團購 Lyndon Lyon AV - 到咗喇

作者: 比得大帝 發表于 2007-9-3 10:10:55
30171 336
Fonica 發表於 2007-9-3 17:52:07 |顯示全部樓層
原帖由 peter 於 2007-9-3 17:48 發表
咁有意向訂ROB'S 的花友, 會唔會取消ROB'S 訂單呀?

不過如果取消左,上次訂個d花友咪無得追討囉 (我無訂呀,不過多嘴一問乍 )
回復

比得大帝 發表於 2007-9-3 17:53:33 |顯示全部樓層
咁兩件事應該分開來嘅
回復

lolo 發表於 2007-9-3 18:50:40 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2007-9-3 17:27 發表

GOODluck20x, 我唔知 krista 同 lolo有心水品種未
我自己就想買Danielle 同 普西拉

香港買到Pusilla喎!

睇完亞Robs好有陰影
唔知迷岩運送風險大唔大  
回復

Tony 發表於 2007-9-3 19:04:18 |顯示全部樓層
原帖由 peter 於 2007-9-3 15:48 發表
乜Lyondon Lyon 真係比 Rob's 受歡迎咁多咩?

同Rob's 訂花ge結果唔係咁好ar ma.........
回復

ayclui 發表於 2007-9-3 21:47:00 |顯示全部樓層
原帖由 lolo 於 2007-9-3 18:50 發表

香港買到Pusilla喎!

睇完亞Robs好有陰影
唔知迷岩運送風險大唔大  

我o向灣仔買果棵好鬼細咋...成日驚佢瓜... 好彩我帶咗佢返公司之後好似好咗dd
我都考慮緊 Sinn. White Sprite...
回復

lolo 發表於 2007-9-3 21:58:02 |顯示全部樓層
可惜冇種子訂
真係要考慮考慮  
回復

janice 發表於 2007-9-3 22:01:18 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2007-9-3 21:47 發表

我o向灣仔買果棵好鬼細咋...成日驚佢瓜... 好彩我帶咗佢返公司之後好似好咗dd
我都考慮緊 Sinn. White Sprite...

我果盆都係from 灣仔
不過就係我同事買
開左花
比左d種子我
回復

soniamok 發表於 2007-9-3 22:03:11 |顯示全部樓層
Sinn. White Sprite 係咪超迷岩黎 ?? 如果係的話,寄返黎真係有點 ....
回復

lolo 發表於 2007-9-3 22:06:25 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2007-9-3 22:03 發表
Sinn. White Sprite 係咪超迷岩黎 ?? 如果係的話,寄返黎真係有點 ....

係超迷岩喎  
回復

soniamok 發表於 2007-9-3 22:09:37 |顯示全部樓層
原帖由 lolo 於 2007-9-3 22:06 發表

係超迷岩喎  

超迷岩 size 咁細 (大唔過 $1 銀), 好難寄喎 (種子除外)
回復

ayclui 發表於 2007-9-3 22:21:11 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2007-9-3 22:09 發表

超迷岩 size 咁細 (大唔過 $1 銀), 好難寄喎 (種子除外)

我估佢o地係寄球球
回復

lammanfung 發表於 2007-9-3 22:51:53 |顯示全部樓層

回復 #7 lammanfung 的帖子

請問有沒有機會可以延後到18號後,我對Lyndon較有信心。
回復

ayclui 發表於 2007-9-3 22:52:51 |顯示全部樓層
原帖由 peter 於 2007-9-3 17:48 發表
咁有意向訂ROB'S 的花友, 會唔會取消ROB'S 訂單呀?

我無所謂, 因為兩邊都有Faded Jade
跟大隊啦, 可以再揀過
(呢邊有迷岩賣吸引 d )
回復

Tony 發表於 2007-9-3 23:05:47 |顯示全部樓層
原帖由 阿行 於 2007-9-3 23:02 發表

主要原因係上一次既付運季節風險大啫 ~ 今次十月訂結果唔一定唔好既 !

咁又係
回復

比得大帝 發表於 2007-9-4 10:50:09 |顯示全部樓層
原帖由 阿行 於 2007-9-3 23:06 發表
Oh my dear ~~ REX BEGONIAS .... I love that ~~~

Peter, may I order as well ??

行哥, 你咁支持, 當然無任歡迎啦, 一定好多人跟你order添噃, 你order得一定係好嘢嚟啦.
回復

noel 發表於 2007-9-4 11:13:47 |顯示全部樓層
咁你訂個時間先啦~
回復

charles604498 發表於 2007-9-4 11:34:38 |顯示全部樓層
支持,我第一個落單!
Raspberries and Cream (Lyon's)  USD15.00-
回復

比得大帝 發表於 2007-9-4 12:12:16 |顯示全部樓層
花價: 指於LYONDON LYON 綱上所列出之價錢, 以港元按實際匯率交收, 請按LYONDON LYON 之USD價錢以HKD10預付 (用以包括費用, 結算時以實際匯率計, 多除少補)
費用: 指LYONDON LYON 收取之所有費用及於香港實際支付之費用(如有), 為方便計算, 所有費用按盆數平均分攤, 訂花及付款

1. 訂花最後限期為9月18日, 請於該日前在這登記
格式如下:
例: Peter:
1. Rob's Lucky Penny USD25
2. Rob's Lucky Charm  USD25(total orders 2)

2. 所訂購之花價須於9月22日前轉帳入指定之戶口 (價以PM個別通知), 入匯款後, 請以pm通知

3. 如於9月22日前未付款, 訂單會被取消

4. 預定10月27日下午3時在旺角分發各人所訂之花, 各人務必出席或派代表出席, 如未能出席, 只可以盡量代為處理, 但不保證任何後果, 未付之花價和費用亦視為應付. 未出席者亦不能對分發之安排有異議.

5. 如同一品種有多於一人訂購, 將會以抽籤方式分配

6. 如有死花, 責任由訂講者承擔, 即亦要付足所有款項, 本人只代為追討, 但不保證成果.

7. 如同一品種有多於一人訂購, 而於分發時發現部份死亡,  將會以抽籤方式分配, 未穫分配花者亦須付足所有款項, 如全部死亡, 所有訂購該花的亦須付足所有款項

補充:  為免分發時產生混淆, 訂單會以:  
不接受其他品種, 不等, 一定要指定日期寄出
no subsitute, do not wait, must ship on specific date.

回復

比得大帝 發表於 2007-9-4 12:14:01 |顯示全部樓層
請開始登記, 己訂ROB的, 可以取消或更改, 請在"訂購ROB'S AV" 那版改
回復

noel 發表於 2007-9-4 12:14:39 |顯示全部樓層
Charles604498
1.  Raspberries and Cream (Lyon's)  USD15.00-
回復