重遊傷心籃地

關閉 [複製鏈接]
作者: Connie1982 發表于 2008-12-14 18:24:17
12423 99
虛宿寶瓶 發表於 2008-12-16 23:41:47 |顯示全部樓層
拿!拿!拿!今日16號,玩夠啦,仲有幾日到我啦!唔好搵我黎玩呀!
回復

vivi 發表於 2008-12-16 23:46:19 |顯示全部樓層
俾面俾面
KIMKIM, 瓶瓶, 四少, 針針, 個個我都俾面
講番影相啦

本來今晚想去影水晶
帶埋相機返工
點知OT, 冇晒心機

回復

Exodus 發表於 2008-12-16 23:47:34 |顯示全部樓層
原帖由 vivi 於 2008-12-16 23:46 發表
俾面俾面
KIMKIM, 瓶瓶, 四少, 針針, 個個都俾面http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(10).gif
講番影相啦

講到好似得佢一個俾面
回復

Exodus 發表於 2008-12-16 23:48:11 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-12-16 23:41 發表
拿!拿!拿!今日16號,玩夠啦,仲有幾日到我啦!唔好搵我黎玩呀!

你想點玩呢瓶妃
回復

vivi 發表於 2008-12-16 23:48:52 |顯示全部樓層
原帖由 Exodus 於 2008-12-16 23:47 發表

講到好似得佢一個俾面

俾埋面你喎
唔好嬲我啦
回復

無比仔 發表於 2008-12-16 23:51:42 |顯示全部樓層
其實不如ban左呢個帖好過啦
有不滿咪直接講law, 玩到禁鬼鼠好玩d架咩???~
回復

四少 發表於 2008-12-16 23:54:26 |顯示全部樓層
原帖由 vivi 於 2008-12-16 23:46 發表
本來今晚想去影水晶
帶埋相機返工
點知OT, 冇晒心機...

水母 攪去 "偏遠" 一日團嘛, 如果 vivi 去咪可以跟 pingping 影餐飽
係 呢板 第一次 聚會 若攪得成
回復

oneonewe 發表於 2008-12-16 23:58:08 |顯示全部樓層
原帖由 Exodus 於 2008-12-16 23:48 發表

你想點玩呢瓶妃

大紅燈籠高高掛

回復

vivi 發表於 2008-12-17 00:04:14 |顯示全部樓層
原帖由 四少 於 2008-12-16 23:54 發表

水母 攪去 "偏遠" 一日團嘛, 如果 vivi 去咪可以跟 pingping 影餐飽
係 呢板 第一次 聚會 若攪得成

吓, 係咩
幾時攪呀
回復

jellyfishy 發表於 2008-12-17 01:00:39 |顯示全部樓層
你地都玩到悶啦, 咪由得個post 自然發酵下沉囉~
回復

avery 發表於 2009-1-3 19:54:20 |顯示全部樓層

一個偶然機會, 原來我捉到鹿唔識脫角, 呢個 Connie1982 確定係 RNW ~

如果你地冇裝 EXIF 睇相軟件, 去呢度免費 download 先, http://www.opanda.com/en/iexif/download.htm

裝左睇相軟件, 游標指相按右鍵, 選擇 View Exif, 就可以睇到拍攝日期, 相機型號, 機身編號, 甚至有D人叻到連自己個名都入埋

好似今次呢個搞事之徒 - RNW,  而家去左澳門網, 偏偏天網恢恢, 佢 ( RNW = Ray , 佢簽名檔自己寫既 "南彩鳳土瓶貉捕狸豬露陽堇毛-叫我呀Ray" ) 响 post #29 貼佢影嘅呢張相
http://movemacau.com/bbs/viewthr ... page%3D1&page=3

同 hkpnats 呢個 Connie1982 post #19 貼呢張相
http://hkplants.com/viewthread.php?tid=24039&extra=page%3D2

两張相所有 exif 資料甚至拍攝日期都係同一日, 同機同鏡 ( Canon EOS 40D EF28-200mm f/3.5-5.6 USM ), 同名( Ray Wong ), 同機身編號 (630446032)

Image Type = Canon EOS 40D
Owner Name = Ray Wong
Camera Serial Number = 630446032
0095 = EF28-200mm f/3.5-5.6 USM

按圖一下, 鼠標滾輪放大圖片

請問各位, 而家證據確鋻, 呢種响度搞事既無恥扮女人作古仔之徒應唔應該受到警告呢 ??!
回復

sammy 發表於 2009-1-3 22:25:06 |顯示全部樓層

唔可以咁武斷, 話唔定RNW係網名黎姐,真名係Connie姐姐
回復

KUNO 發表於 2009-1-3 22:30:07 |顯示全部樓層
簡直無聊到爆!
回復

kopak 發表於 2009-1-4 00:13:56 |顯示全部樓層
我以為係原創小說,原來係遊記
回復

虛宿寶瓶 發表於 2009-1-4 03:37:12 |顯示全部樓層

夠啦!夠啦!個 post 唔係沉左o既咩!大佬大大,唔好玩我啦!之前唔係話左唔指名道姓o既咩,家陣你想我點呢?

OK,一句到尾,家陣我醉左,但聽朝訓醒我就 lock post,我受唔起 d 咁o既刺激,但我都唔知我幾點醒架!總之訓醒就 lock 啦!

唔該各位大佬手下留情!

Peter 哥,呢個 post 都唔知點分類,你早醒過我就唔該聽朝 lock 左佢啦!我估我都成 11 點幾至會醒!
回復

jellyfishy 發表於 2009-1-4 07:05:48 |顯示全部樓層
你地兩個版主咁鍾意訓覺既......欠些手痕幫你地lock+下沉post的了. 算啦, 等你地玩下lock野啦.
回復

Exodus 發表於 2009-1-4 07:16:24 |顯示全部樓層
等我留多個言哀悼下呢個post
回復

avery 發表於 2009-1-4 08:00:36 |顯示全部樓層

lock 咩, 下咩沉 post 唧 ?! 有人搞事就乜都 lock post 沉 post  ~

之前話唔指名道姓係因為一昧靠估, 而家證據出哂黎, 可以拉人封艇勒, 就開庭判刑啦 ~

個個得閒無事搞個分身寫下遊記, 話阿邊個邊個去落仔, 阿邊個邊個去隆胸, 阿邊個邊個晚晚夜蒲瘟仔, 呢種死人妖有一必有二, 食髓知味, 你 lock 得 沉得 幾多個 post  ?!

正正經經做D實在D既野啦 ~
回復

虛宿寶瓶 發表於 2009-1-4 11:53:35 |顯示全部樓層
Lock post 係因為唔想有太多負面o既帖出現o向園藝館,但我會同其他版主商量點樣處置呢個攪攪震o既人!我唔會禁佢言住,事關佢都唔再用 RNW 呢個名出聲,又或者佢都好少係呢邊出現,禁都冇意思!況且,我都想睇下佢仲好唔好意思出現!

雖然呢個 post 會 lock,但你發表o既詳盡報告我覺得需要一字不漏咁保留!等大家知道發生咩事都係好o既!
回復

比得大帝 發表於 2009-1-5 09:38:26 |顯示全部樓層
內容已脫離了旅遊和攝影, 大家也發表得差不多了, 這個post馬上 locked, 大家留番啲氣去影相
回復