有冇興趣去玩嘢?

作者: 八王爺 發表于 2008-10-28 16:51:24
2935 51
康樂及文化事務署    今天(10月28日)公布,香港公園「藝趣坊」攤位,明年1月1日至12月31日舉行,有興趣經營攤位的人士或受資助的非政府機構,可由明天(10月29日)起遞交申請,11月18日下午5時30分截止。攤位設於香港公園內茶具文物館    旁的戶外地方,共有10個手工藝品和藝術服務攤位。手工藝品攤位售賣陶瓷、雕刻、飾物、花藝、沙畫等;藝術服務攤位提供攝影、繪畫、書法等服務。逢周六、日及公眾假期中午12時至下午6時開放。
tata 發表於 2008-10-28 18:04:42 |顯示全部樓層
你去開檔呀???我去幫襯add14icon add14icon add14icon
回復

八王爺 發表於 2008-10-29 11:33:07 |顯示全部樓層
原帖由 tata 於 2008-10-28 11:04 發表
你去開檔呀???我去幫襯add14icon add14icon add14icon

係呀! 星期六,日及公共眾假期,唔使番工,去卖迷岩,空凤 同小手工艺都唔錯。
又近我屋企。
回復

maggielawkm 發表於 2008-10-29 11:39:20 |顯示全部樓層
有冇av 呀~ 有的話我過海都黎~ 攪旺個場佢
回復

maywong918 發表於 2008-10-29 11:41:24 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2008-10-29 11:33 發表

係呀! 星期六,日及公共眾假期,唔使番工,去卖迷岩,空凤 同小手工艺都唔錯。
又近我屋企。

係?王爺,講下你既特征,或者整張相來睇下呀` 等我去幫趁,有無得預留迷岩架?
回復

heiheimama 發表於 2008-10-29 11:56:43 |顯示全部樓層
我有興趣!可以做d小手工去賣.~
回復

八王爺 發表於 2008-10-29 12:04:43 |顯示全部樓層
原帖由 maggielawkm 於 2008-10-29 04:39 發表
有冇av 呀~ 有的話我過海都黎~ 攪旺個場佢

av 好易啫,星期五去发叔度入货,星期六买。
买唔晒自己种!
回復

maywong918 發表於 2008-10-29 12:05:25 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-10-29 11:56 發表
我有興趣!可以做d小手工去賣.~

希媽~你上次D迷你小花好得呀~實有生意~
回復

maywong918 發表於 2008-10-29 12:06:17 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2008-10-29 12:04 發表

av 好易啫,星期五去发叔度入货,星期六买。
买唔晒自己种!

甘都俾你諗到?好野呀~王爺~
回復

heiheimama 發表於 2008-10-29 13:34:09 |顯示全部樓層
原帖由 maywong918 於 2008-10-29 12:05 發表

希媽~你上次D迷你小花好得呀~實有生意~

上次整得好肉酸至真... ,而家用樹脂lim土,可以靚d.~
回復

maywong918 發表於 2008-10-29 13:39:14 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-10-29 13:34 發表

上次整得好肉酸至真... ,而家用樹脂lim土,可以靚d.~

好肉酸? 個個都話靚 呀~ 好高要求喎~希媽~
回復

heiheimama 發表於 2008-10-29 14:01:03 |顯示全部樓層
經營攤位要交租嗎?~
回復

八王爺 發表於 2008-10-29 15:15:25 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-10-29 07:01 發表
經營攤位要交租嗎?~

http://www.lcsd.gov.hk/b5/ppr_release_det2.php?id=670

新一輪的「藝趣坊」攤位將於明日(十月二十九日)起接受申請,歡迎有興趣的人士或受資助的非政府機構向康樂及文化事務署(康文署)提交申請。

「藝趣坊」將於二○○九年一月一日至十二月三十一日,在香港公園內茶具文物館附近的戶外地方舉行。該些攤位逢星期六、日及公眾假期中午十二時至下午六時開放。

「藝趣坊」設有十個手工藝品和藝術服務攤位。手工藝品攤位售賣陶瓷、草編、麵塑、紙藝、雕刻、飾物、花藝、沙畫、布藝、黏土等手工藝品和藝術作品;而藝術服務攤位將提供攝影、繪畫、書法、人像剪影、人像素描或漫畫等服務。

有興趣人士或團體可於明日至十一月十八日期間遞交申請。申請表格可於香港中環紅棉路十九號羅連信樓一樓香港公園辦事處索取。「藝趣坊」評審委員會將會根據申請人或團體準備提供的手工藝品或藝術服務的種類、品質、創意、藝術水平和吸引力,以及申請人的相關專業技能考慮有關申請,作出評分。

不論攤位屬何種類,總分數最高的首十名申請人將獲接納,其餘將以總分數的高低依次序列為後備。若出現分數相同的情況,則以抽籤方式決定結果。

成功的申請者須繳交登記費港幣一百元及按金港幣一千元。若攤位經營時間少於百分之七十,或因未能履行合約條款而被終止合約,所繳交的按金將全數沒收。成功申請者須購買一份合約內生效的公眾責任保險,彌償限額不少於港幣六百五十萬元正。

申請人或團體須將已填妥的申請表連同有關的專業證明文件副本(如有的話)及擬提供的手工藝品或藝術作品樣本(最多三件)於辦公時間內交回香港公園辦事處。截止申請日期及時間為十一月十八日下午五時三十分。

如有查詢,請致電二五二一 五○四一。

回復

深圳之左岸 發表於 2008-10-29 21:32:52 |顯示全部樓層
深圳这方面的活动就很少了
回復

jellyfishy 發表於 2008-10-29 22:30:59 |顯示全部樓層
原帖由 深圳之左岸 於 2008-10-29 21:32 發表
深圳这方面的活动就很少了

那就過來這邊玩啦~
回復

heiheimama 發表於 2008-10-29 22:37:10 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2008-10-29 15:15 發表

http://www.lcsd.gov.hk/b5/ppr_release_det2.php?id=670

新一輪的「藝趣坊」攤位將於明日(十月二十九日)起接受申請,歡迎有興趣的人士或受資助的非政府機構向康樂及文化事務署(康文署)提交申請。

「藝趣坊」將於 ...

WOW,都幾煩 ,都係吹下就算~
回復

八王爺 發表於 2008-10-30 07:35:30 |顯示全部樓層
煩就唔煩,不過,只得十個攤位,競爭大。
現在經濟低迷,好多人自己搞小生意。
一個星期做幾日,其實自由。
都係試啫,唔啱投得大家一齊玩。
回復

vkzone2002 發表於 2008-10-30 11:22:38 |顯示全部樓層
八王爺, 不如投一個大家一齊玩吖, 我都有興趣, 咁大家share一下, 無咁困身呀! 我可以提供仿真花藝或紙藝.
但要什麼有關的專業證明文件副本呢? 我只有插花班的證書及花藝作品相片.

回復

peeseela 發表於 2008-10-30 11:36:26 |顯示全部樓層
攪成左記得通知去襯熱鬧
回復

八王爺 發表於 2008-10-30 11:41:47 |顯示全部樓層
原帖由 vkzone2002 於 2008-10-30 04:22 發表
八王爺, 不如投一個大家一齊玩吖, 我都有興趣, 咁大家share一下, 無咁困身呀! 我可以提供仿真花藝或紙藝.
但要什麼有關的專業證明文件副本呢? 我只有插花班的證書及花藝作品相片. ...

唔一定要 證书。
除咗身份證,我乜證都冇。
回復

123下一頁