巨大的檸檬

作者: 農夫 發表于 2008-9-23 20:39:35
2303 9
巨大的檸檬
不只巨大還很......... 厚皮

巨大的檸檬

巨大的檸檬

bebe 發表於 2008-9-23 20:42:24 |顯示全部樓層
哈哈哈哈, 好似d意大利品種咁~
你種嫁?  唔緊要啦, 有得收成就好, 檸檬皮都好香好有用架~
回復

fianfumy 發表於 2008-9-23 20:46:29 |顯示全部樓層
嘩 ...咩品種來呀 ? 好大個喎 !
回復

農夫 發表於 2008-9-23 20:51:14 |顯示全部樓層
原帖由 bebe 於 2008-9-23 20:42 發表
哈哈哈哈, 好似d意大利品種咁~
你種嫁?  唔緊要啦, 有得收成就好, 檸檬皮都好香好有用架~

是人家自己種的
真係勁香同勁酸
回復

農夫 發表於 2008-9-23 20:54:23 |顯示全部樓層
原帖由 fianfumy 於 2008-9-23 20:46 發表
嘩 ...咩品種來呀 ? 好大個喎 !

唔知呢, 我覺佢個樣好老
但d肉又好young喎
回復

bebe 發表於 2008-9-23 20:57:32 |顯示全部樓層
原帖由 農夫 於 2008-9-23 20:51 發表

是人家自己種的

咁係咪意大利品種唧? 我買過一個意大利檸檬留種, 因為果d檸檬係特別香的, 幾十蚊個嫁同你呢個好似, 又係好大好厚皮的, 話可以就咁當生果食喎~  聽講d葉重好令好靚好香tim~  曾經見過有棵意大利檸檬 o係 cc super賣, 千幾蚊嫁~
回復

bebe 發表於 2008-9-23 20:58:22 |顯示全部樓層
原帖由 農夫 於 2008-9-23 20:54 發表

唔知呢, 我覺佢個樣好老http://qqface.knowsky.com/yct/yct%20(361).gif
但d肉又好young喎

你一啖食咗佢嗎?
回復

農夫 發表於 2008-9-23 21:05:21 |顯示全部樓層
原帖由 bebe 於 2008-9-23 20:57 發表

咁係咪意大利品種唧? 我買過一個意大利檸檬留種, 因為果d檸檬係特別香的, 幾十蚊個嫁同你呢個好似, 又係好大好厚皮的, 話可以就咁當生果食喎~  聽講d葉重好令好靚好香tim~  曾經見過有棵意大利檸檬 o ...

唔知係咩種,有機會問下先
你留既種出唔出到苗?
聽你話當生果食
岩岩同屋企人研究過,可能係食層皮
試左好爽!
回復

bebe 發表於 2008-9-23 21:16:12 |顯示全部樓層
原帖由 農夫 於 2008-9-23 21:05 發表

唔知係咩種,有機會問下先
你留既種出唔出到苗?
聽你話當生果食
岩岩同屋企人研究過,可能係食層皮
試左好爽!

我暫時無地方, 未種住, 或者我找找有幾多粒種子, 試種okay後有多的拿出來分享吧~
p.s. 白色個"浸"可唔可以要黎整蝦子檸檬皮呢可?
回復

蘑菇 發表於 2008-9-23 21:22:21 |顯示全部樓層
好得意呀,唔講仲以為係碌柚tim
回復