好想拍拖,有乜辦法

作者: hecate 發表于 2018-8-10 00:24:03
14284 215
powergun 發表於 2018-8-15 13:03:38 |顯示全部樓層
Sumbie 發表於 2018-8-15 12:57
我覺得冥冥中自由安排!我同我老公拍拖時候曾經分手,大家冇聯絡一排,其實我都冇諗住搵佢,點知錯手send ...

是的, 冥冥中自有安排, 緣份到時要珍惜, 唔知幾時會走或變心的
回復

icesea 發表於 2018-8-15 16:48:56 |顯示全部樓層
Sumbie 發表於 2018-8-15 12:57
我覺得冥冥中自由安排!我同我老公拍拖時候曾經分手,大家冇聯絡一排,其實我都冇諗住搵佢,點知錯手send ...

有時我覺得男人迷信過女人,就好似你說分手的原因竟然是看錯八字?

有一次認識個男子,第一次見面就立即問我是甚麼星座,他說自己和XX座會夾D!?我O了咀!之後我說我不是你要找的星座,就沒有再聯絡!

但睇錯的八字係好似淫娃定超級奸仲要黑死人,係人睇到都驚啦!  發表於 2018-8-15 18:03
回復

powergun 發表於 2018-8-15 16:56:42 |顯示全部樓層
icesea 發表於 2018-8-15 16:48
有時我覺得男人迷信過女人,就好似你說分手的原因竟然是看錯八字?

有一次認識個男子,第一次見面就問立 ...

應該係該男子第一眼就不喜歡你, 所以至咁講, 因中的機會極微, 如果佢係喜歡你, 話之你係乜星座都照追的

同意!  發表於 2018-8-15 18:04
回復

jellyfishy 發表於 2018-8-16 09:03:59 |顯示全部樓層
icesea 發表於 2018-8-15 16:48

有一次認識個男子,第一次見面就立即 ...

呢個世界乜有人都有. 哈哈.
回復

jellyfishy 發表於 2018-8-16 09:04:31 |顯示全部樓層
我唔覺得我占星呢D 係迷信, 哈哈.

信則有, 不信則無  發表於 2018-8-16 09:45
回復

icesea 發表於 2018-8-16 09:28:50 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2018-8-15 16:56
應該係該男子第一眼就不喜歡你, 所以至咁講, 因中的機會極微, 如果佢係喜歡你, 話之你係乜星座都照追的 ...

其實他又說自己是甚麼星座,和某星座的人唔夾,好似好有研究咁!就好以日本人都好盲目信血型一樣,因為我受不了他用星座選擇「朋友」或「女朋友」,所以我直接放棄。

而且都有聽過男人說分手的原因,是因為和女方的生肖相沖或不利,難度又是這種:當時第一眼喜歡你時唔理是甚麼生肖照追,到不喜歡你時就是很好的分手理由?
回復

powergun 發表於 2018-8-16 09:34:20 |顯示全部樓層
icesea 發表於 2018-8-16 09:28
其實他又說自己是甚麼星座,和某星座的人唔夾,好似好有研究咁!就好以日本人都好盲目信血型一樣,因為我 ...

無錯, 女人都應該係咁的
回復

icesea 發表於 2018-8-16 09:58:54 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2018-8-16 09:04
我唔覺得我占星呢D 係迷信, 哈哈.

其實不論東方或西方,都是以觀星為基礎,發展出不同的占卜方法,即使兩者預測的方法有不同,但都有一個共通點,就是都蠻準的!?

就好像中國有碟仙,也不知為甚麼歐美都有通靈板(Ouija board),但原理都是一樣!
又有一些傳說中的妖怪,東方或西方都可以找到完全一樣的,只是名字不同!
回復

icesea 發表於 2018-8-16 10:11:58 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2018-8-16 09:34
無錯, 女人都應該係咁的

我的意思是,多數人都以為女人會迷信D,去燒香拜佛的多數是婦道人家,原來男人也不相百仲,甚至利害過女人!

以前找工時都聽過朋友說,他的老闆In你時,都會看你生肖,利不利公司!
又聽過有一位上司好信紫微斗數,會看這天適不適合開會,如果這天是不利會議,又撞正這天要開會,他真的不會出席!

相反,暫時我從沒遇過一位,要先看星座才找「朋友」或「男朋友」的女人!而分手的理由多數不會是因為星座或生肖,就算有都只可能是八字!
回復

powergun 發表於 2018-8-16 10:20:01 |顯示全部樓層
icesea 發表於 2018-8-16 10:11
我的意思是,多數人都以為女人會迷信D,去燒香拜佛的多數是婦道人家,原來男人也不相百仲,甚至利害過女 ...

乜人都有, 但女人似乎迷信d 的, 男人追你時實當你係女神, 追到或玩完就哈哈了
回復

菜妹 發表於 2018-8-16 11:31:08 |顯示全部樓層
人大左就會明呢D命數唔係我地咁易計到既,與其信呢樣果樣,不如信自己。唔係個個都天生好命,一世順境,咁就自己爭取;命係生成,但運係人行出黎,積極既人可以改寫運數。

讚成!  發表於 2018-11-28 17:42
回復

powergun 發表於 2018-8-16 11:57:47 |顯示全部樓層
菜妹 發表於 2018-8-16 11:31
人大左就會明呢D命數唔係我地咁易計到既,與其信呢樣果樣,不如信自己。唔係個個都天生好命,一世順境,咁 ...

同意, 不過都係信者有, 不信則無, 好多人的時辰八時係一樣的, 如孖生的人, 但佢地的人生都唔可能一模一樣的
回復

Sumbie 發表於 2018-8-16 22:45:33 來自手機 |顯示全部樓層
icesea 發表於 2018-8-16 09:28
其實他又說自己是甚麼星座,和某星座的人唔夾,好似好有研究咁!就好以日本人都好盲目信血型一樣,因為我 ...

運氣唔好,自然會遇到呢啲奇形怪狀的人。我以前都試過運氣唔好,搞到我差啲要見心理醫生,因為識親嘅人都有問題,搞到我覺得全世界都係怪人!
回復

jellyfishy 發表於 2018-8-17 16:45:56 |顯示全部樓層
Sumbie 發表於 2018-8-16 22:45
運氣唔好,自然會遇到呢啲奇形怪狀的人。我以前都試過運氣唔好,搞到我差啲要見心理醫生,因為識親嘅人都 ...

吸引力法則.

遇上什麼人, 也是一個觀照, 也觀照到自己的心, 入世修行.

吸引力法則已經由原先既版本比人演繹到不知去向了,原來已經去到入世修行都關事[emoji]1f914[/emoji]  發表於 2018-8-17 21:15
回復

hecate 發表於 2018-8-17 21:10:48 來自手機 |顯示全部樓層
依個係今日學插花既其中一個
回復

hecate 發表於 2018-8-17 21:13:08 來自手機 |顯示全部樓層
今日七夕,就算自己收唔到花都想送花比人,但都要睇大家有冇緣份,可憐極
回復

hecate 發表於 2018-8-17 21:21:12 來自手機 |顯示全部樓層
最近同同事食飯,他們都講姓格走唔出命運,即是星座性格或生肖。
我個人就喜歡優化個人腦袋的所以我不知道可不可信

係咪就係因為咁而注定你一世向軌跡運行,而無法改變。當然係咪連結識男女朋友都成對等關係
回復

powergun 發表於 2018-8-18 00:32:15 |顯示全部樓層
hecate 發表於 2018-8-17 21:21
最近同同事食飯,他們都講姓格走唔出命運,即是星座性格或生肖。
我個人就喜歡優化個人腦袋的所以我不知道 ...

我都覺得係命運主宰一切的, 但同星座或生肖無關, 每個人或每隻動物或植物都有一個位置的, 點都走唔出個匡匡的, 當然你可以話有d 野你係可以選擇的, 但唔好忘記的是你喜歡乜野其實你個DNA已燒死左, 即係話你既選擇其實係造物主已知道的, 等於你係一個演員, 你的角色已定好哂, 你就只是按劇本演落去一樣的
回復

jellyfishy 發表於 2018-8-20 09:18:39 |顯示全部樓層
hecate 發表於 2018-8-17 21:21
我個人就喜歡優化個人腦袋的所以我不知道 ...

人的性格可以變的. 我睇咁多個案, 衰係命運手的人都係固執和死性不攺, 但肯正視自己的人, 會求到自己快樂的路.
回復

jellyfishy 發表於 2018-8-20 09:21:25 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2018-8-18 00:32
我都覺得係命運主宰一切的, 但同星座或生肖無關, 每個人或每隻動物或植物都有一個位置的, 點都走唔出個匡 ...

靈魂選擇自己出生的時機, 星座或行星的定位只是顯示靈魂故事的座標, 非定性靈魂的能量. 所以唔係個天定死我地, 係我地累世不滅的靈魂帶左多世的因果帶到今生, 繼續修行.
回復