我喜愛的月季 2014-3-31/ 39頁 更新

作者: 花草之家 發表于 2008-7-23 18:30:41
55858 785
花草之家 發表於 2009-7-27 11:45:54 |顯示全部樓層
花草, 你有份拖我落毒海架, 我要好似層壓式推銷咁拖多d人茖毒海先掂架
Agnes, 有千千萬萬嘅花花,  ...
yuwaiman 發表於 2009-7-26 00:02

睇見毒海浮沉d人咁開心 4895686872da995ea8.gif 就算冇人拖都要自己跳落去啦 94ae50d4f8837696c1.gif
回復

hk88688 發表於 2009-7-27 21:04:29 |顯示全部樓層
Agnes, 1棵邊夠? 種多幾棵有個伴嘛add4icon
回復

Agnes 發表於 2009-7-28 21:24:07 |顯示全部樓層
花草, hk88688, 敏敏, 你哋唔駛引我啦!愛情要專一至高尚嘛!棵藍絲帶最一見難忘, 一見傾情, 而家興 The One, 我要藍絲帶做我嘅 The One.
回復

vincentma 發表於 2009-7-29 08:56:27 |顯示全部樓層
花草, hk88688, 敏敏, 你哋唔駛引我啦!愛情要專一至高尚嘛!棵藍絲帶最一見難忘, 一見傾情, 而家興 The One, 我要藍絲帶做我嘅 The One.http://lanshinetweb.myweb.hinet.net/msn/tatit/tatit%20(37).jpg ...
Agnes 發表於 2009-7-28 21:24
The one 都有幾個后宮喎!專一係 at certain period and at certain occasion, not forever la !
回復

Agnes 發表於 2009-7-29 09:48:15 |顯示全部樓層
The one 都有幾個后宮喎!專一係 at certain period and at certain occasion, not forever la !
vincentma 發表於 2009-7-29 08:56

愛是含忍的,愛是慈祥的,愛不嫉妒,不誇張,不自大...........
vincentma, 聽完你講, 世界而家係咁, 我就更加要忍忍忍忍.......啦!
因為藍絲帶就變得咁濫情, 撻起個掣收唔番, 就可能愛藍絲帶都係錯架啦!
回復

vincentma 發表於 2009-7-29 12:58:48 |顯示全部樓層
愛是含忍的,愛是慈祥的,愛不嫉妒,不誇張,不自大...........
vincentma, 聽完你講, 世界而家係咁, 我就更加要忍忍忍忍.......啦!
因為藍絲帶就變得咁濫情, 撻起個掣收唔番, 就可能愛藍絲帶都係錯架啦!http://shieh ...
Agnes 發表於 2009-7-29 09:48
Agnes, 對枕邊人就要專一,對花花唔使 la 架,唔係會好沈重喎!
回復

Agnes 發表於 2009-7-29 16:08:42 |顯示全部樓層
Agnes, 對枕邊人就要專一,對花花唔使 la 架,唔係會好沈重喎!
vincentma 發表於 2009-7-29 12:58

vincentma, 在過度重視物質的社會, 節制都係需要操練架.  近年買少好多嘢, 反而更珍惜所擁有的東西, 好容易就覺得足夠, 一 d 都唔沉重.
回復

花草之家 發表於 2009-7-29 16:28:31 |顯示全部樓層
花草, hk88688, 敏敏, 你哋唔駛引我啦!愛情要專一至高尚嘛!棵藍絲帶最一見難忘, 一見傾情, 而家興 The One, 我要藍絲帶做我嘅 The One.http://lanshinetweb.myweb.hinet.net/msn/tatit/tatit%20(37).jpg ...
Agnes 發表於 2009-7-28 21:24

Agnes,我每次睇見d花都係咁諗The One
回復

Agnes 發表於 2009-7-29 16:36:32 |顯示全部樓層
花草, 你晒咁多花, 究竟揾到The One 未呀?
回復

格子 發表於 2009-7-29 17:38:02 |顯示全部樓層
Agnes 細細聲話你知, 藍月仲靚過藍絲帶
回復

花草之家 發表於 2009-7-29 18:14:01 |顯示全部樓層
花草, 你晒咁多花, 究竟揾到The One 未呀?http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(0).gif
Agnes 發表於 2009-7-29 16:36

棵棵都係The One 7f706a0d116ec827bf.gif
回復

vincentma 發表於 2009-7-29 20:07:17 |顯示全部樓層
vincentma, 在過度重視物質的社會, 節制都係需要操練架.  近年買少好多嘢, 反而更珍惜所擁有的東西, 好容易就覺得足夠, 一 d 都唔沉重.http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(1).gif ...
Agnes 發表於 2009-7-29 16:08
敬佩敬佩!
回復

Agnes 發表於 2009-7-29 21:10:06 |顯示全部樓層
Agnes 細細聲話你知, 藍月仲靚過藍絲帶
格子 發表於 2009-7-29 17:38

格子, 不如你靜靜雞晒下藍月比我睇.
回復

Agnes 發表於 2009-7-29 21:17:41 |顯示全部樓層
敬佩敬佩!
vincentma 發表於 2009-7-29 20:07

vincentma, 沒有值得敬佩之處呢!只是人在自由意志而作出的選擇, 節制是令我更開心而已.
回復

vincentma 發表於 2009-7-30 20:55:27 |顯示全部樓層
花草,你既暖房點呀?我個三層終於今日收到啦!一返黎就有一條拉鏈爛左!不過咁遠,都係唔要佢換喇,自已攪掂算啦!
回復

花草之家 發表於 2009-7-31 10:41:08 |顯示全部樓層

vincentma,我個4層暖房冇問題,不過三個拱形花架仲未補發俾我(因為供貨商發唔夠數量),我就唔好彩 仲唔知要等幾耐 e72b2c53bafa408d4e.gif
我係第一批發貨,如果唔係個義工花友執錯貨,發錯圓柱花架俾我,我使乜等咁耐丫add7icon
回復

vincentma 發表於 2009-7-31 20:34:33 |顯示全部樓層
vincentma,我個4層暖房冇問題,不過三個拱形花架仲未補發俾我(因為供貨商發唔夠數量),我就唔好彩 仲唔知要等幾耐140405
我係第一批發貨,如果唔係個義工花友執錯貨,發錯圓柱花架俾我,我使乜等咁耐丫add7icon ...
花草之家 發表於 2009-7-31 10:41
我個花架無晒羅絲同絲帽,我今日特登去五金鋪配返,都係自已攪掂,等佢寄黎,又唔知等幾耐!希望你果 D 早日收到喇!
回復

yuwaiman 發表於 2009-7-31 23:55:38 |顯示全部樓層
我上次响深圳買嘅花架都係冇螺絲同其他配件, 好彩攞得返咋, 响大陸買嘢真係跟少眼都唔掂呀
回復

vincentma 發表於 2009-8-1 08:42:56 |顯示全部樓層
我上次响深圳買嘅花架都係冇螺絲同其他配件, 好彩攞得返咋, 响大陸買嘢真係跟少眼都唔掂呀
yuwaiman 發表於 2009-7-31 23:55

Agreed !
回復

花草之家 發表於 2009-8-1 10:34:19 |顯示全部樓層
我個花架無晒羅絲同絲帽,我今日特登去五金鋪配返,都係自已攪掂,等佢寄黎,又唔知等幾耐!希望你果 D 早日收到喇! ...
vincentma 發表於 2009-7-31 20:34

vincentma,好多花友都要自己配羅絲同絲帽(廠家同運輸都好有問題),團長又唔夠經驗,見d包裝爛左、又冇點數就簽收,之後先至發現問題多多,有排攪。
依家收左發錯貨品ge花友,將d貨品寄快递俾返d花友,快递費梗係團長出啦!我幫佢將3個圓柱花架寄去上海快递費42元。你d羅絲點會寄俾你丫!咁貴add7icon
回復