噙日買的精緻小食

作者: sandy 發表于 2008-7-25 12:49:39
2256 13
每次經過Emax都會買d比小可愛. 噙日也不例外.  此店是用全天然用料. 所以食得放心.

呢三隻噙日買的

呢三隻噙日買的

呢一盒四月份時買的

呢一盒四月份時買的
蛀米虫 發表於 2008-7-25 12:51:12 |顯示全部樓層
狗狗個樣好好奇por~
d食物好精美, 好似好好食甘, 睇到我都想食
回復

sandy 發表於 2008-7-25 13:00:12 |顯示全部樓層
原帖由 蛀米虫 於 2008-7-25 12:51 發表
狗狗個樣好好奇por~
d食物好精美, 好似好好食甘, 睇到我都想食

小可愛係等得太心急. 因為我地唔比佢食住 .要影下相先. 所以佢等到留晒口水. 佢每次都好鍾意食. 因為都整得好香.  唔駛1-2分鐘便會同你清左件餅.
回復

TUPLIP28 發表於 2008-7-25 13:00:49 |顯示全部樓層
Where is this place?next time go hk must go and see see
回復

sandy 發表於 2008-7-25 13:01:41 |顯示全部樓層
原帖由 TUPLIP28 於 2008-7-25 13:00 發表
Where is this place?next time go hk must go and see see

九龍灣展覽 EMax 四樓
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-7-25 13:54:31 |顯示全部樓層
噢,我以為跑馬地添,o個度都有間咁上下嘅鋪頭,仲有狗狗 birthday cake 賣!殺死人呀...
回復

sandy 發表於 2008-7-25 13:56:46 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-7-25 13:54 發表
噢,我以為跑馬地添,o個度都有間咁上下嘅鋪頭,仲有狗狗 birthday cake 賣!殺死人呀...

跑馬地果間係主舖. 呢間就係佢既分店囉.  係呀. 佢d 生日 cake都靚. 今年都考慮試下佢.
回復

everydayfan 發表於 2008-7-25 15:52:48 |顯示全部樓層
古古力???  狗狗食得架咩? 仲有, 想問下...係咪成櫃都係狗食既黎架? 整到好似人食既野咁既?
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-7-25 16:06:29 |顯示全部樓層
原帖由 sandy 於 2008-7-25 13:56 發表

跑馬地果間係主舖. 呢間就係佢既分店囉.  係呀. 佢d 生日 cake都靚. 今年都考慮試下佢.

我冇留意鋪頭名,所以唔知係同一間,我見 d snack 好似見過,所以以為係跑馬地!
回復

sandy 發表於 2008-7-25 16:09:35 |顯示全部樓層
原帖由 everydayfan 於 2008-7-25 15:52 發表
古古力???  狗狗食得架咩? 仲有, 想問下...係咪成櫃都係狗食既黎架? 整到好似人食既野咁既?

唔係人食既古古力來架. 狗狗基本上係話唔食得人食既古古力.

呢隻係一隻用料唔記得叫咩. 佢既樣子同古古力一樣. 但冇古古力既成份架.

係呀. 成櫃都係比狗食的. 但人都一樣食得. 我都試過. 因為全部用天然材料整. such as 大麥 , 低脂cheese. ... 只係人食覺得好硬同味道好餅咋嘛.
回復

chudaicheung 發表於 2008-7-25 22:04:38 |顯示全部樓層
狗狗好靚呀~
回復

卓男媽 發表於 2008-7-29 19:06:01 |顯示全部樓層
D cake 真係整得好靚, 睇到我都流晒口水
回復

freddywongdy 發表於 2008-7-29 21:38:59 |顯示全部樓層
見到而家D狗狗野食咁靚!
......真係做狗好過做人!
回復

sandy 發表於 2008-8-23 02:40:00 |顯示全部樓層
搵番個名啦. 狗狗食得既古古力. 其實係叫角豆 (Carob)

角豆是巧克力的代替品,角豆取自角豆樹上的豆莢,擁有和巧克力一樣的香醇口感,不含咖啡因和可可鹼,並具備許多對狗狗有益的營養成分,是非常適合狗狗食用的健康天然食材。

角豆有豐富的鈣質,其鈣質含量相當於巧克力的三倍,且不含阻礙鈣質和鋅吸收的草酸,幫助狗狗強化骨骼和牙齒,還有大量的維他命B2(核黃素)可促進狗狗生長發育、新陳代謝和皮膚的健康。 更重要的是,角豆的熱量只有巧克力的三分之一,脂肪含量接近零。 角豆也富含水溶性纖維─果膠,可降低狗狗的膽固醇和減低心臟病發的機率。
回復