食蟲版の好友聊 [2015年7月]

關閉 [複製鏈接]
作者: Victor9394 發表于 2015-7-2 02:07:50
15915 995
powergun 發表於 2015-7-9 13:14:22 |顯示全部樓層
iluvuboyz 發表於 2015-7-9 13:11
因為個股市跌成甘?~~~~

唔係,  不嬲都窮的, 基層打工仔有d 十年未加過人工的, 好似我咁
回復

Melb 發表於 2015-7-9 13:14:55 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2015-7-9 12:02
有人放露點相, 快BAN佢

邊度?????

太遲了...無得睇啦...XD  發表於 2015-7-9 13:20
回復

powergun 發表於 2015-7-9 13:15:29 |顯示全部樓層

有權時就得戚, 無權時就等死
回復

powergun 發表於 2015-7-9 13:17:02 |顯示全部樓層

你來遲了, 應已被 KUNO Kill 哂了
回復

iluvuboyz 發表於 2015-7-9 13:19:54 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2015-7-9 13:14
唔係,  不嬲都窮的, 基層打工仔有d 十年未加過人工的, 好似我咁

系咪已太高人工, 冇得再加?!~

而家都無得要求boss加人工, 一系就轉工~~甘先有機會!!~
回復

powergun 發表於 2015-7-9 13:20:37 |顯示全部樓層
三 號 強 風 信 號 現 正 生 效 , 天 文 台 會 在 下 午 考 慮 改 發 八 號 烈 風 或 暴 風 信 號 。

天 文 台 表 示 , 按 照 現 時 預 測 路 徑 , 蓮 花 會 在 今 晚 至 明 早 最 接 近 本 港 , 對 本 港 構 成 威 脅 , 預 測 今 日 有 幾 陣 狂 風 驟 雨 , 今 晚 雨 勢 較 為 頻 密 , 明 日 會 有 狂 風 大 驟 雨 。

在 正 午 12 時 , 颱 風 蓮 花 集 結 在 香 港 之 東 北 偏 東 約 200 公 里 , 預 料 向 偏 西 方 向 移 動 , 時 速 約 18 公 里 , 大 致 移 向 珠 江 口 一 帶 。 天 文 台 表 示 , 過 去 數 小 時 , 蓮 花 繼 續 偏 西 方 向 移 動 , 其 中 心 仍 處 於 沿 岸 區 域 , 雖 然 有 跡 象 減 弱 , 但 預 料 其 強 度 不 會 急 速 改 變 。
回復

iluvuboyz 發表於 2015-7-9 13:21:40 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2015-7-9 13:15
有權時就得戚, 無權時就等死

呢D遊戲有咩好玩?!~吾明!!
回復

powergun 發表於 2015-7-9 13:22:17 |顯示全部樓層
iluvuboyz 發表於 2015-7-9 13:19
系咪已太高人工, 冇得再加?!~

而家都無得要求boss加人工, 一系就轉工~~甘先有機會!!~ ...

係老細賺唔到$$, 點加比你
回復

powergun 發表於 2015-7-9 13:23:15 |顯示全部樓層
iluvuboyz 發表於 2015-7-9 13:21
呢D遊戲有咩好玩?!~吾明!!

中國官場幾千年都係玩緊呢個遊戲的
回復

iluvuboyz 發表於 2015-7-9 13:24:42 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2015-7-9 13:22

甘就公司有問題啦~~只可以揀走...如果要人工有得加....
回復

iluvuboyz 發表於 2015-7-9 13:25:46 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2015-7-9 13:22

年年都通漲, 吾加人工即系減緊人工架喇!!!~

係呀  發表於 2015-7-9 13:28
回復

iluvuboyz 發表於 2015-7-9 13:26:20 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2015-7-9 13:23
中國官場幾千年都係玩緊呢個遊戲的

中國人都幾鍾意玩內鬥......
回復

powergun 發表於 2015-7-9 13:27:14 |顯示全部樓層
iluvuboyz 發表於 2015-7-9 13:24
甘就公司有問題啦~~只可以揀走...如果要人工有得加....

但全香港的公司都差不係咁的, 公司賺埋都唔夠租金加得快, 要走就走向大業主或地產霸權的公司啦
回復

powergun 發表於 2015-7-9 13:29:14 |顯示全部樓層
iluvuboyz 發表於 2015-7-9 13:26
中國人都幾鍾意玩內鬥......

唔係鍾意, 係過慣左主子奴隸的生活
回復

iluvuboyz 發表於 2015-7-9 13:30:48 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2015-7-9 13:27
但全香港的公司都差不係咁的, 公司賺埋都唔夠租金加得快, 要走就走向大業主或地產霸權的公司啦 ...

走去大業主或地產霸權既公司度做~~~~~
回復

powergun 發表於 2015-7-9 13:35:36 |顯示全部樓層
港 股 跟 隨 內 地 A 股 先 跌 後 升 。 金 融 服 務 界 議 員 張 華 峰 說 , 今 次 內 地 跌 市 , 不 是 因 為 政 策 改 變 或 經 濟 出 問 題 , 而 是 未 成 熟 的 內 地 散 戶 過 分 投 資 , 孖 展 炒 得 多 , 是 不 正 常 的 炒 賣 , 一 有 風 吹 草 動 就 出 現 斬 倉 。
張 華 峰 又 表 示 , 由 於 不 少 內 地 投 資 者 有 買 港 股 , 中 央 又 禁 止 央 企 等 大 股 東 及 高 層 沽 售 股 票 , 很 多 投 資 者 於 是 沽 出 香 港 的 股 票 。

張 華 峰 說 , 港 股 現 時 的 市 盈 率 約 10 倍 , 非 常 吸 引 , 他 形 容 香 港 股 民 較 成 熟 , 市 場 風 險 管 理 好 , 在 這 次 跌 市 中 顯 出 香 港 優 勢 , 希 望 帶 動 內 地 監 管 機 構 改 善 。

張 華 峰 又 指 , 股 市 現 時 未 必 見 底 , 但 再 跌 亦 有 限 。
回復

iluvuboyz 發表於 2015-7-9 13:44:52 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2015-7-9 13:29
唔係鍾意, 係過慣左主子奴隸的生活

所以個個都爭做主子啦?!~
回復

powergun 發表於 2015-7-9 13:46:35 |顯示全部樓層
iluvuboyz 發表於 2015-7-9 13:44
所以個個都爭做主子啦?!~

咁就更係啦, 不過事實係中國人世世為奴的多
回復

iluvuboyz 發表於 2015-7-9 14:47:00 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2015-7-9 13:46
咁就更係啦, 不過事實係中國人世世為奴的多

如果...命運能選擇!!!!!!
回復

powergun 發表於 2015-7-9 14:51:14 |顯示全部樓層
iluvuboyz 發表於 2015-7-9 14:47
如果...命運能選擇!!!!!!

都係做皇帝好, 但做皇帝要做慌淫無道的好, 做好皇帝成日要批奏摺的, 重要憂國憂民, 好慘架
回復