我的菜菜子~

作者: farfeifar 發表于 2008-8-9 12:22:58
142277 2290
yannes 發表於 2009-3-14 11:37:51 |顯示全部樓層
你返來喇~~~~
回復

may.sun 發表於 2009-3-14 22:19:17 |顯示全部樓層
衰o野重5返黎...好擔心你----------d 寶貝ar
回復

BanbieChan 發表於 2009-3-14 22:25:18 |顯示全部樓層
衰o野重5返黎...好擔心你----------d 寶貝ar
may.sun 發表於 2009-3-14 22:19

回復

may.sun 發表於 2009-3-14 22:29:55 |顯示全部樓層
http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(17).gif
BanbieChan 發表於 2009-3-14 22:25

回復

farfeifar 發表於 2009-3-16 12:30:23 |顯示全部樓層
最近比較忙, 用o左一個星期六重整返個花園...
有2個長盆已經變o左貓屎兜, d泥都比我倒晒~~
所有乜生物生都瓜晒, 連有防蟲網o既菜心都被攻擊,唔知點解呢?
因為瓜o左好多野, 所以多o左好多位種野hehe~
只有玉女依然個肚越來越大(趁我唔係樹比人搞大o左...)
公主o既煎堆士多啤梨同小寶士多啤梨都仲ok~
其他都係垂死掙扎中...
報導暫告一段落~~~~

小麥草~

小麥草~

小寶士多啤梨

小寶士多啤梨

有o左o既玉女

有o左o既玉女

垂死掙扎的芥蘭頭...

垂死掙扎的芥蘭頭...

車茄仔仲有得食~

車茄仔仲有得食~

公主o既煎堆士多啤梨

公主o既煎堆士多啤梨

碰碰香比蟲咬呀!!!!!!!!!!!

碰碰香比蟲咬呀!!!!!!!!!!!

倒手香轉o左位就生到爸爸聲

倒手香轉o左位就生到爸爸聲

薄荷都係~

薄荷都係~
回復

sandylam 發表於 2009-3-16 13:41:50 |顯示全部樓層
我最怕既貓屎.
我諗你都係要圍起少少個長盆先得.
坐得唔舒服就唔會响度痾.

有蟲害同貓害
真係傷亡慘重喎.
回復

farfeifar 發表於 2009-3-16 14:07:35 |顯示全部樓層
係呀, 死鬼晒...種過law~
我棵百里香都有蟲咬, 佢地真係飢不擇食...
回復

farfeifar 發表於 2009-3-16 14:12:42 |顯示全部樓層

今次去日本d天氣凍o左好多啊,
不過人地d天氣真係好鬼好,
係街邊d花都靚過人o既!

100yen店o既藥...唔知係咩冇買

100yen店o既藥...唔知係咩冇買

我only搵到呢間野有種子賣咋

我only搵到呢間野有種子賣咋

日本人連菜頭都賣, 仲要貴過人hehe~

日本人連菜頭都賣, 仲要貴過人hehe~

不知名菜頭

不知名菜頭

街邊花都開得好靚呢!

街邊花都開得好靚呢!

咩花來呢, 種得好好啊~

咩花來呢, 種得好好啊~

有冇人知佢係咩啊?d花好硬淨同埋呈半透明狀架!

有冇人知佢係咩啊?d花好硬淨同埋呈半透明狀架!
P1040133 SS.jpg
回復

小寶 發表於 2009-3-16 14:14:13 |顯示全部樓層
最近比較忙, 用o左一個星期六重整返個花園...
有2個長盆已經變o左貓屎兜, d泥都比我倒晒~~
所有乜生物生都瓜晒, 連有防蟲網o既菜心都被攻擊,唔知點解呢?
因為瓜o左好多野, 所以多o左好多位種野hehe~
只有玉女依然個 ...
farfeifar 發表於 2009-3-16 12:30 PM

真係好多蟲害呀! 唔緊要去無存菁再種過!
回復

farfeifar 發表於 2009-3-16 14:17:46 |顯示全部樓層
809# 小寶
係呀, 反正仲有大把野未種hehe~
回復

farfeifar 發表於 2009-3-16 14:19:09 |顯示全部樓層
買o左d日本種子, 得閒分o左佢再post上種子庫先~
回復

月光光 發表於 2009-3-16 14:22:03 |顯示全部樓層
你好,d花真係好靚,有無買多d種子反嚟種?
回復

BanbieChan 發表於 2009-3-16 14:23:26 |顯示全部樓層
我想要呀~
回復

BanbieChan 發表於 2009-3-16 14:24:24 |顯示全部樓層
食得嗰D~
回復

farfeifar 發表於 2009-3-16 14:25:23 |顯示全部樓層
814# BanbieChan
好!等我呀~~~分好就寄hehe~
回復

farfeifar 發表於 2009-3-16 14:26:29 |顯示全部樓層
812# 月光光
d種子都唔平啊, 見好多hk都有, 所以唔係買o左好多...
同埋屈蛇怕比人捉, 心虛唔敢買咁多啊~~
回復

BanbieChan 發表於 2009-3-16 14:28:42 |顯示全部樓層
814# BanbieChan
好!等我呀~~~分好就寄hehe~
farfeifar 發表於 2009-3-16 14:25

多謝~
回復

月光光 發表於 2009-3-16 15:25:32 |顯示全部樓層
我都想要呀~
回復

fianfumy 發表於 2009-3-16 15:33:34 |顯示全部樓層
嘩 ...花菲 ..又大豐收喎 .
回復

farfeifar 發表於 2009-3-16 15:36:53 |顯示全部樓層
819# fianfumy
post o左係美女農友區喇, 要就留名啦!
回復