食蟲版の好友聊 [2017年3月]

關閉 [複製鏈接]
作者: Victor9394 發表于 2017-3-7 21:36:24
1520 11
最近工作越來越忙,回家忘記了開帖,對不起大家~
powergun 發表於 2017-3-10 09:56:01 |顯示全部樓層
好似無人黎吹水了
回復

powergun 發表於 2017-3-10 10:08:29 |顯示全部樓層
今日最開心的新聞就係i-cable(有線寬頻)復牌, 股價跌左近四成, 主要原因係大股東九倉見蝕得勁, 想賣盤但無人要, 決不再注資, 可能要清盤

早幾年我都係佢地用戶, 連cable TV的, 我條線勁快的, 當時好開心, 點知佢話我玩FTP, 用哂brand width, block剩我upload speed 得K多野, 打佢丙佢, 佢要我寫悔過書, 唔可以upload咁勁野, 我忍佢年多至約滿至cut佢, 依家佢搞成咁, 天收佢啦
回復

byte 發表於 2017-3-11 12:19:45 |顯示全部樓層
到, 但很累
回復

pilcher 發表於 2017-3-11 13:42:22 來自手機 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2017-3-10 10:08
今日最開心的新聞就係i-cable(有線寬頻)復牌, 股價跌左近四成, 主要原因係大股東九倉見蝕得勁 ...

Gun大,佢都係在商言商啫(好似幫佢),關鍵係用Cable TV搞寛頻這種技術是注定競爭失敗的,我地-班普通老板姓常常就比有錢商人的廣告誤導!
回復

powergun 發表於 2017-3-11 13:50:44 |顯示全部樓層
pilcher 發表於 2017-3-11 13:42
Gun大,佢都係在商言商啫(好似幫佢),關鍵係用Cable TV搞寛頻這種技術是注定競爭失敗的,我地-班普通 ...

呢間野經營已有問題, 簽約容易解約難, 同客戶關係極差的, 呢個係佢死穴之一, 咎尤自取
回復

Victor9394 發表於 2017-3-11 14:46:48 |顯示全部樓層
so far....冇人可憐有線

好失敗的公司  發表於 2017-3-11 18:27
回復

powergun 發表於 2017-3-26 12:34:15 |顯示全部樓層
下任特首選出了, 林鄭當選了
回復

powergun 發表於 2017-3-26 12:35:06 |顯示全部樓層
多過689票了
回復

powergun 發表於 2017-3-26 13:25:13 |顯示全部樓層
行政長官選舉點票結果:
林鄭月娥獲得777票當選。

曾俊華獲得365票,胡國興就有21票,另外有4票無效。

今屆選舉有1163張有效票。
回復

powergun 發表於 2017-3-26 13:28:12 |顯示全部樓層
上屆梁振英以689票當選, 689齊哂, 獨欠7
今屆, 三條7 (全部7), 都幾有趣
回復

Victor9394 發表於 2017-3-26 17:12:14 |顯示全部樓層
FACT CHECK 的年代即將降臨
回復