香港園藝館»園藝館 閒時娛樂 園藝茶座 綜合園藝交流 Avery 花集

Avery 花集

作者: avery 發表于 2008-9-15 14:58:43
188965 3451
avery 發表於 2008-10-3 00:57:24 |顯示全部樓層
水仙花香味既千代蘭

回復

infinity 發表於 2008-10-3 01:21:08 |顯示全部樓層
原帖由 avery 於 2008-10-2 沒有23:08 發表

Sorry ~ 小學一年班我講古仔已經攞冠軍, 我冇乜興趣聽古仔 ~ 你地有你地聽老和尚偷師老點, 我有我吹水插人, 河水不犯井水, 冇興趣聽我吹水可以過主, 咪响我個 post 度嘩眾取寵

但發左百幾貼仲可以話 "連日來在 ...

我想你是誤會了我的意思吧,我所指的是這個閣下所開的 post 上在前並沒有發過言,也許是我寫得不夠楚吧。再者若我沒有興趣看的話也不會看,更不會發言,是嗎。嘩眾取?我更不明所以 ,真的不明白為何你這樣說??我說錯了甚麼?煩請指教,行大,你開的 post 我仍會繼續看、繼續偷師,至於發言我可不再敢了,以免又再誤會,我實在不明所以,再者,我在其它 post 的所有發言也從沒有說過對閣下帶針對性或不敬的說話。早前的發言我只是想跟大家分享一個故事而矣,並沒有甚麼特別的意思,我想這也許也是誤會吧,最後,在此我為早前的發言所引致你的誤解我深感抱歉。
回復

KUNO 發表於 2008-10-3 02:24:42 |顯示全部樓層
原帖由 avery 於 2/10/2008 23:35 發表
哂吓我D北領地毛氈苔 ~

嘩.......正!
回復

BanbieChan 發表於 2008-10-3 03:54:39 |顯示全部樓層

回復

比得大帝 發表於 2008-10-3 09:16:05 |顯示全部樓層
原帖由 avery 於 2008-10-2 23:08 發表

Sorry ~ 小學一年班我講古仔已經攞冠軍, 我冇乜興趣聽古仔 ~ 你地有你地聽老和尚偷師老點, 我有我吹水插人, 河水不犯井水, 冇興趣聽我吹水可以過主, 咪响我個 post 度嘩眾取寵

但發左百幾貼仲可以話 "連日來在 ...

Sorry, sorry, 一時技癢
回復

貓后 發表於 2008-10-3 09:18:35 |顯示全部樓層
原帖由 KUNO 於 2008-10-3 02:24 發表

嘩.......正!

好勁丫
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-10-3 10:11:52 |顯示全部樓層
行行,等我入黎睇過係真毛靚D定係影相靚D

回復

比得大帝 發表於 2008-10-3 10:19:22 |顯示全部樓層
我就話好鬼核突, 除非你俾盆真嘢我睇吓啦
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-10-3 10:30:08 |顯示全部樓層
原帖由 avery 於 2008-10-3 00:45 發表

咪要求咁高啦 ~ 人地專業食蟲板主都只可以種成咁架咋, 我冇人地種得咁好, 都叫過得去勒 ... 俾下面啦女中豪傑 ....
http://hkplants.com/viewthread.php?tid=20398&extra=page%3D1 ...

拿~~拿~~拿~~所以我話你影比種好囉!你冇理由種得好過人地,一定係影得靚至會咁吸引!除非.... 學菲媽同皮蛋話齋,比我地睇真野啦!睇到真野發覺都係咁正咪信你囉!
回復

vivi 發表於 2008-10-3 11:02:37 |顯示全部樓層

哈哈大家用激漲法
不過我覺得好d
回復

比得大帝 發表於 2008-10-3 11:18:00 |顯示全部樓層
原帖由 vivi 於 2008-10-3 11:02 發表
哈哈大家用激漲法
不過我覺得http://a2233.myweb.hinet.net/msn/sflsfl/sflsfl%20(37).gif好d

乜嘢淚漲法啫?  

唔親眼見到, 點知佢係唔係dup人d相番嚟話係自已嫁, 呢個世界乜騙子都有

佢個場存唔存在都有疑點, 連人造衛星測過都揾唔到

有人話去過佢個場, 不過哩啲係聞說證供, 法庭係唔接受嘅

行大, 唔唔駛急於澄清嘞, 團刼成功即係存在, 唔成功即係冇啦

不過我估以阿行啲道行修為, 佢會話, 駛鬼你信
回復

比得大帝 發表於 2008-10-3 13:55:10 |顯示全部樓層
行大唔理我地
回復

avery 發表於 2008-10-3 14:09:21 |顯示全部樓層
Have to work today la ~ See you all tonight ~
回復

比得大帝 發表於 2008-10-3 14:20:46 |顯示全部樓層
都好, 佢唔係發嬲
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-10-3 14:44:28 |顯示全部樓層
嬲?佢嬲?有乜好嬲?對佢 d 花花蟲蟲有其望至打算團劫佢啫!
回復

比得大帝 發表於 2008-10-3 14:50:39 |顯示全部樓層
怕佢嬲我地冇採取實際團劫行動
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-10-3 14:56:13 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-10-3 14:50 發表
怕佢嬲我地冇採取實際團劫行動

咁你呢句真呀!佢心諗你班友仔,得過講字,佢可以日日等緊我地....
回復

比得大帝 發表於 2008-10-3 15:18:45 |顯示全部樓層
係啦, 佢可能由巴士站用粉筆做哂路標, 驚我到刼錯隔離, 又準備咗疍糕可樂等我地去團刼佢, 然後佢扮到好驚咁縮向枱底.......  直頭好似哈囉喂等鬼到咁啲心情
回復

比得大帝 發表於 2008-10-3 15:22:59 |顯示全部樓層
原帖由 avery 於 2008-10-3 14:09 發表
Have to work today la ~ See you all tonight ~

又係噃, 佢哩句 See you all tonight, 係唔係叫我地今晚去劫佢咁解呀

佢平時日頭有嘢做, 佢今日話 Have to work today la, 意思係唔係話今日入去執一執個場咁解呢?
回復

比得大帝 發表於 2008-10-3 15:23:35 |顯示全部樓層
咁我地唔去團刼佢, 佢會好傷心個噃
回復