**(精品月季園)兩年苗團---(結束)**

關閉 [複製鏈接]
作者: 格子 發表于 2008-10-21 15:19:06
5486 80
春田花花 發表於 2008-10-25 12:45:09 |顯示全部樓層
原帖由 格子 於 2008-10-25 12:26 發表

太多可以快遞落香港  由我收貨地址送到快遞公司費用RMB96元  到香港運費就RMB1元/公斤 香港唔送貨既

要吾要入口証 ?
回復

呵呵笑 發表於 2008-10-25 20:53:48 |顯示全部樓層
“切花”即係可以當做鮮花咁插咁解。好似安吉拉,因為係“攀藤”品種,就不適宜剪落嚟插啦
回復

elainecyy 發表於 2008-10-26 00:52:37 |顯示全部樓層
我想要以下 (2年苗) .................................
摩纳哥公主 x 1
安吉拉 x 1
坦尼克 x 1
梅朗口红 x 1
番红花 x 1
點樣比$ 你呀 !!!!add14icon
回復

tsoiyiu1009 發表於 2008-10-26 21:15:11 |顯示全部樓層
樓主~
我推持原判~唔轉團~

序号 名称       数量
A2     瑞普索迪     2
A3     坦妮克       1
A7     俏佳人        2
A10   戴安娜              2
A11   玛利亚              1
共8棵苗      計幣28元 另加運費

THX~
回復

格子 發表於 2008-10-27 11:55:53 |顯示全部樓層
其他花友呢?

請大家要睇清楚一年苗有幾大棵,  半年可能仲細.

回復

格子 發表於 2008-10-27 12:13:13 |顯示全部樓層
原帖由 春田花花 於 2008-10-25 12:45 發表

要吾要入口証 ?

唔使挂,  運花落來都唔使.
回復

elainecyy 發表於 2008-10-27 12:18:00 |顯示全部樓層
我想問現在訂邊團呀. 我個人認為格子後期個個比較好d . (可以我like 安吉拉) add6icon
回復

春田花花 發表於 2008-10-27 14:56:09 |顯示全部樓層
好似2年苗穩陣D喎, 價錢係咪會貴D呢?
回復

JicJicmom 發表於 2008-10-27 17:20:32 |顯示全部樓層
我都想轉2年苗呀 ~
回復

spinnet 發表於 2008-10-27 19:24:26 |顯示全部樓層
I want too!

2年苗

希望  x 1
粉扇 x 1
坦尼克 x1
安吉拉 x1
杰斯特·乔伊 x1
花魂 x1

How to pay??
回復

tsoiyiu1009 發表於 2008-10-28 01:34:20 |顯示全部樓層
我剛剛整理好資料,
請大家核對一下(尤其係數量/價錢(未計運費)/
要半,1,2年苗,仲有3或以上的年苗$22~$50是乎品種而定)~
無問題的話,請大家再確實向格子下單~

UID 3111: elainecyy(花花怪客) 共6棵...21元                                       
A02 瑞普索迪(一年苗)_1
A03 坦妮克(一年苗)_1
A04 影星(一年苗)_1
A05 黄香槟(一年苗)_1
A09 黑玫瑰(一年苗)_1
A15 蓝丝带(半年苗)_1
轉(2年苗)/ 兩團都買?
2年苗團 共5棵...78元
摩纳哥公主$12 x 1
安吉拉$12 x 1
坦尼克$12 x 1
梅朗口红$12 x 1
番红花(只有半年苗)$30 x 1

UID 2653: JicJicmom 共7棵...24.5元 (想轉2年苗)
A01 雪山(一年苗)_1
A06 维西利亚 (一年苗)_1
A07 俏佳人(一年苗)_1
A14 第一夫人(半年苗)_1

UID 2428: suxing 共18棵...63元
A01(一年苗)_* 2                 
A03(一年苗)_* 1            
A04(一年苗)_* 1
A05(一年苗)_* 1                 
A06(一年苗)_* 1            
A07(一年苗)_* 2  
A08(一年苗)_* 1               
A09(一年苗)_* 2            
A10(一年苗)_* 2
A11(一年苗)_* 1                 
A12(一年苗)_* 1              
A14(半年苗)_* 2         
A16(半年苗)_* 1

我自己 共8棵...28元
A02   瑞普索迪(一年苗)_2
A03   坦妮克(一年苗)_1
A07   俏佳人(一年苗)_2
A10   戴安娜(一年苗)_2
A11   玛利亚(一年苗)_1

UID 1104: foresteyes 共十棵...35元
A01 雪山(一年苗)_2
A06 维西利亚(一年苗)_1
A09 黑玫瑰(一年苗)_2
A14 戴安娜(半年苗)_1
A15 流星雨(半年苗)_3

UID 3310: yee804 共4 / 6棵...14元?(唔o岩數喎!)
A16 流星雨(半年苗)_3

UID3451:  春田花花(花花) 共5棵...17.5元 (想轉2年苗)
A11 玛利亚(一年苗)_1
A16 流星雨(半年苗)_1

UID3475:  spinnet 共6棵...83元
2年苗
希望$12  x 1
粉扇$12 x 1
坦尼克$12 x1
安吉拉$12 x1
杰斯特·乔伊$15 x1
花魂$20 x1
回復

yee804 發表於 2008-10-28 05:54:36 |顯示全部樓層
計錯左!但我仲要架我晏少回覆格子因為我想加嘢
回復

yee804 發表於 2008-10-28 06:32:13 |顯示全部樓層
A16 流星雨(半年苗)_1共6棵...21元
回復

yee804 發表於 2008-10-28 06:34:06 |顯示全部樓層
安吉拉係咪今次無得訂,我見張相好靘
回復

spinnet 發表於 2008-10-28 08:19:58 |顯示全部樓層
唔好意思,我想加多一棵,如下:

UID3475:  spinnet 共7棵...95
2年苗
希望$12  x 1
粉扇$12 x 1
坦尼克$12 x1
安吉拉$12 x1
花魂$20 x1
摩纳哥公主$12x1 *

* - 新加

唔該格子,tsoiyiu1009!!
回復

elainecyy 發表於 2008-10-28 09:08:13 |顯示全部樓層
SORRY , 我要更改為以下

我都係要 2年苗團 共4棵...48元
安吉拉$12 x 1
坦尼克$12 x 1
梅朗口红$12 x 1
回復

JicJicmom 發表於 2008-10-28 09:33:27 |顯示全部樓層
不如邊位要改單 / 數量0既 , 用番采瑤 reorganize 左0既0個個 post ( 31樓)  c&p 去改. 咁唔使佢又改黎改去嘛 ~ 最後樓主用番最後0個個表去訂貨就 ok 喇 ~
回復

JicJicmom 發表於 2008-10-28 09:38:56 |顯示全部樓層
UID 3111: elainecyy(花花怪客) 共6棵...21元                                       
轉(2年苗)/ 兩團都買?
2年苗團 共5棵...78元
安吉拉$12 x 1
坦尼克$12 x 1
梅朗口红$12 x 1
番红花(只有半年苗)$30 x 1

UID 2653: JicJicmom 確認共 7棵...96元 (全部要2年苗)
漂多斯(Peaudouce) x 1 = 12
摩纳哥公主(Princesse de Monaco) x 1 = 12
和平(Peace) 1 = 12
蓝丝带(Blue Ribbon) x 1 = 15
大奖章(Medallion) x 1 = 15
我的选择(My Choice) x 1 = 15
贵夫人 1 = 15
一共  $96 ( 28-10-2008 )

UID 2428: suxing 共18棵...63元
A01(一年苗)_* 2                 
A03(一年苗)_* 1            
A04(一年苗)_* 1
A05(一年苗)_* 1                 
A06(一年苗)_* 1            
A07(一年苗)_* 2  
A08(一年苗)_* 1               
A09(一年苗)_* 2            
A10(一年苗)_* 2
A11(一年苗)_* 1                 
A12(一年苗)_* 1              
A14(半年苗)_* 2         
A16(半年苗)_* 1

我自己 共8棵...28元
A02   瑞普索迪(一年苗)_2
A03   坦妮克(一年苗)_1
A07   俏佳人(一年苗)_2
A10   戴安娜(一年苗)_2
A11   玛利亚(一年苗)_1

UID 1104: foresteyes 共十棵...35元
A01 雪山(一年苗)_2
A09 黑玫瑰(一年苗)_2
A14 戴安娜(半年苗)_1
A15 流星雨(半年苗)_3

UID 3310: yee804 共4 / 6棵...14元?(唔o岩數喎!)
A16 流星雨(半年苗)_3

UID3451:  春田花花(花花) 共5棵...17.5元 (想轉2年苗)
A11 玛利亚(一年苗)_1
A16 流星雨(半年苗)_1

UID3475:  spinnet 共6棵...83元
2年苗
希望$12  x 1
粉扇$12 x 1
坦尼克$12 x1
安吉拉$12 x1
花魂$20 x1
回復

JicJicmom 發表於 2008-10-28 09:40:14 |顯示全部樓層

回復 37# JicJicmom 的帖子

應該係拎番最樓下最新 update 0既表去改至0岩.
回復

yee804 發表於 2008-10-28 13:05:58 |顯示全部樓層
序号 名称       数量
A2     瑞普索迪     1
A3     坦妮克         1
A4      影星            1
A5      黄香槟        1
A09 黑玫瑰           1
A16 流星雨           1
共6棵苗      計幣21元 另加運費(安吉拉係咪今次無得訂!!)

THX~
回復