樓上住咗個痴線佬, 點算

作者: chris 發表于 2008-7-29 19:05:48
6024 59
heiheimama 發表於 2008-7-29 22:32:28 |顯示全部樓層
咁佢係度鑽咩?唔通鑽穿哂自己幅牆?~
回復

KATY 發表於 2008-7-29 23:18:19 |顯示全部樓層
不停鑽野~很奇怪!
回復

Tony 發表於 2008-7-29 23:49:49 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-7-29 22:32 發表

我樓上喺上年夏天,星期一至五,日日都鑽,佢有時間個喎,11:00-2:00,3:00-5:00,十分準時ga
我同我家姐係度諗,佢鑽咩,鑽咁耐,佢間屋變危樓ga啦喎
回復

草民 發表於 2008-7-29 23:58:51 |顯示全部樓層
好佬怕爛佬,爛佬怕潑婦,潑婦怕差佬,差佬怕................癲佬。
冇符
回復

tata 發表於 2008-7-30 00:29:17 |顯示全部樓層
佢可能係一個失業到痴咗嘅裝修工人, 以為自己要開工呀, 超無奈
回復

Alfphy 發表於 2008-7-30 00:36:20 |顯示全部樓層
原帖由 草民 於 2008-7-29 23:58 發表
好佬怕爛佬,爛佬怕潑婦,潑婦怕差佬,差佬怕................癲佬。
冇符

真係敢怒不敢言,超慘!
回復

阿晴 發表於 2008-7-30 01:21:27 |顯示全部樓層
唔通佢係 神打上身 ……
回復

阿晴 發表於 2008-7-30 01:22:31 |顯示全部樓層
原帖由 草民 於 2008-7-29 23:58 發表
冇符

好句好句…
回復

jellyfishy 發表於 2008-7-30 08:49:31 |顯示全部樓層
同d鄰居輪住上去同佢傾計, 等佢無時間鑽野, 咁得唔得呀~?
回復

羊咩咩 發表於 2008-7-30 09:29:11 |顯示全部樓層
同佢講神打唔係咁玩既...............
回復

cross 發表於 2008-7-30 10:00:48 |顯示全部樓層
我同一層撞正有家傻嫁- -
回復

kwanyeehui 發表於 2008-7-30 10:09:31 |顯示全部樓層
原帖由 chris 於 2008-7-29 19:33 發表

係呀, 佢仲係窗口貼滿晒符, 好鬼異,

樓上係頂樓, 對面樓我有個朋友住係高層, 佢話俾我知佢係天台開咗個檀, 玩神打 ??

嘩! 走火入魔.
我以前做保安, 有個住客都係黐線架,
食藥就正常, 但久不久就發作.
可以整日坐在您側邊, 語無倫次咁同您傾計.
唔答佢就自言自語.
請佢返上樓佢又獨居無事做. 好煩.
有個星期日大清早她落樓拿盒菜叫我食.
我梗係唔食啦! 跟本她都唔知自己做緊嘜.
星期日食蝦蛟, 燒賣架馬.

回復

chris 發表於 2008-7-30 11:46:16 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-7-29 22:32 發表

成間屋度度都鑽下,  佢連地板都鑽埋, 好驚會鑽穿我個天花

記得十幾年前無線有個節目, 唔記得個名, 係講d特別野同投訴個案,

有次又係話樓上日日都係度鑽野, 個記者上到去問下喇, 點知開門o既係個師奶,

佢話有惡魔係牆度出嚟, 要用電鑽鑽死佢...............

結果真係咁, 撞到個痴o既, 點講都無用, 望佢記得食藥好過

回復

羊咩咩 發表於 2008-7-30 13:06:09 |顯示全部樓層
原帖由 chris 於 2008-7-30 11:46 AM 發表

成間屋度度都鑽下,  佢連地板都鑽埋, 好驚會鑽穿我個天花 http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/onion/onion%20(51).gif

記得十幾年前無線有個節目, 唔記得個名, 係講d特別野同投訴個案,

有次又係話樓上日日都 ...

十幾年後搬左去你樓上?
回復

chris 發表於 2008-7-31 09:06:30 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2008-7-30 13:06 發表

十幾年後搬左去你樓上?

唔係呀, 咁大鑊
回復

cross 發表於 2008-7-31 09:21:25 |顯示全部樓層
原帖由 chris 於 2008-7-30 11:46 發表

成間屋度度都鑽下,  佢連地板都鑽埋, 好驚會鑽穿我個天花 http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/onion/onion%20(51).gif

上曬腦藥都冇鬼用
回復

Alfphy 發表於 2008-7-31 10:11:46 |顯示全部樓層
原帖由 chris 於 2008-7-30 11:46 發表

好恐怖!!
回復

kelvinkou 發表於 2008-7-31 12:33:48 |顯示全部樓層
講起癲佬, 令我回想起澳門呢邊個怪女人... 唔知佢對波係點整出黎...
應該係因感情失敗而神經失常的... 可悲又可笑!
我見過佢3-4次, 正常人見到佢係唔會企喺佢隔離, 我影相都退到超遠先影!
最好笑唔係佢怪異的打扮, 而是其他人見到佢之後忍笑或驚恐的表情...
以前成日都喺我家附近出沒... 不過呢排都幾耐唔見佢lu...

睇下幅相, 留意中間的女人!

那金色的物體係佢個胸黎ga!!!!!!!! 好易睇漏眼...

仲有, 佢啲頭髮係假ga!!! 佢個頭其實無咁高ga!
即是話佢將佢啲假髮紮埋一束固定在自己頭上, 金色的假髮好似個噴泉咁放番落黎!
回復

gtrnismo 發表於 2008-7-31 13:54:56 |顯示全部樓層

我家因為類似問題已經搬過既次屋

原帖由 chris 於 2008-7-29 19:05 發表
我樓上上兩年住咗個痴線佬, 耐唔耐就發作, 一發就成十幾日,

日頭果時佢用電鑽係咁鑽牆, 仲係不停咁鑽, 由朝噪到晚, 不過一到六點就收到, 想報警又唔得

平時無人係屋企就話無所謂, 但係星期六, 放假就好煩 ...

我好熟了

理論上係可以投訴
噪音並非太早或太夜
連續有噪音就可以投訴, 試過有案例就係有人彈琴左腳不斷踩下踩下比人投訴

但香港噪音的意識太低
我屋企隔離有人養狗, 日又吠夜又吠
我地久不久就投訴, 佢地放隻狗出尼係感吠, 但自己就關埋門開冷氣
冬天都開﹗
隻狗見野就吠, 唔見野都吠
最後我地有次懷疑有死狗/死貓臭味之後佢家誤以為我地又投訴
出尼破口大罵, 鬧左1個鐘老母
管理員都理唔倒禁多

噪音係香港只可以靠自律
因為其他國家隔離屋會互相幫忙, 如有此癲人大家都會做證
香港好多人都多1事不如少1事
所以癲佬橫行
回復

harry692 發表於 2008-7-31 23:16:39 |顯示全部樓層
原帖由 gtrnismo 於 2008-7-31 13:54 發表

我好熟了

理論上係可以投訴
噪音並非太早或太夜
連續有噪音就可以投訴, 試過有案例就係有人彈琴左腳不斷踩下踩下比人投訴

但香港噪音的意識太低
我屋企隔離有人養狗, 日又吠夜又吠
我地久不久就投訴, 佢地放隻 ...

我也有相同的經曆
我樓上日嘈夜嘈,推椅、跳繩、小孩跑步、穿高根鞋行來行去,跌波子、細路跳來跳去還有很多說不盡。
日抖向管理處,夜也向管理處投訴。亦試過報警(三次)亦冇補於事。
最后我都是要搬走。(住了七年舊年才搬)
因為當時我心常想著拿刀斬他全家,但想到我的家人所以、、、、。
我想他們噪音意識不是太低是自私,嘈音不是直接影晌他們正所為關人隱事。
回復