吉吉島$10店不織布袋 - 可向店員訂購

作者: 蘑菇 發表于 2008-8-24 00:36:16
5947 13
我早前去吉吉島$10店買麥飯石,只賣淨一包, 就向店員查詢幾時會有貨:
「請問知唔知幾時會再番貨?」
「如果你要,我哋可以即刻訂,你俾你個電話no.我,有貨就通知你。」
「好呀,如果我要其他貨品係咪都可以向你地訂購架?」
「係呀,你只需要提供貨品13個數字的barcode號碼就可以訂貨。」

哦...原來係可以訂貨的,以後要買不織布袋或其他貨品就唔使周圍"撲"啦。 過咗一個星期就有來電通知我到取了,仲keep起唔放響架tim。
哎呀...  對唔住....maymay靚d絕版LV要跌價了。

順便一提,50個裝的不織布袋的barcode號碼是:4 984343 160682
ChrisTsui 發表於 2008-8-24 03:15:39 |顯示全部樓層
我早幾日見將軍澳間10蚊店有50個裝既賣,係新貨黎架
但係35個裝竟然冇貨~
回復

BanbieChan 發表於 2008-8-24 08:25:31 |顯示全部樓層
原帖由 磨菇 於 2008-8-24 00:36 發表
我早前去吉吉島$10店買麥飯石,只賣淨一包, 就向店員查詢幾時會有貨:
「如果你要,我哋可以即刻訂,你俾你個電話no.我,有貨就通知你。」
「好呀,如果我要其他貨品係咪都可以向你地訂購架? ...

磨菇 醒醒
回復

yuwaiman 發表於 2008-8-24 10:52:12 |顯示全部樓層
我上次訂花架(4月嘅事), 到宜家都冇. 問佢佢話如果日本冇貨就冇得返. 所以唔係訂就一定有, 應該係有貨時訂咗會留俾你, 冇貨就冇計啦
回復

maymay靚 發表於 2008-8-25 11:38:44 |顯示全部樓層
磨菇 .. 你搞冧我個市
回復

ipodbaby_123 發表於 2008-10-11 15:27:22 |顯示全部樓層
原帖由 磨菇 於 2008-8-24 00:36 發表
「好呀,如果我要其他貨品係咪都可以向你地訂購架? ...

50個袋要幾錢?
回復

BanbieChan 發表於 2008-10-11 16:12:53 |顯示全部樓層
原帖由 ipodbaby_123 於 2008-10-11 15:27 發表

50個袋要幾錢?

$10.-
回復

亞實 發表於 2008-10-11 18:38:56 |顯示全部樓層
我今日去左上環果間訂, 佢話訂唔倒, 我唔佢是不是全香港都沒有貨?? 她說不是, 跟住說西環果間有得訂, 要40日, 我已經訂左一包, 唔知係唔係真係要40日咁耐呢?
回復

haren 發表於 2008-10-12 21:54:48 |顯示全部樓層
請問不織布袋的size幾大?
回復

gege188 發表於 2008-10-12 22:23:34 |顯示全部樓層
佢俾你訂..但你要成日問佢有冇貨GA..唔係佢會賣左比人OR唔記得留比你..
而且最好一次過訂多D..

有次我去訂波波(訂好多個)..等左幾個月都話無貨..最後打比佢話唔再入貨...
唔知係未間間唔同呢??

回復

sandylam 發表於 2008-10-13 13:03:30 |顯示全部樓層
我尋日係粉嶺吉吉島剛剛先買左喎,仲有好多貨.
回復

angelpui 發表於 2008-11-10 01:47:47 |顯示全部樓層
我都想知個size呀,50個及35個既size係幾大?
回復

亞實 發表於 2008-11-10 07:57:51 |顯示全部樓層
原帖由 sifenamok 於 2008-10-11 18:38 發表
我今日去左上環果間訂, 佢話訂唔倒, 我唔佢是不是全香港都沒有貨?? 她說不是, 跟住說西環果間有得訂, 要40日, 我已經訂左一包, 唔知係唔係真係要40日咁耐呢? ...

他們星期六打電話給我, 說訂錯了size, 我說唔緊要,照要,
點知, 件貨不是不織布袋,
是藍色網網果種,
那一種我已經買了, 浪費了我的車錢!!
仲有上環果間11月15日結束營業,十分可惜!
回復

軒軒 發表於 2008-11-15 23:58:01 |顯示全部樓層
我今天在九龍城廣場10元店買的兩款不織布袋!
回復