~我的小天地~ (last update: 22/1/09)(我嘅白小姐都開花喇^^)

關閉 [複製鏈接]
作者: cyhh 發表于 2008-9-5 01:51:08
58202 966
Donder 發表於 2009-1-9 19:10:44 |顯示全部樓層
係呀,日本海棠係北上買嘅,25蚊人仔咋!勁抵!起碼有50個lum呀^^
叮噹,你果邊依家係咪好凍呀?今朝香港得十度咋~
cyhh 發表於 9/1/2009 10:01

25蚊人仔 ! ! !    太過份啦 ! 如我呢到有咁平, 實買幾盆啦 ! 太過份啦 !  
嘩 ! HK 都好凍咁啵 ! 我呢到今天暖返小小啦, 有 - 10 度左右, 明天星期六, 大家都休息, 又咁凍, 今晚整打邊爐都好喎 !

回復

cyhh 發表於 2009-1-9 19:18:27 |顯示全部樓層
25蚊人仔 ! ! !  http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/c_people/c_people%20(24).gif  太過份啦 ! 如我呢到有咁平, 實買幾盆啦 ! 太過份啦 !  http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/c_people/c_people%20(24). ...
Donder 發表於 2009-1-9 19:10

真係好平呀^^你喺香港有冇人可以幫你pick up?如果有,18號可以幫你買吖 (因為可以叫佢地寄俾你吖嘛^.^)

-10度, 好凍wor...不過話時話, 習慣左可以又冇咩野~我之前喺瑞士同捷克旅行, 都係-1x度, 習慣左, 都係著3件衫咋...(因為室內有暖氣^.^)
回復

Donder 發表於 2009-1-9 19:38:22 |顯示全部樓層
真係好平呀^^你喺香港有冇人可以幫你pick up?如果有,18號可以幫你買吖 (因為可以叫佢地寄俾你吖嘛^.^)

-10度, 好凍wor...不過話時話, 習慣左可以又冇咩野~我之前喺瑞士同捷克旅行, 都係-1x度, 習慣左, 都係著3件衫 ...
cyhh 發表於 9/1/2009 19:18

唔搞呢D野 lu, 寄到黎, 郵費咁貴, 都系返到, 而且植物連根, 報關入口都麻煩, 唔搞啦, 有時間, 睇下你果D咪一樣咁開心,

另, 都習慣左咁凍, 都OK既, 平時返工, 出入, 去街, 都是一件長就, 一件背心, 加件大褸, 不過, 冬天時, 真是無咩戶外活動架 !

另, HK 都好凍下啵, 大家都要小心注意身體健康啊 !
回復

cyhh 發表於 2009-1-9 19:45:34 |顯示全部樓層
唔搞呢D野 lu, 寄到黎, 郵費咁貴, 都系返到, 而且植物連根, 報關入口都麻煩, 唔搞啦, 有時間, 睇下你果D咪一樣咁開心, http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/bearcat/bc%20(1).gif

另, 都習慣左咁凍, http://shi ...
Donder 發表於 2009-1-9 19:38

如果我遲d種得佢好好地, 寄條枝條俾你試吓種, 佢唔怕凍, 應該ok ga^^
我今朝都幫佢地影左d相, 你晏d上黎睇吖^o^

另外大家都要小心身體呀~
回復

Donder 發表於 2009-1-10 02:26:50 |顯示全部樓層
如果我遲d種得佢好好地, 寄條枝條俾你試吓種, 佢唔怕凍, 應該ok ga^^
我今朝都幫佢地影左d相, 你晏d上黎睇吖^o^

另外大家都要小心身體呀~
cyhh 發表於 9/1/2009 19:45

多謝晒你先 !   
回復

cyhh 發表於 2009-1-12 20:44:31 |顯示全部樓層

這些相是星期五影的, 一路未有時間post上來^^
燦爛的鬱金香~

回復

cyhh 發表於 2009-1-12 21:14:41 |顯示全部樓層

鐵海棠上次嘅lum, 已經開左了~

回復

vincentma 發表於 2009-1-12 21:17:10 |顯示全部樓層
Candice, 你 D鬱金香好靚呀,個 View都好正喎!
回復

cyhh 發表於 2009-1-12 21:19:12 |顯示全部樓層

呢棵日本海棠, 今晚已經開左了, 聽朝可以影相^.^
3日前佢都咁大喇~
回復

cyhh 發表於 2009-1-12 21:25:43 |顯示全部樓層
Candice, 你 D鬱金香好靚呀,個 View都好正喎!
vincentma 發表於 2009-1-12 21:17

你屋企個view仲正啦
其實今晚已經見到佢多左個lum了, 聽日再影post上黎吖~
回復

vincentma 發表於 2009-1-13 08:33:07 |顯示全部樓層
Candice,點解你之前 post 個 D 鬱金香相全部會被 deleted晒既?
回復

cyhh 發表於 2009-1-13 09:12:30 |顯示全部樓層
Candice,點解你之前 post 個 D 鬱金香相全部會被 deleted晒既?
vincentma 發表於 2009-1-13 08:33

我第一次用photobucket upload d 相, 分完類之後唔記得update條link呀依家改番了~
回復

yuwaiman 發表於 2009-1-13 10:09:05 |顯示全部樓層
你棵屈金香開得好靚, 買時知唔知係咩色啊
回復

cyhh 發表於 2009-1-13 10:10:50 |顯示全部樓層
買果陣唔知ga, 不過30蚊真係好抵!佢d仔仔都有花lum喇^.^, upload進行中...
你棵屈金香開得好靚, 買時知唔知係咩色啊
yuwaiman 發表於 2009-1-13 10:09
回復

cyhh 發表於 2009-1-13 10:23:05 |顯示全部樓層
今朝真係開左了^.^真係好靚~

回復

cyhh 發表於 2009-1-13 10:26:35 |顯示全部樓層
鬱金香有了第3朵花, 喺冬天冇咩花花嘅時候, 有佢睇吓都幾好~
仔仔都見到花lum了...

回復

cyhh 發表於 2009-1-13 10:34:34 |顯示全部樓層
我的ORNAMENT TOMATO已經有8個仔仔了, 第2批花剛開完, 好快又再多D...

回復

cyhh 發表於 2009-1-13 10:36:17 |顯示全部樓層
俾我攪到樣衰的水仙, 希望可以快D唔樣衰...
回復

cyhh 發表於 2009-1-13 10:41:59 |顯示全部樓層
順便報告一下斑比的士多啤利同埋小寶嘅紫色介蘭頭~

回復

yuwaiman 發表於 2009-1-13 11:13:06 |顯示全部樓層
成績好好喎, 天氣凍啊, 著多件衫呀, 18號預計血拼幾多嘢呀
回復