開花的季節嚟了

作者: BenLau 發表于 2018-2-28 12:57:07
16467 335
BenLau 發表於 2020-5-10 20:42:20 |顯示全部樓層
繼續更新
回復

BenLau 發表於 2020-5-10 20:43:30 |顯示全部樓層
繼續更新
回復

BenLau 發表於 2020-5-10 20:44:55 |顯示全部樓層
繼續更新
回復

jun9999 發表於 2020-5-11 12:20:51 |顯示全部樓層
真好看!
回復

BenLau 發表於 2020-5-23 21:43:08 |顯示全部樓層
今日原本陰天,以為無花睇,點知最後都有惊喜。
回復

BenLau 發表於 2020-5-23 21:44:41 |顯示全部樓層
兜生得唔係好靚,但花還可以
回復

BenLau 發表於 2020-5-23 21:45:54 |顯示全部樓層
呢粒都係唔靚,但居然爆花
回復

BenLau 發表於 2020-5-23 21:48:19 |顯示全部樓層
呢粒就色香味俱全,但唔知點解朵花好似無雌蕊,可能有,但揾唔到。想授粉都唔得
回復

taxitang 發表於 2020-5-23 22:01:06 |顯示全部樓層
真係好吸引,圖尾的v兜要玩授粉,好似開花第三日是最好良機,而且又有咁多兜同時開花,找幾粒花粉唔難,到時雌蕊應該易找,唔好浪費機會。
回復

jun9999 發表於 2020-5-23 22:19:32 |顯示全部樓層
欣賞了!好花!
回復

BenLau 發表於 2020-5-24 19:08:04 |顯示全部樓層
有更新。
回復

BenLau 發表於 2020-5-24 19:10:23 |顯示全部樓層
卧牛的花,雖然無觀賞性,都post兩張啦
回復

BenLau 發表於 2020-5-24 19:15:28 |顯示全部樓層
繼續更新
回復

BenLau 發表於 2020-5-24 19:16:02 |顯示全部樓層
繼續更新
回復

BenLau 發表於 2020-5-24 19:16:45 |顯示全部樓層
沙漠玫瑰
回復

BenLau 發表於 2020-5-24 19:22:27 |顯示全部樓層
白香岩,好似又叫白花斷崖女王
回復

MasterTT 發表於 2020-5-24 19:50:04 |顯示全部樓層
BenLau 發表於 2020-5-24 19:22
白香岩,好似又叫白花斷崖女王

這不是苦科嗎?
回復

MasterTT 發表於 2020-5-24 19:50:34 |顯示全部樓層
我棵肋骨,個花冧無端端斷咗,傷心!
回復

BenLau 發表於 2020-5-25 08:13:14 |顯示全部樓層
MasterTT 發表於 2020-5-24 19:50
我棵肋骨,個花冧無端端斷咗,傷心!

唔緊要啦!應該好快會再起花。
回復

BenLau 發表於 2020-5-25 08:17:45 |顯示全部樓層

Er......,唔使甘嚴謹
回復