想問下各位關於大型儲水桶

作者: alansmith 發表于 2008-8-25 12:02:08
4444 5
小弟想買兩個大水桶,起碼要50公升以上,但係又搵唔到邊樹有得賣
最好有埋水龍頭。

水桶用途係冬天時儲水加灌溉用,想問問大家有無途徑買到!?
唔該哂!!
singsingtree 發表於 2008-8-25 22:27:01 |顯示全部樓層
50L ?唔係好大個。
旺角上海街。70 L 賣$150-$180元左右。
同時,你最好上:紅A:個綱搵下,有無你想買的款式。
回復

alansmith 發表於 2008-8-26 00:06:30 |顯示全部樓層
紅a睇過囉,唔岩心水................
50L諗下唔夠用..........
因為我起碼有兩塊田要淋....仲要為一個大水池補水TIM......

今日問左一個相熟園藝朋友,佢話有D可以噸半....三幾百都可以有個
回復

小寶 發表於 2008-8-28 00:57:31 |顯示全部樓層
三百幾文幾抵喎
回復

RNW 發表於 2008-9-4 02:21:19 |顯示全部樓層
原帖由 alansmith 於 2008-8-26 00:06 發表
紅a睇過囉,唔岩心水................
50L諗下唔夠用..........
因為我起碼有兩塊田要淋....仲要為一個大水池補水TIM......

今日問左一個相熟園藝朋友,佢話有D可以噸半....三幾百都可以有個 ...

I thimk you mean this tank:
http://www.ccen.net/trade/detail-1149807.html
回復

alansmith 發表於 2008-9-5 23:17:25 |顯示全部樓層
原帖由 RNW 於 2008-9-4 02:21 發表

I thimk you mean this tank:
http://www.ccen.net/trade/detail-1149807.html

thanks for your infomational !!
要慢慢睇睇先^^
回復