返回列表 發新帖

魚街小休.

作者: seasonsjoe 發表于 2008-7-30 13:37:40
3900 24
chris 發表於 2008-7-31 15:11:18 |顯示全部樓層
原帖由 Tony 於 2008-7-31 13:19 發表

魚街油站嗰面,同你講ge係一樣ga,唔係整定ga

街尾有兩三檔, 係唔係轉咗彎對正油站, 下次去要搵下先, 真係好耐無食好味的猪大腸
回復

jellyfishy 發表於 2008-7-31 15:16:17 |顯示全部樓層
原帖由 chris 於 2008-7-31 15:07 發表

十一二點先有, 真係走鬼檔

其實係我成日十一點左右才到那兒搭車~
回復

jellyfishy 發表於 2008-7-31 15:17:06 |顯示全部樓層
原帖由 chris 於 2008-7-31 15:09 發表

觀塘果檔以前係係物華街口同裕民坊兩邊擺, 但係近年捉得好利害, 已經好耐無見佢開檔了, 唔知係唔係要十二點佢先開呢 ?

記得以前樂華邨都有,家下仲有無呀?
回復

chris 發表於 2008-8-3 19:47:35 |顯示全部樓層
噚日我去咗魚街買野, 梗係順便掃下街喇,
第一站, 炸大腸 - 街尾對正油站果間, 8蚊串, 真係炸到透, 一d肥油都無, 正,
第二站, 椰汁 - 炸大腸隔兩三檔的椰汁大王, 小杯 $10, 大杯$13, 樽裝$18, 椰味好重, 夠凍, 而且又滑, 一流,
              不過係隔離開檔都係賣椰汁, 平 30%, 無乜人幫親, 所以去到就幫親咗多人排隊的右邊果檔椰汁大王, 另外果檔唔知有無人試過?4
第三站, 臭豆腐 - 炸得好鬆脆, 味道都幾好, 但係就唔夠臭, 差咁 d
回復

Tony 發表於 2008-8-3 20:37:33 |顯示全部樓層
而家炸大腸要$8拿,之前$7咋,不過我都會照食add7icon
回復