今晚好靜 (二).... 水繼續吹

作者: 虛宿寶瓶 發表于 2008-9-5 15:29:14
324496 18889
虛宿寶瓶 發表於 2008-11-27 10:00:28 |顯示全部樓層
係喎, Happy Thanksgiving.....

涼涼地嘅天氣,我鐘意啊!去買個早餐先!
回復

Sylvia 發表於 2008-11-27 10:00:55 |顯示全部樓層
AV8D, morning!
要出去, 閃開一陣, 各位繼吹
仲有, 水母加油 水母加油 水母加油
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-11-27 10:09:52 |顯示全部樓層
岩岩食完大X樂餐腸旦+茄通+多士+咖啡,飽飽
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-11-27 10:13:09 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-11-27 10:09 發表
岩岩食完大X樂餐腸旦+茄通+多士+咖啡,飽飽

好豐富喎!我就買左兩隻茶葉蛋!貪佢夠熱!
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-11-27 10:16:06 |顯示全部樓層
金金,真係養番隻細/中狗啦,你同佢講野佢好多時都識聽架,而且你比愛心佢,佢亦可幸福生活,你地兩個有十幾年開心回憶已經足夠,生命總是有盡頭,要學識向有生之年盡量享受,以免到盡頭時才後悔
回復

maggielawkm 發表於 2008-11-27 10:21:56 |顯示全部樓層
我今朝冇食早餐~~
回復

jellyfishy 發表於 2008-11-27 10:22:03 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-11-27 09:56 發表

水母,千其唔好覺得似孤兒啊!最親嘅人離開左,但你應該知佢係一路睇住你、關心你呀!
SARS 個陣,人心惶惶,我同另外個 friend 都係冇親人係香港,有一日佢同我講,話好想番去溫哥華陪屋企人,但個邊都有 SARS 喎!我笑一笑唔識答,因為 ...

阿籬你的生活好 routine好 regular , 個樣咁young原來係咁既原因~ 嘻嘻~
咁細個就學會獨立, 你好叻啊~

唔~ 我諗我還是唔慣一個人生活. 一個人快一年了,
回家還是沒有意息開電視收音機等有聲之物沖旺下.
有時回家, 好像還看到狗仔出來迎接水母;
早上五時會聽到媽媽起床執屋的聲音.
搭飛機仍會不由自主的至電回家想找媽媽報平安.
星期天大清早起床跟媽媽上茶樓. ... 現在醒來, 冷風吹入被, 屋中只餘下我, 很空洞.
所以最近周日8am打波, 平日晚打波, 希望可以忙得晚點回家, 倒頭大睡.

或許我很不想家中沒人. 或許我本來就很怕一個人生活. 但現實是這樣, 我始終要努力習慣.  

感謝您地鼓勵啊~
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-11-27 10:36:36 |顯示全部樓層
習慣係迫出黎嘅!去加拿大之前我都未試過要自己一個生活!屋企有工人,有狗狗有阿媽同細佬!考完會考嘅一個夏天,搭左十幾個鐘頭飛機,住左5日酒店,第六日我就得番自己一個人啦!學睇地圖、學自己去超市、學照顧自己、學搭巴閉士、學煮腸餐蛋治/公仔麵以外嘅野、學睇電視聽英文!連傷心嘅時間都冇,因為要好快咁去吸收新事物,要適應新環境!我向好個方面諗架!我朝早打開窗,呼吸o個 d 比香港清新百倍嘅空氣,跟住就會好舒服地坐向窗邊寫信番香港比舊同學!
查實水母你做乜咁夜訓?兩點幾你都唔訓,你第二朝番幾點呢?唔係我生活有規律呀,係因為要番工我至會咁早訓咋!

回復

jellyfishy 發表於 2008-11-27 10:56:29 |顯示全部樓層
我番8.30am...
媽媽走了之後, 一個人有時會睡不著. 眼光光找東西忙. 不過今個月好了很多, 一星期一晚左右啦~

哥哥也像你一樣, 他13歲就去左英國喇. 他說的生活也跟你很似啊. 小時候我很羨慕他有這樣自由自在的生活, 有很多校園活動, 放假可以跟同學四處跑.
上年他終於結婚了, 都係因為唔想再一個人生活.
找到個伙伴, 夾得來又鍾意又開心~ 好有中六合彩的感覺.
回復

maggielawkm 發表於 2008-11-27 11:00:31 |顯示全部樓層
一係你學下喵后咁去學下整肚臍
或者去學下整旦糕~ 識返多d 朋友仔丫~
好過成日係屋企胡思亂想
回復

江江 發表於 2008-11-27 11:01:23 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-11-27 10:56 發表
我番8.30am...
媽媽走了之後, 一個人有時會睡不著. 眼光光找東西忙. 不過今個月好了很多, 一星期一晚左右啦~

哥哥也像你一樣, 他13歲就去左英國喇. 他說的生活也跟你很似啊. 小時候我很羨慕他有這樣自由自在的生活, ...

快去買兩至三張六合彩...
唔買就沒機会中呀
回復

江江 發表於 2008-11-27 11:02:29 |顯示全部樓層
原帖由 maggielawkm 於 2008-11-27 11:00 發表
好過成日係屋企胡思亂想

肚臍
點攪呀
回復

Sylvia 發表於 2008-11-27 11:04:33 |顯示全部樓層
原帖由 maggielawkm 於 2008-11-27 11:00 發表
好過成日係屋企胡思亂想

"哦鏡中意呢注"
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-11-27 11:05:57 |顯示全部樓層
原帖由 江江 於 2008-11-27 11:02 發表

肚臍
點攪呀

我都想知呀
回復

jellyfishy 發表於 2008-11-27 11:07:33 |顯示全部樓層
係咪即係跳肚皮舞呀?
回復

maggielawkm 發表於 2008-11-27 11:09:02 |顯示全部樓層

肚臍
點攪呀

用手攪囉~~ 初下、按下、mit 下~~
陶瓷呀

回復

江江 發表於 2008-11-27 11:10:43 |顯示全部樓層
原帖由 maggielawkm 於 2008-11-27 11:09 發表

用手攪囉~~ 初下、按下、mit 下~~

整細..整圓 or 搓鬆佢呀
回復

mcyan 發表於 2008-11-27 11:11:05 |顯示全部樓層

肚臍
點攪呀

攪肚臍會肚痛架
回復

江江 發表於 2008-11-27 11:11:36 |顯示全部樓層
吓...会錯意添
回復

jellyfishy 發表於 2008-11-27 11:12:27 |顯示全部樓層
我都怕自己靜下來就糊思亂想, 特別係半夜.
所以要自己忙著玩.平日的活動都算排很密架喇~ 一個星期其實得兩日係無活動的.那兩天通常就用來跟朋友聯絡.
你們呢?
回復