 可能天氣啱, 所以日日有花睇囉
yuwaiman 發表於 2009-2-27 12:02

吓﹗日日都有花睇﹗咁要種多d囉﹗
回復

yuwaiman 發表於 2009-2-27 14:59:26 |顯示全部樓層
現在淋花o的水,都是我洗白白時儲起來。因為這裡很珍惜用水,雖然唔會制水,但係係這裡的生活習慣,我正在學習中。 ...
雲雲 發表於 2009-2-27 12:34

雲雲, 我都係留起洗白白d水嚟淋花架, 梘水可以防蟲添架
回復

susana 發表於 2009-2-27 15:26:45 |顯示全部樓層
你都加入養朱大行動啦
yuwaiman 發表於 2009-2-27 12:03

俾你毒死左喇!! 前幾日約左人食飯, 我寧願遲到都要先去繽x搵朱!! 但都係搵唔到 ~ 失望! 下個 week 要去花虛進行地毯式搜查先得!! 但我諗唔會有你地個d種... i like your president johnson!!

好想快d買呀~~~~
回復

黃臉婆 發表於 2009-2-27 15:29:22 |顯示全部樓層
今日又有朱朱出場了. 係 double record 嚟架

睇吓 president johnson 同擬似 charisma 嘅 size 爭幾遠
http://i279.photobucket.com/a ...
yuwaiman 發表於 2009-2-27 11:50

敏敏,
我同妳的 double record,都可能比錯咗Promise,所以哩款名字有保留,等我問咗D高手先 confirm到。
回復

yuwaiman 發表於 2009-2-27 17:02:38 |顯示全部樓層
俾你毒死左喇!! 前幾日約左人食飯, 我寧願遲到都要先去繽x搵朱!! 但都係搵唔到 ~ 失望! 下個 week 要去花虛進行地毯式搜查先得!! 但我諗唔會有你地個d種... i like your president johnson!!

好想快d買呀~~~~ ...
susana 發表於 2009-2-27 15:26

森記有時會有的, 你可以去睇睇架
回復