海南青金桔自留種子 - 加多最後三份

作者: chanpyhilda 發表于 2014-8-8 10:27:25
1533 16

老闆話係從海南島帶回來的海南青檸, 切開後見果肉如橙般顏色, 聞落亦有橙香, 但味道是檸檬的酸味.
見有趣, 就留下種子在此分享.

多謝花友 applegarden, 原來這叫海南青金桔.  我畀老闆騙了

分享物品名稱: 海南青檸 (我老闆話.... ^皿^)
份數: 共6份 (每份4粒)
交收方法:  只限郵寄
                 1. 請copy以下排隊次序排隊;
                 2. 然後PM我, 取中銀戶口號碼, 並以排隊次序入數;
                     2i. 因我手上只有效1.8的郵票, 所以只好麻煩大家畀多少少;
                     2ii. 而且我只有中銀戶口, 所以只接受中銀戶口過數.
                 3. 入數後, 請PM通知我, 並給我郵寄地址, 以便寄出

包裝: 因檸檬核有一定硬度, 所以我只會以 M-Fold paper 包裹後, 以普通信封寄出

在這排隊
1.    $1.81老黄                                   已寄出
2.    $1.82 芝士寶寶(謝謝)                 已寄出
3.    $1.83 gogogo2(thanks ^^)        已寄出
4.    $1.84 royhinn (Thanks!)              已寄出
5.    $1.85 Gentoo (Thank you)          已寄出
6.    $1.86 applegarden (thank you!)  已寄出
7.    $1.87 草八刀, Thanks.                 已寄出
8.    $1.88
9.    $1.89
10.  $1.90

評分

查看全部評分

老黃 發表於 2014-8-8 12:02:09 |顯示全部樓層
1) 老黃 謝謝
回復

chanpyhilda 發表於 2014-8-8 12:20:11 |顯示全部樓層
在這排隊:
$1.81 老黃
$1.82
$1.83
$1.84
$1.85
$1.86
回復

芝士寶寶 發表於 2014-8-8 12:39:51 |顯示全部樓層
在這排隊
1.    1.81老黄
2.    1.82 芝士寶寶(謝謝)
3.    1.83
4.    1.84
5.    1.85
6.    1.86
回復

芝士寶寶 發表於 2014-8-8 12:40:15 |顯示全部樓層
在這排隊
3.    1.83
4.    1.84
5.    1.85
6.    1.86
回復

gogogo2 發表於 2014-8-8 15:52:19 |顯示全部樓層
在這排隊
3.    1.83 gogogo2(thanks ^^)
4.    1.84
5.    1.85
6.    1.86
回復

royhinn 發表於 2014-8-9 11:59:57 |顯示全部樓層
在這排隊
4.    1.84 royhinn (Thanks!)
5.    1.85
6.    1.86
回復

Gentoo 發表於 2014-8-11 13:12:53 |顯示全部樓層
在這排隊
5.    1.85 Gentoo (Thank you)
6.    1.86
回復

applegarden 發表於 2014-8-11 19:51:58 |顯示全部樓層
在這排隊
6.    1.86 applegarden (thank you!)

我知道! 這植物是"海南青金桔"!
回復

royhinn 發表於 2014-8-14 09:19:35 |顯示全部樓層
收到了 .. 謝謝!

唔洗客氣  發表於 2014-8-14 10:21
回復

老黃 發表於 2014-8-14 12:16:09 |顯示全部樓層
覆返先,我都收到

Thanks!  發表於 2014-8-15 10:32
回復

芝士寶寶 發表於 2014-8-14 14:51:44 來自手機 |顯示全部樓層
收到嘞!多謝!^v^

唔洗客氣!!  發表於 2014-8-15 10:33
回復

gogogo2 發表於 2014-8-14 15:29:21 |顯示全部樓層
老闆唔算騙你, 因為英文都係 Lime
http://www.qingjinju.cn/

未check信箱, 好心急... ...

咁就算佢冇騙我啦!!.....hahaha  發表於 2014-8-15 10:34
回復

草八刀 發表於 2014-8-15 10:48:09 |顯示全部樓層
在這排隊
6.    1.86 applegarden (thank you!)
7.    1.8 草八刀, Thanks.
回復

Gentoo 發表於 2014-8-16 12:09:29 來自手機 |顯示全部樓層
收到了,多謝!

唔洗客氣!  發表於 2014-8-18 08:45
回復

applegarden 發表於 2014-8-18 13:50:13 |顯示全部樓層
收到了.謝謝!

唔洗客氣!  發表於 2014-8-18 14:03
回復

gogogo2 發表於 2014-8-19 10:46:14 |顯示全部樓層
收到喇.多謝!

唔洗客氣!  發表於 2014-8-19 11:09
回復