團購 ROB AV - Rob 功德完满

作者: 比得大帝 發表于 2007-8-24 14:22:19
13248 113
比得大帝 發表於 2007-9-25 10:33:01 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2007-9-24 12:09 發表
因為太多人入數, 銀行把所有的入數記綠合併了 "net back items".  要下午找銀行印番份 detail 出嚟對.

匯豐銀行話要收50元檢查費, 我唔俾, 我信你地唔會呃我嘅 , 唔俾佢呃我50元

現確認: 除了已通知我有特別安排者, 所有款項收整
回復

David 發表於 2007-9-25 11:02:14 |顯示全部樓層
Thanks a lot, Peter
回復

soniamok 發表於 2007-9-25 11:30:32 |顯示全部樓層
嘻~ peter 請放心,我埋 counter 入數的,有入數紙。
回復

GOODluck20x 發表於 2007-9-25 11:34:24 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2007-9-25 11:30 發表
嘻~ peter 請放心,我埋 counter 入數的,有入數紙。

me too!!!  

排隊仲好多人tim  
回復

比得大帝 發表於 2007-9-25 12:21:08 |顯示全部樓層
我信你地嘅, 信你重多過信匯豐銀行
回復

sel 發表於 2007-9-25 12:50:45 |顯示全部樓層
Thanks a lot, Peter
回復

八王爺 發表於 2007-9-25 12:59:51 |顯示全部樓層
我都覚得 D 銀行 很 卑鄙, 成日 back net items

又要人 俾錢查數。
回復

比得大帝 發表於 2007-9-25 13:35:18 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2007-9-25 12:59 發表
我都覚得 D 銀行 很 卑鄙, 成日 back net items

又要人 俾錢查數。

因為銀行個database唔何以放咁多嘢, 佢話一到10個記綠就 net back
回復

比得大帝 發表於 2007-9-27 11:26:42 |顯示全部樓層
好個Rob's, 我向他解釋了我們是10月27日分發, 叫他於18-22日期間寄出, 他竟然堅持10月15日寄出,

問題是: 大早收到, 怕有閃失, 二來我去了旅行, 10月25日才回來, 大家有可意見

1. 取消
2. 有没有人願意代收, 如果10月19日前收到, 及安排10月20日分發
3. 我叫賓賓代收, 如期10月27日由我分發
4. 如果選第3方法, 請高人指點, 收到後應如何處理, 如:
4a: 收到包裹後, 不要開箱
4b: 開箱由膠袋拿出來, 放在通風地方
4c: 開箱由膠袋拿出來, 浸水
4d: 賓賓收到後通知你 (自願者), 你入來敎賓賓處理
4e: 賓賓收到後通知你 (自願者), 你入來收去處理, 或你敎賓賓如何拿給你處理

以下是Rob's 的回覆:

--------------------------------------------------------------------------------
Date: Wed, 26 Sep 2007 10:52:12 -0400
Subject: RE: Confirmation of Violet Barn Order
From: [email protected]
To: [email protected]

Will be mailed out October 15 as scheduled.  Phyto only good for two weeks....

Rob
-----------------------------------------------------------------------------------------------
>
> Dear Rob:
>
> Thank you for your reply.
>
> As our people here will be meet on 27Oct07, is it possible for you to send
> them out between 18-22 Oct?
>
> Regards,
> Peter Lui
>
> --------------------------------------------------------------------------------------------------
> Date: Tue, 25 Sep 2007 13:34:11 -0400Subject: Re: Confirmation of Violet
> Barn OrderFrom: [email protected]: [email protected] you for
> your order.We expect to ship week of October 15, after our plant
> inspector's next visit. Total cost, including phyto and shipping, will be
> US$268.00. Please make funds available by October 8.Will inform
> you when shipped, with tracking information. Have received your import
> permit.RobThe Violet Barn>
回復

八王爺 發表於 2007-9-27 17:27:33 |顯示全部樓層
我多口問一下。

我無 订花,代收货可以嗎?

哈哈~
回復

lammanfung 發表於 2007-9-27 20:05:29 |顯示全部樓層
我也很想代收,但我經常出差,怕到時候處理不到。最好還是由有處理過的經驗的人較為保險。
回復

sel 發表於 2007-9-27 22:10:48 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2007-9-27 11:26 發表
好個Rob's, 我向他解釋了我們是10月27日分發, 叫他於18-22日期間寄出, 他竟然堅持10月15日寄出,

問題是: 大早收到, 怕有閃失, 二來我去了旅行, 10月25日才回來, 大家有可意見

1. 取消
2. 有没有人願意代收, 如果1 ...
Thanks Peter. Where is your location if I want to contact your Philipino Maid to get my order?
回復

soniamok 發表於 2007-9-27 22:23:26 |顯示全部樓層
想問,由他人代收的意思是,郵包是直接寄至代收者處嗎??
如能直接寄至我公司,我願代為收件及分發的。
回復

charles604498 發表於 2007-9-27 23:37:55 |顯示全部樓層
有人願代為收件及分發,太好啦!
回復

tata 發表於 2007-9-27 23:43:58 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2007-9-27 22:23 發表
想問,由他人代收的意思是,郵包是直接寄至代收者處嗎??
如能直接寄至我公司,我願代為收件及分發的。

sonia,

但如果19號到, 嗰日係假期喎..............我嗰日要返大陸拜山, 之前之後都可以幫手, 有需要搵我呀, 但係重唔重呢, 好似都幾多喎~
回復

Fonica 發表於 2007-9-28 00:45:22 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-9-27 23:43 發表

sonia,

但如果19號到, 嗰日係假期喎..............我嗰日要返大陸拜山, 之前之後都可以幫手, 有需要搵我呀, 但係重唔重呢, 好似都幾多喎~

我15號那個星期會放大假,如需要我都可以幫手嫁
回復

比得大帝 發表於 2007-9-28 09:50:32 |顯示全部樓層
我的頭也大了, 因為有很多問題:
1. 不知確實是那一天收到花
2. 這次除了訂講的花外, 還有上次死花的補數, 但又可能補唔整,
3. 又要按各人提供的死花資逐個對,
4. 對了又要約有得補的出來.
5. 又要收/還訂購之尾數
6. 又要向有得補花的人收運費
7. 還有其中有部份是的訂的, 但我自己又不在

不如我這樣再問大家意見
如果按原計劃寄到我家, 我估約10月18-19號收到花, 然後我們研究如何讓花在我家安全渡過一個星期
1. 收到後我可不可以叫賓賓聯絡你們那一位, 這位朋友在電話上敎她如何處理花 (註, 她對av略有認識, 但對其他就有點陌生)
2. 收到後我可不可以叫賓賓聯絡你們那一位,  這位朋友朋友到我家幫手處理花 (註: 我住東涌, 車費由我負責, 請勿坐的士 )

如果你認為等一個星期(等到10月27才分花)有危險, 請馬上提出你的意見, 可能是先分今次訂購的, 其他的補數及我個人的訂購交其中一個人保管, 等10月27日才分)
回復

Fonica 發表於 2007-9-28 10:17:04 |顯示全部樓層
Peter
如果你需要一個阿四幫你點數、對數,我都可以的,但如何處理......我真是無本事啦
回復

tata 發表於 2007-9-28 11:23:38 |顯示全部樓層
東涌我放工都好近, 但係我怕啲av唔知點好, 同埋你都問一問其他補訂花友意願, 佢哋會喜歡幫佢落泥? 用水浸? 始終都成個星期, 要謹慎啲處理呀~好大壓力呀
回復

比得大帝 發表於 2007-9-28 11:30:13 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-9-28 11:23 發表
東涌我放工都好近, 但係我怕啲av唔知點好, 同埋你都問一問其他補訂花友意願, 佢哋會喜歡幫佢落泥? 用水浸? 始終都成個星期, 要謹慎啲處理呀~好大壓力呀 ...

先假設 Krista 會入來東涌幫手打理寄來的花花,  (先謝謝 Krista)

現請其他朋友指點如何處理讓花們安然渡過一周
回復