重遊傷心籃地

關閉 [複製鏈接]
作者: Connie1982 發表于 2008-12-14 18:24:17
12424 99
Exodus 發表於 2008-12-15 07:48:57 |顯示全部樓層
原帖由 jellyfishy 於 2008-12-15 01:47 發表

美人樹,美洲美棉.
明天俾番個學名過你.

要!! 有無咁難搵呀一個學名
Chorisia speciosa 囉!!! 但d 花一d 唔靚

我想知果d 弦外之音串緊邊個~
回復

jellyfishy 發表於 2008-12-15 08:27:22 |顯示全部樓層
原帖由 Exodus 於 2008-12-15 07:48 發表

要!! 有無咁難搵呀一個學名
咪 Chorisia speciosa 囉!!! 但d 花一d 唔靚

我想知果d 弦外之音串緊邊個~

洗唔洗'要'呀~ 
邊個?自己上網 search 啦~
回復

oneonewe 發表於 2008-12-15 08:54:50 |顯示全部樓層
原帖由 jellyfishy 於 2008-12-15 08:27 發表

洗唔洗'要'呀~ 
邊個?自己上網 search 啦~

點search啊?
search xx水閘?
回復

vivi 發表於 2008-12-15 09:07:01 |顯示全部樓層
嘩, 琴晚早左少少瞓o者
一早返到黎咁多版

我冇教人食煙呀
係教人吸煙

回復

vivi 發表於 2008-12-15 09:08:46 |顯示全部樓層
原帖由 四少 於 2008-12-15 01:12 發表

有幸跟上一代新一代水后吹吹水小弟榮幸榮幸 .... 你倆世代相傳水接水吹到下世紀 .. 我都係時間要訓

希望大家日後以禮相代 (親愛與否私人恩怨勿攪上板面)

http://i178.photobucket. ...

四少個"花心"
你整o架
回復

Exodus 發表於 2008-12-15 09:10:26 |顯示全部樓層
原帖由 oneonewe 於 2008-12-15 08:54 發表

點search啊?

咪係
網海茫茫叫人點search, 呢個唔同學名呀點搵呢~
回復

vivi 發表於 2008-12-15 09:38:59 |顯示全部樓層
俾四少點化完
唔見晒人嘅
唔通真係化晒, 成左仙
回復

avery 發表於 2008-12-15 10:56:18 |顯示全部樓層
原帖由 oneonewe 於 2008-12-15 08:54 發表

點search啊?

search 都要用D心思架 ~ 例如用 Exif 軟件 睇下D相用咩機影, 邊個用緊呢部機 ?? ( Canon 40D )

又或者睇下佢用咩相簿 upload 相, 又睇下邊個有用開個咁偏門既 album ( http://img91.imageshack.us )

加少少記性, 再响個網度 search 吓咩會員會打字咁快又口水多過茶 ~

最重要既係 .. 嘻嘻 .. 人證 ~~

我已經知道勒 ~ 呢兩個 ID 其實係 1 or 2 個男扮女既人妖 ~

( Hints: 去 食蟲板 同 無憂旅遊/攝影天地板 揾料)

回復

vivi 發表於 2008-12-15 11:29:37 |顯示全部樓層
我今日好
邊個呃我, 不得好死
回復

Exodus 發表於 2008-12-15 12:14:44 |顯示全部樓層
原帖由 avery 於 2008-12-15 10:56 發表

search 都要用D心思架 ~ 例如用 Exif 軟件 睇下D相用咩機影, 邊個用緊呢部機 ?? ( Canon 40D )

又或者睇下佢用咩相簿 upload 相, 又睇下邊個有用開個咁偏門既 album ( http://img91.imageshack.us )

加少少記性,  ...

喂真係好無聊囉(真係易搵)
你唔講又留意唔到係金蛙相簿
回復

avery 發表於 2008-12-15 12:32:14 |顯示全部樓層
原帖由 Exodus 於 2008-12-15 12:14 發表
喂真係好無聊囉(真係易搵)
你唔講又留意唔到係金蛙相簿

某人既 "食蟲圖集" 咪正正就係金蛙相簿囉 ~ D慢到嘔既 USA server 係佢至會介紹D同黨用 ~ 死蠢 ~

不過佢只係其中一個屎忽鬼人妖即 ~

咁你揾到另一條死人妖未吖 ?!
回復

vivi 發表於 2008-12-15 12:50:54 |顯示全部樓層
原帖由 avery 於 2008-12-15 12:32 發表

某人既 "食蟲圖集" 咪正正就係金蛙相簿囉 ~ D慢到嘔既 USA server 係佢至會介紹D同黨用 ~ 死蠢 ~

不過佢只係其中一個屎忽鬼人妖即 ~

咁你揾到另一條死人妖未吖 ?! ...

邊個都好, 講大話就唔得

回復

jellyfishy 發表於 2008-12-15 12:53:57 |顯示全部樓層
各位, 估時估,
水母希望各位估唔估到都不要在此指名道姓留人名. 可否心照不宣?
水母不希望有任何正面衝突發生.
可否應允?
回復

avery 發表於 2008-12-16 22:21:53 |顯示全部樓層
原帖由 jellyfishy 於 2008-12-15 12:53 發表
各位, 估時估,
水母希望各位估唔估到都不要在此指名道姓留人名. 可否心照不宣?
水母不希望有任何正面衝突發生.
可否應允?

心照不宣 ?? OK ~ 其實俾左咁多 tips 都唔難估啦 ~  

我諗果位人妖兄應該唔知咩叫閉路電視囉 ~~

如果仲有人未估到, 又試俾D心照不宣既 Hints 呀 :

http://hkplants.com/viewthread.php?tid=5688&extra=&page=2
http://hkplants.com/viewthread.p ... page%3D4&page=4
回復

vivi 發表於 2008-12-16 22:39:00 |顯示全部樓層
原帖由 avery 於 2008-12-16 22:21 發表

心照不宣 ?? OK ~ 其實俾左咁多 tips 都唔難估啦 ~  

我諗果位人妖兄應該唔知咩叫閉路電視囉 ~~

如果仲有人未估到, 又試俾D心照不宣既 Hints 呀 :

http://hkplants.com/viewthread.php?tid=5688&extra= ...

Avery我而家至發覺~~個地方名有D問題
唔係藍地咩
香港有冇籃地o架
回復

shirly 發表於 2008-12-16 23:05:14 |顯示全部樓層
原帖由 Connie1982 於 2008-12-14 21:37 發表
怪不得他那麽熱愛到訪這個討論區,愛他的人可也真不少耶

何苦他終日不安?本來我沒想說甚麼,為何他不認不認還需認呢?
回復

四少 發表於 2008-12-16 23:20:47 |顯示全部樓層
so far so good so chow see ...
人浮於世, 事過境遷
劃公仔劃出腸又何必呢, 何必呢 ... 何必呢 ... 啦啦啦 ~~~~ 唱下歌仔
怨怨相報何時了, 恩恩愛愛在板面
退一步海闊天空, 進一步心胸狹窄

呢樹唔係嶺會街市, 無公秤俾大家斤斤計較
若說先了者賤, 但亦無謂一般見識
大家得閒食下 省啖氣暖肚不是更好麼

唔好攪到呢 板 烏煙瘴氣 好嘛

靜坐常思已過, 閒談才說人非
唔好係板面嘈啦 .....

唉 ...
回復

Exodus 發表於 2008-12-16 23:23:23 |顯示全部樓層
原帖由 vivi 於 2008-12-16 22:39 發表

Avery我而家至發覺~~個地方名有D問題
唔係藍地咩
香港有冇籃地o架http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(21).gif

d 所謂既女人想掩人耳目掛
明晒喇而家 唔揚都搞到咁揚.......
原帖由 shirly 於 2008-12-16 23:05 發表

何苦他終日不安?本來我沒想說甚麼,為何他不認不認還需認呢?

請唔好拖楊千嬅落水。
回復

jolin 發表於 2008-12-16 23:30:58 |顯示全部樓層
原帖由 四少 於 2008-12-15 00:18 發表

教極你都無長進
網路世界你咁公開 d 私人資料, 我以後點種菜

算吧 ... 放下牛刀 ... 立地便 all , 通晒就能去六根 ...
人在做時天在看 ... 你說 痕 我說不 痕 就不痕, 你說不 痕 我說 痕 就痕, 你就 痕 ...

將相影得幾靚喎,係咪相機呀?
回復

四少 發表於 2008-12-16 23:36:51 |顯示全部樓層
原帖由 jolin 於 2008-12-16 23:30 發表
將相影得幾靚喎,係咪相機呀?

last 張偷 師兄 嫁
好似係 D700 + 小黑四 (or mamiya 80 f/2.8)

個帖不斷糾纏, 我邊有咁多相咁用

水母 講到出面, 大家都唔比面 ... 唉 ....
回復