分享/交換 (無花果 小苗 ) - 20份 "2014 1st batch" (完)

作者: i4kai 發表于 2014-4-16 11:33:45
5400 72
i4kai 發表於 2014-4-16 23:53:52 |顯示全部樓層

Too many people on the list already.
anyone who can't get one, please wait for the next batch.
Thank you !

I'll arrange delivery ASAP.
回復

hk_sleepy 發表於 2014-4-16 23:57:02 |顯示全部樓層
我現排定隊等,謝謝!
回復

sandy 發表於 2014-4-17 01:29:15 |顯示全部樓層
我都想排隊, 多謝, 我住大埔區, 可以渣車於大埔/太和站交收
回復

desmond 發表於 2014-4-17 08:19:41 |顯示全部樓層
迷岩有興趣嗎?有數種可供選擇
回復

boyboylo 發表於 2014-4-17 09:06:10 |顯示全部樓層
補充: 樓主,我排16, boyboylo, 有金邊吊蘭苖交換,大學交收!謝謝
回復

carcheung 發表於 2014-4-17 09:26:01 |顯示全部樓層
sel 發表於 2014-4-16 20:24
Organize a bit and added back those missing people,  pls check

1.empire (Thanks) - 我有阿當, 布蘭 ...

sel, 多謝你加番我地入去個list, Thank you
回復

Sarah1228 發表於 2014-4-17 09:34:16 |顯示全部樓層
由枝條插成小苗一定付出了一番心血和精力, 很欣賞樓主的無私愛心分享!  我也很希望自己在香港可申請排隊取小苗, 長成後再分享出去, 推動社區種植.
回復

kkhope 發表於 2014-4-17 15:17:39 |顯示全部樓層

1.empire (Thanks) - 我有阿當, 布蘭瑞克 同 中紫 枝條 可以交換。
2.芝士寶寶(謝謝!)
3. homa  (初學種無花果,望能分享到,謝謝!)
4. Ylee (謝謝!)大埔火車站
5. silicon, thx
6. 小田園 (bun bun 無花果技條, 可大埔交收, 謝謝! ^^)
7.
8. Dick ( 初學無花果,只有朱頂丶風雨蘭丶垂筒球根交換。如不合用,申請分享隊)
9.SK CHAN, 我有山東青皮、美利亞、瑪義士陶芬、B1011,不過我在插支中, 希望出到苗, 我17/4-27/4不在HK, 可否留一1-2支/小苗給我, 回來同你交換, 可以大學站交收
10. PeggyPeggy (初學種無花果,可大學站交收,謝謝分享!)
11. Fantamousse 取消申請,謝謝
12. chow chow (來自幾年前森x園嘅豐產王插技,已出很多葉及根,我有機會交換嗎?)
13.  JasperEllie
14. mmui (有瓜,果, 香草交換,岩開始學種無花果 粉嶺, 謝謝)
15.  cylau0910   (有波姬紅, 丰產&瑪斯爾, 某他森記品種枝條可交, 大埔站)
16. boyboylo (新手, 排隊等分享)大學站
17 Miyuki01 (謝謝!) 暫時未有得交換,謝謝分享!
大埔火車站
18. rcheung  (有加多利亞蘭  交換) 謝  大學可以嗎
19.kkhope (有紅矮生,波姬紅或Bun Bun插支小苗交換,謝謝 ^^ 可大埔交收。 )取消申請,麻煩曬
20. rcc
21. tmty(可大學站交收)
22. Eibon -  那就求分享小苗 x1 謝謝~ (大學站)
23. milkmilk 可用土耳其無花果小苗交換(太和站)OK?
24.novernber (未有種植無花果經驗,但想學種,希望排得小苗:)可在大埔火車站交收)
25. Chutou - 謝謝分享, 可大埔交收
26. Dolphin - 可用百香果/火龍果支條交換,粉嶺站,上年都有排後補~謝謝!
27. sel - 大埔仁興街, 星期三1145am左右 (用一盆有花既非洲紫羅蘭交換可以嗎?)
28. CARRIEZ (有棵7個月土耳其無花果可交換,大學交收)
29. bohmui - 我是新丁一名,剛搬入新界居住開始種植生活,求分享小苗,可在大埔取。謝謝。
回復

lilycurry 發表於 2014-4-17 16:54:43 |顯示全部樓層
1.empire (Thanks) - 我有阿當, 布蘭瑞克 同 中紫 枝條 可以交換。
2.芝士寶寶(謝謝!)
6. 小田園 (bun bun 無花果技條, 可大埔交收, 謝謝! ^^)
7.
8. Dick ( 初學無花果,只有朱頂丶風雨蘭丶垂筒球根交換。如不合用,申請分享隊)
9.SK CHAN, 我有山東青皮、美利亞、瑪義士陶芬、B1011,不過我在插支中, 希望出到苗, 我17/4-27/4不在HK, 可否留一1-2支/小苗給我, 回來同你交換, 可以大學站交收
10. PeggyPeggy (初學種無花果,可大學站交收,謝謝分享!)
12. chow chow (來自幾年前森x園嘅豐產王插技,已出很多葉及根,我有機會交換嗎?)
14. mmui (有瓜,果, 香草交換,岩開始學種無花果 粉嶺, 謝謝)
15.  cylau0910   (有波姬紅, 丰產&瑪斯爾, 某他森記品種枝條可交, 大埔站)
17 Miyuki01 (謝謝!) 暫時未有得交換,謝謝分享!
大埔火車站
18. rcheung  (有加多利亞蘭  交換) 謝  大學可以嗎
19.kkhope (有紅矮生,波姬紅或Bun Bun插支小苗交換,謝謝 ^^ 可大埔交收。 )取消申請,麻煩曬
20. rcc
22. Eibon -  那就求分享小苗 x1 謝謝~ (大學站)
23. milkmilk 可用土耳其無花果小苗交換(太和站)OK?
24.novernber (未有種植無花果經驗,但想學種,希望排得小苗:)可在大埔火車站交收)
26. Dolphin - 可用百香果/火龍果支條交換,粉嶺站,上年都有排後補~謝謝!
27. sel - 大埔仁興街, 星期三1145am左右 (用一盆有花既非洲紫羅蘭交換可以嗎?)
28. CARRIEZ (有棵7個月土耳其無花果可交換,大學交收)
29. bohmui - 我是新丁一名,剛搬入新界居住開始種植生活,求分享小苗,可在大埔取。謝謝。
30. lilycurry 排下次分享 (土耳其無花果苗-- 去年從jesuschrist分享的小苗長到現在。另有南非無花果小苗(種子到現在約4個月。)
回復

hk_sleepy 發表於 2014-4-17 18:02:14 |顯示全部樓層
.empire (Thanks) - 我有阿當, 布蘭瑞克 同 中紫 枝條 可以交換。
2.芝士寶寶(謝謝!)
7.
大埔火車站
20. rcc
30. lilycurry 排下次分享 (土耳其無花果苗-- 去年從jesuschrist分享的小苗長到現在。另有南非無花果小苗(種子到現在約4個月。)
31. hk_sleepy 排下次分享
回復

carcheung 發表於 2014-4-18 09:06:07 |顯示全部樓層
交收完成, 謝謝
回復

芝士寶寶 發表於 2014-4-18 10:46:23 |顯示全部樓層
已交收!謝謝樓主!^v^
回復

cylau0910 發表於 2014-4-18 10:54:41 |顯示全部樓層
多谢分享,交收順利完成!
回復

JasperEllie 發表於 2014-4-18 11:03:46 |顯示全部樓層
我係no.13,新丁唔識點聯絡版主。

win
想聯絡樓主,用樓主圖像下發消息制,pm同佢傾!  發表於 2014-4-18 11:26
回復

JasperEllie 發表於 2014-4-18 12:11:24 |顯示全部樓層
多謝前輩指導。
回復

小田園 發表於 2014-4-18 16:47:01 |顯示全部樓層
感謝樓主分享
回復

silicon 發表於 2014-4-19 18:54:01 |顯示全部樓層
已順利交收,多謝樓主分享
回復

ylee 發表於 2014-4-19 19:05:43 |顯示全部樓層
謝謝樓主分享
回復

JasperEllie 發表於 2014-4-19 20:13:30 |顯示全部樓層
十分多謝樓主分享的小苗。
回復

JasperEllie 發表於 2014-4-19 20:13:33 |顯示全部樓層
十分多謝樓主分享的小苗。
回復