返回列表 發新帖

樓上住咗個痴線佬, 點算

作者: chris 發表于 2008-7-29 19:05:48
6023 59
gtrnismo 發表於 2008-7-31 23:26:12 |顯示全部樓層

跌波子!!!!!!!!

原帖由 harry692 於 2008-7-31 23:16 發表

我也有相同的經曆
我樓上日嘈夜嘈,推椅、跳繩、小孩跑步、穿高根鞋行來行去,跌波子、細路跳來跳去還有很多說不盡。
日抖向管理處,夜也向管理處投訴。亦試過報警(三次)亦冇補於事。
最后我都是要搬走。(住了七年舊年才 ...

高根 (晨早照鏡不斷徘徊), 跌波子, 推椅, 小孩跑步

一樣喇

之前再之前就系感
最後踢左佢度門一腳之後竟然好聲好氣傾 (之前佢地都好粗口下)

我覺得自己好吾arm, 但真系控制吾倒

感同身受
回復

阿晴 發表於 2008-8-1 02:50:23 |顯示全部樓層
原帖由 kelvinkou 於 2008-7-31 12:33 發表
講起癲佬, 令我回想起澳門呢邊個怪女人... 唔知佢對波係點整出黎...
應該係因感情失敗而神經失常的... 可悲又可笑!
我見過佢3-4次, 正常人見到佢係唔會企喺佢隔離, 我影相都退到超遠先影!
最好笑唔係佢怪異的打扮,  ...

WAH~~ 阿姐好得wor~ 潮爆~ 2031年ge新look~ 負唔負荷到ga?!

回復

Alfphy 發表於 2008-8-1 03:07:28 |顯示全部樓層
原帖由 阿晴 於 2008-8-1 02:50 發表

WA~~ 阿姐好得wor~ 潮爆~ 2031年ge新look~ 負啊唔負荷到ga?!

夜晚見到,以為見到.....
回復

阿晴 發表於 2008-8-1 03:13:11 |顯示全部樓層
原帖由 Alfphy 於 2008-8-1 03:07 發表

唔會掛…如果佢咁ge樣夜ma ma 0係條街.. 應該一早比人捉左入院…

回復

cross 發表於 2008-8-1 11:27:49 |顯示全部樓層
我住果度成日都有家人好嘈咁鬧交..
係日日嘈
我心諗..你地快d嘈大d斬死一個算
個老豆同個仔講粗口「x你老x」
有次同呀媽傾計..我呀媽話..條友都傻o既..咁樣係鬧自己老婆唔係鬧個仔
回復

gtrnismo 發表於 2008-8-1 11:30:48 |顯示全部樓層

尖沙咀海港城都有個

原帖由 阿晴 於 2008-8-1 02:50 發表

WAH~~ 阿姐好得wor~ 潮爆~ 2031年ge新look~ 負唔負荷到ga?!

最中意透視
尖咀翻工一定見過佢

佢識講中文要小心
回復

everydayfan 發表於 2008-8-1 13:27:51 |顯示全部樓層
我以前屋企都係咁, 樓上成日都著高跟鞋走黎走去, 我呀麻就會拎住隻木屐, 駁住枝掃把, 係天花板度督下督下, 俾返d回音佢聽, 督左幾次之後就無晒高跟鞋聲喇, 製做噪音果個人唔知自己影響到人, 俾返佢聽就覺得煩架喇~
至於波子聲, 有人話係間屋有鬼魂係度行, 科學角度黎講, 其實係大廈可能因被風些微吹到, 石屎之間有些微郁動, 所以有聲. 所以住村屋就無波子聲
回復

ハマナス 發表於 2008-8-1 13:34:45 |顯示全部樓層
我細個o個時住屋邨都遇過個日日製造嘈音嘅伯伯, 不過佢唔係黐嘅, 係盲嘅
話說我哋一家啱啱搬入去時, 已經日日聽到樓上有人揼地, 頭o個兩三個月, 我爸媽以為樓上裝修, 忍咗幾個月終於忍唔住走上去睇。原來住咗個雙目失明嘅伯伯, 我亞媽見到佢揸住支(地拖)棍, 棍下面釘咗好多釘, 我亞媽同佢講叫佢唔好再揼地, 個伯伯又聽我亞媽講, 無揼個幾禮拜。個幾禮拜後又再揼, 我哋又再忍, 忍無可忍時, 我亞媽又再走上去講, 又停咗個幾禮拜, 如是者不斷重覆...就連去房處投訴都無用
唔知隔咗幾多年, 突然靜咗幾個月, 我問亞爸個亞伯係咪搬走咗, 原來個伯伯晒衫時跌咗落街去咗, 亞爸怕我驚, 所以無講。知道唔問啦, 我間房係露台, 個窗就係佢跌落街個位
又隔咗一排, 半夜會聽到好清翠嘅扣窗聲, 我住十一樓架, d咁環境梗係大被蓋頭瞓啦。之後間唔市又返黎扣下我隻窗。又隔咗好幾年, 有一晚比亞爸鬧完, 心情唔好, 佢又半夜走黎扣窗, 我終於忍唔住破口大駡, 立即無晒扣窗聲。之後佢仍然斷斷續續返黎扣窗, 每次鬧完佢就停, 雖然我知佢無惡意, 但係都唔好半夜黎玩我丫...

回復

jellyfishy 發表於 2008-8-1 14:39:45 |顯示全部樓層
原帖由 ハマナス 於 2008-8-1 13:34 發表
我細個o個時住屋邨都遇過個日日製造嘈音嘅伯伯, 不過佢唔係黐嘅, 係盲嘅
話說我哋一家啱啱搬入去時, 已經日日聽到樓上有人揼地, 頭o個兩三個月, 我爸媽以為樓上裝修, 忍咗幾個月終於忍唔住走上去睇。原來住咗個雙目 ...

點解變左講鬼故既~ 都幾驚驚喎~
回復

everydayfan 發表於 2008-8-1 15:09:16 |顯示全部樓層
屋村成日都會有好多鬼故出~
回復

kelvinkou 發表於 2008-8-1 15:32:10 |顯示全部樓層
原帖由 Alfphy 於 2008-8-1 03:07 發表

佢係有問題啫... 唔係鬼... 不過佢同鬼有一個共通點: 一樣可以周圍嚇人!
回復

harry692 發表於 2008-8-1 17:39:16 |顯示全部樓層
原帖由 everydayfan 於 2008-8-1 13:27 發表
我以前屋企都係咁, 樓上成日都著高跟鞋走黎走去, 我呀麻就會拎住隻木屐, 駁住枝掃把, 係天花板度督下督下, 俾返d回音佢聽, 督左幾次之後就無晒高跟鞋聲喇, 製做噪音果個人唔知自己影響到人, 俾返佢聽就覺得煩架喇~
...

我都試過用木板楝上天花板,洞洞聲。亦試過爆機,嘈到我都頂吾順,到最後都是一樣,因他住在我樓上。嘈我的機會十分容易。
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-8-1 17:46:29 |顯示全部樓層
話說我哋一家啱啱搬入去時, 已經日日聽到樓上有人揼地, 頭o個兩三個月, 我爸媽以為樓上裝修, 忍咗幾個月終於忍唔住走上去睇。原來住咗個雙目 ...

靚太!隔離有版講真人真事,做乜你唔 post 過去比大家睇下呀!
但都幾得人驚!
回復

ハマナス 發表於 2008-8-1 19:50:14 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-8-1 17:46 發表

靚太!隔離有版講真人真事,做乜你唔 post 過去比大家睇下呀!
但都幾得人驚!

因為講開嘈音先令我諗起佢
初頭都幾驚架, 後來就習慣咗喇, 而且一鬧佢就停, 最憎佢半夜嘈醒我, 唔鬧佢佢會玩成晚...
回復

阿晴 發表於 2008-8-1 20:02:35 |顯示全部樓層
....又隔咗一排, 半夜會聽到好清翠嘅扣窗聲, 我住十一樓架, d咁環境梗係大被蓋頭瞓啦。之後間唔市又返黎扣下我隻窗。又隔咗好幾年, 有一晚比亞爸鬧完, 心情唔好, 佢又半夜走黎扣窗, 我終於忍唔住破口大駡, 立即無晒扣窗聲。之後佢仍然斷斷續續返黎扣窗, 每次鬧完佢就停, 雖然我知佢無惡意, 但係都唔好半夜黎玩我丫...

會唔會佢唔係敲你個窗, 而係佢想敲樓上個窗, 想爬返入自已屋企r..................?

回復

ハマナス 發表於 2008-8-1 20:15:58 |顯示全部樓層
原帖由 阿晴 於 2008-8-1 20:02 發表

會唔會佢唔係敲你個窗, 而係佢想敲樓上個窗, 想爬返入自已屋企r..................?

唔該晒, 我諗咗好耐個"敲" 字點寫
唔會囉, 因為個伯伯去咗後一直都無人搬入去, 而且舊式屋邨個露台得鐵枝, 佢無裝鋁窗架
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-8-1 20:35:05 |顯示全部樓層
毛管都棟哂!
回復

chris 發表於 2008-8-1 20:46:12 |顯示全部樓層
講講下變咗鬼古, 有d驚驚地,

樓上有似完咗工, 已經無嘈幾日, 安靜晒
回復

BanbieChan 發表於 2008-8-1 21:36:55 |顯示全部樓層
原帖由 chris 於 2008-8-1 20:46 發表
講講下變咗鬼古, 有d驚驚地,

樓上有似完咗工, 已經無嘈幾日, 安靜晒 http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/onion/onion%20(15).gif

恭喜
回復

羊咩咩 發表於 2008-8-2 12:09:36 |顯示全部樓層
個阿伯有心事,想揾人傾?
回復