我的至愛 - 代表我對你的懷念 [Emerald]

作者: 虛宿寶瓶 發表于 2008-9-15 17:08:00
4388 28
jellyfishy 發表於 2008-9-19 10:32:42 |顯示全部樓層
又眼濕濕...
最近幾天上親園藝館都睇到眼濕濕...
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-9-19 10:39:52 |顯示全部樓層
而家對住屋企隻老狗我就好擔心,唔知幾時又要痛多次!佢老啦,我諗 12/3 歲都有,牙仔開始冇力,開始唔太吸收!但都幾精神!
回復

江江 發表於 2008-9-19 11:01:58 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-9-19 10:32 發表
又眼濕濕...
最近幾天上親園藝館都睇到眼濕濕...

幾時變咗林妹妹...你係水妹妹喎
回復

江江 發表於 2008-9-19 11:04:25 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-9-19 10:39 發表
而家對住屋企隻老狗我就好擔心,唔知幾時又要痛多次!佢老啦,我諗 12/3 歲都有,牙仔開始冇力,開始唔太吸收!但都幾精神!

要去的.....始終留不住....可放手就放手....不要強留
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-9-19 11:27:20 |顯示全部樓層
原帖由 江江 於 2008-9-19 11:04 發表

要去的.....始終留不住....可放手就放手....不要強留

暫時都 OK,每朝見到我都仲識跳兩野黎撲我,到佢唔識跳啦,咁就可能好老啦!好在有隻細嘅成日攪住佢、陪住佢,咁佢間中都會活動o下!隻狗係我前男友嘅,佢冇乜好野留比我,就係隻狗囉!
回復

江江 發表於 2008-9-19 11:30:31 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-9-19 11:27 發表

暫時都 OK,每朝見到我都仲識跳兩野黎撲我,到佢唔識跳啦,咁就可能好老啦!好在有隻細嘅成日攪住佢、陪住佢,咁佢間中都會活動o下!隻狗係我前男友嘅,佢冇乜好野留比我,就係隻狗囉! ...

睹物會否思人........苦呀
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-9-19 11:50:56 |顯示全部樓層
原帖由 江江 於 2008-9-19 11:30 發表

睹物會否思人........苦呀

有時啦!狗狗有病,狗狗影左新相、狗狗生日、佢生日、我轉工、佢公司地震之類嘅日子我都會同佢有 sms 嘅!再見亦是朋友嘛!
回復

貓后 發表於 2008-9-19 12:19:25 |顯示全部樓層
寶妹
原來你跟我也一樣,我養了佢哋對它們有感情,但人為意外我先后死了共2隻貓,真的很傷心,但自己跟貓爸一樣,雖然牠們會一定離開,但我們的記憶還會在,而且我們係佢有生命嗰陣對牠也很好的,想 ,但當中你跟佢哋有住美好回憶
回復

TUPLIP28 發表於 2008-9-20 16:16:24 |顯示全部樓層
ya. is very very sad thing when my doggy pass away, she is 18yrs old...so sad, everybody at home cry.
回復