食蟲版の好友聊 [2016年4~5月]

關閉 [複製鏈接]
作者: Victor9394 發表于 2016-4-6 11:31:25
11120 643
powergun 發表於 2016-4-27 15:29:14 |顯示全部樓層
今日下午的太陽都幾好呀, 屋企既花花應開心了
回復

powergun 發表於 2016-4-28 09:11:50 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日部分時間有陽光, 局部地區有驟雨, 初時有薄霧, 氣溫24至29度, 現時27度

今日應好天, 但相對地熱了, 要準備開冷氣啦
回復

Victor9394 發表於 2016-4-28 09:13:20 |顯示全部樓層
各位早晨~ 好熱囉,feel 到好快又落大雨
回復

powergun 發表於 2016-4-28 10:16:33 |顯示全部樓層
今日升左近300點了, 內銀股升左1.5至2%呢
回復

powergun 發表於 2016-4-28 10:18:09 |顯示全部樓層
Victor9394 發表於 2016-4-28 09:13
各位早晨~ 好熱囉,feel 到好快又落大雨

是的,  呢排出街要帶遮的
回復

powergun 發表於 2016-4-28 11:20:36 |顯示全部樓層
嘩, 突然急跌400點, 恐怖
回復

powergun 發表於 2016-4-28 12:23:51 |顯示全部樓層
落雨了, 出唔到街了
回復

powergun 發表於 2016-4-28 13:24:41 |顯示全部樓層
落完雨又出太陽啦
回復

powergun 發表於 2016-4-29 09:03:39 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲, 短暫時間有陽光, 氣溫23至26度, 現時23度, 天氣唔錯的

今日係四月份最後一個工作天(五天工作的), 之後有三日連續假的, 大家諗住點渡假呢?
回復

Victor9394 發表於 2016-4-29 09:14:05 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-4-29 09:03
各位早晨, 今日大致多雲, 短暫時間有陽光, 氣溫23至26度, 現時23度, 天氣唔錯的

今日係四月份最後一個工作 ...

可以(必須) 繼續籌備婚禮細節

正啦  發表於 2016-4-29 09:23
回復

powergun 發表於 2016-4-30 08:47:06 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲, 有幾陣驟雨, 氣溫22至25度, 現時23度

今日係四月份最後一日, 天氣似麻麻, 可能落雨的, 勞動節三日連續假的第一日, 祝大家假日愉快
回復

powergun 發表於 2016-4-30 23:32:14 |顯示全部樓層
勁歌的兩首歌幾好的

印記 - 譚嘉儀

第一次擁抱 - 狄易達
回復

powergun 發表於 2016-5-1 08:40:08 |顯示全部樓層

各位早晨, 今日大致多雲, 有幾陣驟雨, 下午短暫時間有陽光, 氣溫20至25度, 現時21度

今日係五一勞動節, 五月份第一日與第一個星期日, 今日天氣唔錯, 一早外面就見到有陽光的, 祝大家假日愉快
回復

powergun 發表於 2016-5-2 07:32:02 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日部分時間有陽光, 早上有霧及局部地區有驟雨, 氣溫23至28度, 現時23度

今日係五一勞動節翌日假期, 外面陰陰沉沉似的, 希望晏d 會好d 啦
回復

powergun 發表於 2016-5-2 15:36:10 |顯示全部樓層

聽緊電台訪問李添勝, 原來佢做過澳門綠邨電台的, 當時電台的製作部是在香港北角的, 錄好音後就當晚以飛翼船運去澳門播的, 真係唔講唔知

直到1967年香港暴動, 電台結束製作部, 李添勝失業了, 由其父親經介紹人認識林華三, 入TVB道具部
回復

powergun 發表於 2016-5-3 00:02:41 |顯示全部樓層
貴陽巿有餐廳以機械人當侍應 專家希望機械人大眾化
http://news.rthk.hk/rthk/ch/comp ... m?spTabChangeable=0

機械人以美女出現的
回復

Victor9394 發表於 2016-5-3 00:54:41 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-5-3 00:02
貴陽巿有餐廳以機械人當侍應 專家希望機械人大眾化
http://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1257878-20 ...

要落單既,根本唔需要人形機械人,要部落單機已經夠
傳菜亦一樣
回復

powergun 發表於 2016-5-3 09:09:30 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲, 局部地區有驟雨, 初時短暫時間有陽光, 沿岸有霧, 稍後雨勢較為頻密及有幾陣雷暴, 氣溫25至29度, 現時27度

今日係五月份第一個工作天, 應會較忙的, 希望大家工作愉快
回復

powergun 發表於 2016-5-4 08:54:01 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲, 有幾陣驟雨, 日間短暫時間有陽光, 氣溫23至29度, 現時25度

今日係五月四日, 五四運動97週年, 今日外面有小許陽光的, 但都係陰陰地, 可能會落雨的, 大家要留意了
回復