<完>(Black Rose) Black Baccara 黑色巴卡拉 --- 修剪枝條 x2

作者: tsoiyiu1009 發表于 2014-6-10 11:15:01
1847 21

鳴謝Strawberry分享~   
返家途中整斷左條長枝條......
雖然夏天不建議扞插...... 但不想益垃圾桶~
有無種開玫瑰/月季既花友想試一試插枝?

(Black Rose) Black Baccara 黑色巴卡拉 --- 修剪枝條 (好長,所以不能郵寄)
份數: 2份 (每份1條),加碼加多2份,共4份
p.s. 完美主意者請勿排隊登記!!!!

參考花照: (轉貼) http://rosesbyclaire.com/2013/01/15/roses-black-baccara/

交收方法:  
面交 -
*(一)至(五) 下午1點~3點半 (六)(日)可另議
朗屏西鐵站交收*

請自備購物袋
      遲到超過十五分鐘而無致電通知當作放棄交收。
      如臨時有事不到約定日期和時間交收者,必須60分鐘前通知對方。(包括我自己)

注意事項:  
1. 請耐心細閱以下條文
2. 收到分享後,接受分享者盡量在帖中回覆確認。
3. 無論如何,我認為有意見可以提出,但"本人"有最終決定權。
4. 沒有後補,我唔認識既花友不可由其他人代為申領
5. 如不能接受上述事項者請勿下標
6. 受分享者 : 應先閱讀分享版版規,才申請分享。任何違規,分享者有權取消受分享者資格
7. 分享者 : 應盡量跟隨次序來填上,如發現之前有錯漏,請幫手更改。THX~
8. 接受分享物品後,一年內不可轉售和謀利,違反此原則者,將再不得接受本人分享。
9. 如果沒有合理解釋而缺席交收者,必交由分享版版主扣分處理。

申請前請先自行了解此植物特性再加以判斷是否合適種植,才可申請

* 分享品唔係先到先得,24小時後至48小時前公佈結果,送出與否,本人有最後之決定權。

公怖結果:
1)  小紅楓樹
4)  洋蔥頭
8)  Josie 13/06已交收
11)   N-Blythe 13/06已請Josie代為交收

評分

查看全部評分

小紅楓樹 發表於 2014-6-10 11:16:55 |顯示全部樓層

1. 小紅楓樹 (thanks!)

yes ar ! it's beautiful

whatapps約交收la~ hehe  發表於 2014-6-12 15:54
恭喜恭喜 ^^  發表於 2014-6-12 15:54
haha~ 你又想拎俾你家姐玩丫?  發表於 2014-6-10 11:18
回復

empire 發表於 2014-6-10 11:24:30 |顯示全部樓層
2. empire (謝謝)
回復

silicon 發表於 2014-6-10 11:45:54 |顯示全部樓層
3. silicon, thx!
回復

洋蔥頭 發表於 2014-6-10 13:03:04 |顯示全部樓層

4.洋蔥頭(thanks!)

whatapps約交收la~ hehe  發表於 2014-6-12 15:54
恭喜恭喜 ^^  發表於 2014-6-12 15:54
回復

JoanneBB 發表於 2014-6-10 16:55:32 |顯示全部樓層

5. JoanneBB,多謝分享,想試吓種
交收又近
回復

☆桃仔☆ 發表於 2014-6-10 23:05:43 |顯示全部樓層

交收又近
6.桃仔.希望有份喇
回復

lameric 發表於 2014-6-10 23:20:02 |顯示全部樓層

交收又近
6.桃仔.希望有份喇
7. lameric 正呀!!我最鍾意黑色..
回復

josie 發表於 2014-6-10 23:22:47 |顯示全部樓層

交收又近
6.桃仔.希望有份喇
8. Josie. Thx.

whatapps/ line約交收la~ hehe  發表於 2014-6-12 15:55
恭喜恭喜 ^^  發表於 2014-6-12 15:53
回復

阿火 發表於 2014-6-11 01:42:36 |顯示全部樓層
5. JoanneBB,多謝分享,想試吓種交收又近
6.桃仔.希望有份喇
9. 阿火(謝謝分享!之前種過街邊跳樓貨既迷你紅色玫瑰開完花後就byebye!今次想試多一次種植.... )
回復

chanpyhilda 發表於 2014-6-11 09:11:13 |顯示全部樓層
6.桃仔.希望有份喇
9. 阿火(謝謝分享!之前種過街邊跳樓貨既迷你紅色玫瑰開完花後就byebye!今次想試多一次種植.... )
10. chanpyhilda (明白希望不大, 但都好想試下! 好想種玫瑰呢! 謝謝!)
回復

N-Blythe 發表於 2014-6-11 10:23:57 |顯示全部樓層
6.桃仔.希望有份喇
10. chanpyhilda (明白希望不大, 但都好想試下! 好想種玫瑰呢! 謝謝!)
11. N-Blythe  Nice color, thanks

whatapps/ line約交收la~ hehe  發表於 2014-6-12 15:55
恭喜恭喜 ^^  發表於 2014-6-12 15:53
回復

芝士寶寶 發表於 2014-6-11 13:45:15 來自手機 |顯示全部樓層
12.芝士寶寶(呢種末種過想試試種!後備!謝謝!)
回復

lok_1980 發表於 2014-6-11 14:46:16 |顯示全部樓層
佢好靚呀~
我種唔到都要讚下。
回復

novernber 發表於 2014-6-11 17:54:08 |顯示全部樓層
6.桃仔.希望有份喇
11. N-Blythe  Nice color, thanks
13. Novernber many thanks
回復

applegarden 發表於 2014-6-11 18:50:10 |顯示全部樓層

6.桃仔.希望有份喇
13. Novernber  many thanks
14. applegarden (好特別的顏色.後備pls, thx~)
回復

小魚茄 發表於 2014-6-11 23:53:30 |顯示全部樓層
6.桃仔.希望有份喇
13. Novernber  many thanks
14. applegarden (好特別的顏色.後備pls, thx~)
15. 小魚茄 (我有天台~可以種玫瑰 ! 排隊希望抽到 thanks !!!)
回復

tsoiyiu1009 發表於 2014-6-12 15:51:49 |顯示全部樓層
公怖結果:
1)  小紅楓樹
4)  洋蔥頭
8)  Josie
11)   N-Blythe

thank you very much!  發表於 2014-6-12 16:19
Thank you...  發表於 2014-6-12 16:13
回復

洋蔥頭 發表於 2014-6-12 16:24:22 來自手機 |顯示全部樓層
太好啦,抽中咗,多謝采瑶媽^0^
回復

N-Blythe 發表於 2014-6-12 18:21:46 |顯示全部樓層
謝謝采瑶媽愛心分享 ew (22).gif
回復

12下一頁